perjantai 27. syyskuuta 2013

Keltaiset langat

 Peitetikkikoneessa on keltaiset langat.


Ja kaapissa odotteli Pehemiän keltainen työmiestrikoo.  


Kuopuksen kaapissa puolestaan on paitavaje. Helppo yhtälö huonollekin matikkapäälle.


Kaavoitin paidan olalle nepparihalkion, joka on yksinkertaisesti olalle jatkuva pääntien kanttaus. Pientä viilaamista tarvitaan vielä, jotta etukappale asettuu siistimmin, mutta menee se jo näinkin. Eikös jossain OB:n lehdessä ollut valmiinakin tuollainen vastaava halkio? 

Tämä paita on aika äreä mustien housujen kanssa. Kun valitsin pääntielle resoria, yllätyin siitä, että paidan oranssi onkin niin lähellä sinapinkeltaista. Resoriksi valitsin siis sen sinappisen. Tällaiset "tarinoita ja tapahtumia" sisältävät kuosit tuntuvat oolevan erityisesti lasten mieleen. Kappaleita leikatessani kuulin erinäisiä tarinoita kankaalle painetuista työmiehistä, ja vaikka viisivuotias oli sitä mieltä, että kuosi on hänen vaatteisiinsa liian lapsellinen, niin piti sitä kangasta kuitenkin ihan oma palanen saada leikkeihin. Leikkiikö muuten muiden lapset kangaspaloilla? 


Oma värimaailmani on vähän rauhallisempi ja murretumpi, ehkä siis lasten mielestä tylsempi.


Harmaasta trikoopalasesta sai vielä juuri ja juuri ommeltua peruspipon, johon tein piristystä rypytyksellä ja koristeilla. Pipon ommeltuani ompelin pystyyn yhden poimutuslangan ja kiristin sillä pipoon niin paljon ruttua kun siihen sai.
 

Tämän jälkeen ompelin rypytyksen päälle pätkän joustopitsiä (joustolla ei tässä ole merkitystä, sattui vaan löytymään oikean värisenä sitä joustavaa) ja huipulle hailakan vaaleanpunaisen napin. Rypytys vetää pipoa kivasti kasaan, eikä päälaelle jää tyhjää pussia.


Edelleenkään en ole yhtään pipoihmisiä, mutta sen verran näin kolmenkympin kynnyksellä on jo älliä päässä, etten ehdoin tahdoin halua itseäni palelluttaa (ainakaan joka kerta). Pienempi ahdistus tulee piposta päässä kuin jatkuvasta korvien palelemisesta.

Päästyäni vauhtiin helistinkankaiden kanssa käytin kiireesti pois tämän vihreänkin, ennen kuin siitä ei riitä enää kokonaiseen vaatteeseen nuorimmallekaan. Kun jätti sivusaumanvarat pois entuudestaankin kapoisesta kaavasta, siitä tuli vielä 92-senttinen paita lyhyillä hihoilla.


Tarvitseehan niitä lyhythihaisia talvellakin, kun bodyt ovat pojalla taaksejäänyttä elämää.



Iloisenkeltaista syysviikonloppua teillekin!

19 kommenttia:

  1. Nätti pipo! Hyvä idea tuo rypytys. Tekis mieli itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Oi, tuo pipo on kyllä kiva! Enpä olekaan tullut ajatelleeksi, että pitsin kanssa saa peruspipostakin vähän "fiinimmän" version. Ehkä kyllä ihan pakko tehdä itsellekin... ;)

    VastaaPoista
  3. Kivan näköinen pipo. Pitäis itsekin kokeilla tehdä pipo talven varalle.

    VastaaPoista
  4. tuo pipo on niin ihana <3 Rakastan tuollasia rypytyksiä ja nappi tuo kivan lisän!! Voi ku osais itekki..

    VastaaPoista
  5. Hei, sää teit sen! Pipon itselles! :D Hieno! Kiva idis tuo rypytys, täytynee kokeilla. Modan(?) ryppypipoja netin syövereissä nähneenä en ikinä oo ajatellut että peruspipoakin vois kurtuttaa noin ilman että se menee toiselta laidalta rusinaksi. Kokeiluun siis!

    Ja muutenkin tämä postauksen alkupätkä tuntuu hyvin tutulta.. Mun omille lapsille ompelua ohjaa hyvin pitkälti koneiden sen hetkisten lankojen väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa Modassako on ollut joku ryppypipo, täytyypä googlailla.. jos on kymmenen pipoa, niin ehkä yhtä niistä sitten pitää myös?! ;)

      Poista
  6. Itse olen siskoni kanssa pyytänyt kankaanpalasia leikkeihimme äidin ommellessa. Ainakin barbeille niistä tuli peittoja ja pyyheitä. Ja kyllä oma tyttäreni oli myös innoissaan saadessaan palan juhlamekkoni kankaasta leikkeihinsä.

    VastaaPoista
  7. kiva pipo,millä ohjeella tehty..? ja tuollanen helistipaita kelpais meillekkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla joku piposta piirretty oma kaavanreppana, ei mikään "oikea". Mutta on ihan peruspipo, ei lörppä eikä muutakaan erilaista, ihan pipo vaan. :)

      Poista
  8. Onpas kiva lisä simppeliin pipoon! :) Ja muutenkin kiva kun teet paitsi ihania juttuja lapsille, myös itsellesi aina jotain kivaa :) että oikein kivakiva siis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :D Pitää sitä itseäänkin ajatella välillä ja ommella omia juttuja myös!

      Poista
  9. Tosi kiva pipo! -Ulla-

    VastaaPoista
  10. soma pipo kelpaa tuota päässään pitää :)

    VastaaPoista
  11. Ihanan värikkäitä vaatteita lapsille. Piposta tykkään, kelpais mullekin:-)

    VastaaPoista
  12. meillä kans aina pitää olla apulaisille kangastilkut ja niillä leikitään :) ihana pipo, samantyylinen ollu suunnitteilla. Ei vaan aika riitä muutako suunnitteluun näijen pikkusten kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisen pipon tekemiseen ei mene puolta tuntiakaan, joten ajan puutteesta ei jää kiinni. :)

      Poista
  13. Tuo pipo on tosi kaunis!! :) ja ihania myös tuon teidän kuopuksen paidat :) ja miten suloinen itse pikkumies :-D

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.