torstai 4. lokakuuta 2012

Paitoja ja perintöpetejä

Uuteen koneeseen tutustuminen jatkuu edelleen, ja siinä sivutuotteena tulla tupsahtelee vaatetta enemmän kuin löytyy talosta käyttäjiä. Seuraavat paidat löydät huutiksesta, eli täältä.

Omppupaita tuplahihoilla, koko 110cm. 


Kaipaako muuten joku ohjetta tuollaisten tuplahihojen värkkäämiseen?

Kirahvipaita, koko 86.


Ja rimpsessatunika on kokoa 92.


Yksi sentään on jäämässä meille. Pojan 80-senttinen kirahvipaita.



Tuo pojan kädessä oleva lepytysväline on ehkä maailman kuvottavimman näköinen, muovinen leikkiruoka. Se kai jäljittelee jotain pähkinäsuklaaleivosta, mutta onnistuu siinä minusta harvinaisen huonosti. Enemmän siitä tulee mieleen joku koirankikkarakasa, ja silti tuo hurja työntää sitä suuhunsa! Kaikkea sitä onkin lastenosastoilta voinut joskus mukaansa löytää.

Laitoin huutikseen myös muutamia hengarintäytteeksi jääneitä vaatekappaleita omasta komerostani - ei mitään ihmeellistä, mutta mainitsen kuitenkin, kun mahdollisesta myymisestä on pyydetty kertomaan. 



Eilen käytiin esikoisen kanssa talvikenkäkaupassa. Ja vähän muuallakin.

Kone-Minnasta hain edullisia rullia saumuriin ja Bertsaan (2,50e/kpl).


EK:n palapuolelta ihania kankaita, niitä minulle vartavasten selvästi ostettuja. En kestä.



Ja EK:sta niinikään pitsejä, joiden metrihinta ei päätä pahemmin pakottanut. Yksikin pitsi maksoi 0,15e/metri! Ja minähän ostin moooonta metriä...



Arvatkaapa vain, kutittavatko sormia nämä löydökset.

Minä olen muuten aina ajatelut, etten löydä koskaan mitään aarteita ilmaiseksi. Kaikenlaiset roskalavat ovat minulle ihan vieras käsite - en vain koskaan ole sellaisiin törmännyt, vaikka jokaisessa sisustuslehdessä joku tuntuu löytäneen moisista ihmepaikoista ties mitä jännää. 

Mutta kun tarkemmin ajattelen, niin onhan meilläkin vaikka mitä. Laatikkopöydän sain sieltä aikaisemmin mainitsemastani kesäpiilosta, mintunvihreän pulpetin vaihdoin minulle arvottomaan koulupöytään (se oli kyllä miehen mukana tullut pöytä...), ja nyt meille tarjottiin suvussa vuosikymmeniä ollutta, mieheni edesmenneen isoisän tekemää lasten kerrossänkyä. No, tiedättehän te. Nämä tällaiset ovat minun heikkouteni muutenkin, ja kun kuvioon lisätään vielä suvussa kulkenut historia, niin osuuhan se. Voiko kukaan siinä tilanteessa sanoa ei.


Sängyt kestäisivät vaikka aikuista miestä, eikä yksikään liitos heilu tai nitise. Alkuperäinen käyttöönottovuosi on todennäköisesti tuo 1963. Ihana lautapohja nostaa sykettäni muutamalla pykälällä. Voi kun koko sänky olisi paljaalla puulla!


Toinen kylki on molemmista sängyistä ikävä kyllä liimailtu täyteen tarroja, jotka minun puolestani saisi vaikka lailla kieltää (kaikki paitsi postimerkit), mutta yritämme saada tarrat pois maalipintaa pilaamatta. Minulle tuo vuoden -96 uusintamaalaus välttäisi mainiosti.

Mielessä kävi niinkin päätön ajatus, että olisi poistanut tästä maalit kokonaan, sillä mikäpä olisi ihanampaa kuin tällainen umpipuinen sänky patinoituneen ruskeaksi vahattuna. Mutta siinä saattaisi lähteä vielä järki. Tai perhe. Ehkä siis katselemme kermanvaaleaa sänkyä.


Pinnakerrossängyn kohtaloa täytyy vielä miettiä. Kyllähän meillä tietysti neljä muksua on, joten molempiinkin löytyisi kyllä täytettä, mutta toisaalta en raaskisi luopua penkkisängystäkään, joka siinä tapauksessa jäisi tyhjäksi. Hmm.

Ompelukilpailun äänestys on muuten alkanut, käykääpä huikkaamassa oma Nosh-suosikkinne - äänestäjien kesken arvotaan lahjakortteja Noshin omaan verkkokauppaan!

33 kommenttia:

  1. Ihania paitoja - toi omppo on vaan niin mahtava! Ja perintösängyt ovat aina yhtä in, meillä on myös niitä muutama käytössä (tosin vaativat myös pientä tuunausta :)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin taitaa mikään perintöhuonekalu olla sellaisenaan mieleinen seuraavalle sukupolvelle.

      Poista
  2. Joo, sellanen rautalankaohje tuplahihoista ois tosi kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks mun kaikki ohjeet oo rautalankapohjalta? ;)

      Poista
  3. Joo ohjetta kehiin :)

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka hienoja hankintoja.
    Pitsit! Edullista. Ostin eilen täältä EK:sta pitsiä, mutta oli aika huono valikoima, vain kahta erilaista :(
    KOne-Minnasta hankin muuten oman koneeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... Ja minä kaikki kolme konettani. =)

      Poista
    2. Onko tuo Huutiksen valkoinen H&M paita miten väljä tuosta yläosasta 36/38 ihmiselle?

      Poista
    3. Pitkähihainen vai se toppi? Topin RY on 94cm, pitkähihaisen suunnilleen samanverran, ehkä vähän vähemmän. Sitä on vaikeampi mitata kun siinä on rinnan alla kuminauhakiristys joka vetää miehustaa kasaan.

      Poista
  5. Oli kuule vähällä että jäät ilman sänkyä :D Tuo oli tulossa ensin meille, mut peruin kun halusin normi mittaisen sängyn (ja eihän tuossa ole edes kolmea kerrosta :P ) Nätti se kyllä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kuulinkin, että sitä oli tarjottu ensiksi teille, ja arvaa pidinkö pöpinä kun et ottanut! ;D No joo eihän tuo mikään täydellinen ole, tarroineen varsinkaan, mutta paljon tukevampi kuin nykyinen. =)

      Poista
    2. Onneks me ollaan vähän pöpejä :P niin sait sängyn. Meillä se tökkäs siihen, kun on nuo lapset jo isompia, niin ei ois kauan mahtunu olemaan siinä kun ois jo pitäny olla normi kokoinen sänky.
      Minä olin jo valmistautunut hiomaan ne tarrat pois, ja maalaamaan valkeeks :)

      Poista
    3. Eläköön pöpiys! ;) Joo toivotaan siis ettei meidän lapset kasva, jotta mahtuisivat siihen mahdollisimman pitkään. Baitöwei, taisi juuri sänky kera auton ja peräkärryn saapua pihaan... :D

      Poista
    4. Mitäs meinasit vanhalle kerrossängylle tehä??

      -Kaimasi- =)

      Poista
    5. Siinäpä se kun tietäiskin, juuri sitä äsken mietin laittaessani lapsia nukkumaan. Sellainen urakka sen kanssa aikanaan oli ettei huvita myydäkään, ja vuoden päästä olisi kuopuskin siinänukkumisiässä, mutta en tiedä.. ehkä se vielä valkenee joskus.

      Poista
  6. Hm, sun tarttee varmaan tehdä vielä yksi muksu sängyntäytteeksi... :D Tai sitten myyt mulle tuon pinnakerrossängyn. ;) Onnistuin jonkin aikaa sitten ostamaan jokseenkin järkihinnalla noita samaisia yhden kappaleen, mutta se on sitä lyhempää mallia (140 pitkä). Välttää toistaiseksi mutta kaksi pidempää olis jossain vaiheessa hankinnassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuossa pituus kuitenkin on 160cm luokkaa jos oikein muistan, kyllä siinä aika pitkäksi asti nukkuu. Voi sellainen lyhyempi oliskin ihana pari tuollaiselle pinnakerrossängylle, samaa sarjaa ikään kuin.. <3

      Poista
    2. Tulin vielä tarkistaneeksi, se meidän lyhyempi on päädyistäkin pinnoilla eli ei ihan samaa paria. Itse olen ihan mehuissani kun se käy niin kivasti vauvan pinniksen kanssa. <3

      Poista
  7. Voi miten ihana sänky ..nyt vaan mietintää miten kaikki sängyt sais käyttöön, Millan ehdotus yllä ei oo ollenkaan pöllömmän kuuloinen ;) :D

    VastaaPoista
  8. Kyllä halutaan tuplahihaohjetta!

    VastaaPoista
  9. Ihania vaattehia ja tuplahihaohje olis kyllä kiva!

    VastaaPoista
  10. Tuo, yks muksu lisää, on tietysti helpoin ratkaisu sänkypulmaan ;D tai sitten voidaan huutaa sitä Millan kanssa kilpaa sulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sanoitko HELPOIN??! WHAAT!! =D

      Poista
    2. Heh, heh! Ei ehkä aivan loppuun asti mietitty sanavalinta :D

      Poista
  11. Kaikki ohjeet ovat tervetulleita! :)

    ja mulle kelpaisi myöskin tuollainen pinnasänky! =) Meillä on tuollainen yksi kpl ja toinen hakuisessa! :)

    VastaaPoista
  12. laitahan ohjetta :) Tuo pikkupojan paita on ihan huippu :)

    VastaaPoista
  13. Mahtava sänky! Sun pitää yks sänky jättää yövieraiden varalle, tai niin ainakin puolustella kaikkien tarvetta miehelle ;) Eihän siihen kauaa mene kun lapset tuovat kavereitaan yökylään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi jos tilaa olis niin voisin pitää vaikka legioonan sänkyjä yövieraiden varalta! =) Tässä kodissa tila vain on sen verran rajallista, että muutenkin jo pyörittelen huonekaluja ja mietin, raaskinko luopua jostain niistä. Ehkä joskus sitten isompi talo antaa enemmän mahdollisuuksia herkutella vaikka vierashuoneella?!

      Poista
  14. Hei!
    Säännöllisesti käyn täällä ihailemassa loppumatonta tarmoasi ja ihastuttavia luomuksiasi, mutta koskaan ei ole tullut kommentoitua. Nyt kuitenkin ajattelin vinkata, että kokeilepa oikeaa voita niihin tarroihin. Olen joskus äidiltäni saanut vinkin, että tuollaiset tarrajäljet lähtevät voilla (ei millään margariinilla), mutta itse en ole sitä kokeillut, joten vastuu siirtyy tekijälle, ei vinkkaajalle ;). Jospa säästyisit hiomiselta... Syysterkuin, Eevak

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan! Kiva kun nyt jätit kommenttia, uusien lukijoiden ilmoittautuminen ilahduttaa aina! Ja kiitos kun muistutit rehellisestä suomalaisesta voista! =D Joskus poistin onnistuneesti tarratahroja cd-levyn kannesta voilla, ja pihkakin sillä irtoaa, joten laitetaanpa kokeiluun!

      Poista
  15. Oletkohan jo värkännyt johonkin tuplahihojen ohjeet? =) Itse olen usein saanu apua juuri sinun blogistasi, ensimmäisen takkinikin tein vihdoin sinun ohjeesi kannustamana. ;) Kiitos blogistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, itsetehdyt takit kääntää kyllä katseita ja meillä tykkää jopa lapsetkin! ;D Tuplahihaohje on vasta päässä, ompeluaika on vähissä nykyään ja sekin vähä menee tilaustöihin. =)

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.