torstai 9. kesäkuuta 2011

Monen mittaisia housuja

Kaikesta kuumasta huolimatta vähän piti päästä ompelemaan - iltaviileillä, yötä vasten pystyy jo siihenkin, päivällä on turha yrittää. 

Kuopuksen housutilanne on vähän kehno, olipa kyse pitkistä tai lyhyistä versioista - siispä oli tehtävä vähän kaikkea.

Myllymuksujen piparikukkafrotee on lojunut kangaskorissa ties kuinka monta kuukautta. Laatu oli pienoinen pettymys, kun olivatkin muuttaneet tuon joksikin keinokuitusekoitukseksi, jota ei saisi edes rummussa kuivata. Ihan plurua, ja huomattavasti ikävämmän tuntuista kuin ennen! Takuulla nukkaantuu vähän eri tahtiin kuin täyspuuvillainen. No haalarihousut siitä kuitenkin tein, koska niin oli alunperinkin ollut aikomus. Ja näin levottomaan kuosiin ei paljon yksityiskohtia kaivata, eli näistä ei löydy taskuja tai muutakaan jännää...


Nimilappu niskassa, käännettävän lahjeresorit tuomassa lisää käyttöikää ja edessä piilovetoketju. Piilovetskareita voisin käyttää melkein kaikissa vetskarivaatteissa, se on niin nopea ja kätevä kiinnittää siihen tarkoitukseen suunnitellulla paininjalalla. Suosittelen kokeilemaan, mikäli vielä on vieras kapistus!


Sellaista lasta on lysti kuvata, joka nauttii kameran edessä olemisesta. Joka kuvan jälkeen neiti pinkaisee itse katsomaan, millainen kuvasta tuli. 

Äidin pieni päivänpaiste!


Mutta heti kun vähänkään mennään varjoon, hyökkää miljoonan itikan verenhimoinen parvi pienen uhrin kimppuun.. auringossa palaa, varjossa saa kutisevia patteja. Enpä muista, milloin olisi meidän pihassa ollut yhtä hanakoita imijöitä, jopa keskellä hellepäivääkin!



Shortseja ei nuorimmaisella ole varmaan kuin yhdet. Äkkiä lisää, täällä on kuuma!


Ompelin 98-kokoiset shortsit Ottobren kapoisella kaavalla, ja tuollaiselle hoikalle vaippapyllylle nämä ovat oikeastaan aika hyvän kokoiset! Edessä ja takana on tutut kestoprässit, vyötäröllä kuminauhaa. Tuli taas tehtyä kahdet - toiset löytyy täältä.





 Ja vielä piti yhdet perushousut ommella Eurokankaasta löytyneestä oranssista velourista.


Nykyiset velourien metrihinnat kyllä kirpaisee, kun tämäkin maksoi 17,90e/metri, mutta on tuo mukavan tuntuistakin! Tosi tiheää ja pehmoista. Rumpukuivausta ei ollut jostain syystä sallittu tässäkään, mutta hyvin tuntuu senkin kestävän.

Käännettävät resorit taas lahkeissa - ja nekin samalla oranssilla, jotta housut kävisivät useammanväristen yläosien kanssa:



Ei mikään paras mahdollinen ilma ompeluhommille. Varsinkaan, kun tämä arvon talovanhus ei ole parhaimmillaan minkäänlaisilla äärisäillä. Talvipakkasilla kylmä hyytää joka nurkasta ja täällä kuljetaan varpaat kuurassa, ja nyt kun oikein kesälämpimät hellivät, on sisällä tuskastuttavan kuuma (viileimmässä huoneessa varjon puolella 26 astetta). Ja kuumasta päivästä huolimatta öisin melkein käydään taas palelun puolella - tästä kaikesta voimme päätellä, ettei taloa ole isommin eristetty.

Sitäkin mukavampaa odotella sitä hetkeä, kun päästään muuttamaan omaan uuteen kotiin. Ihan heti se ei vielä ole vastassa, mutta sentään meillä tehdään jo välillä pintojakin! Kaikissa seinissä on pohjamaalit, ja tänään lähden käsittelemään saunan paneeleita tummanpuhuviksi. Kyllä se siitä hiljalleen etenee!

13 kommenttia:

  1. Tiina, oot niin ahkera! Ja malli on niin söpö <3

    VastaaPoista
  2. hienosti sinä jaksat vielä ommella. täällä jo hyytyy ajatukset niin lämmin kuin se on yhtä äkkiä. en jaksa edes mietiä mitä ompelisin seuravaksi... hikki valuu jo ennen sitä :-)
    taidanpas silti jäädä nyt tänään iltapäivällä sisätiloissa ja odotan että pikkusen enemmän tuuli puhaltaa
    Mites muuten meidän Jofotex tilaus??

    VastaaPoista
  3. Rilla: Kiitos! Mutta ei se ole ahkeruutta, se on intohimoa ompeluun.. ;D

    Jana: kyselin jo tilauksen perään kun alkoi tuntumaan, että se vain viipyy ja viipyy.. eilen ovat sitten laittaneet viimein sen tulemaan!! Ensi viikolla pitäisi olla perillä. =)

    VastaaPoista
  4. Upeita ompeluksia! Mulla kanssa puikot heiluu, vaikka hiki pistääkin vähän narisemaan ja lanka meinaa nuhjaantua... :P

    VastaaPoista
  5. Luin muuten jostain suomalaisesta lehdestä, että tänä vuonna on povattu pahaa hyttyskesää... Saapa siis nähdä miten paiseilla mekin ollaan elokuussa kun tullaan nauttimaan Suomen kesäilmasta kesken oman talvemme :p
    Ja tuo teidän talo (nykyinen) kuulostaa ihan aussitalolle - kesällä kuuma (täällä se tarkoittaa öisinkin yli +30) ja talvella turkaisen kylmä (12-18 astetta öisin, talosta riippuen).

    VastaaPoista
  6. Kannattaa kokeilla hyttysrannekkeita itikkaisilla paikoilla oleillessa. Meidän rannekkeet on tilattu kestovaippakaupasta

    VastaaPoista
  7. Katja: minkäs teet kun ei malta olla tekemättäkään, vaikka sitten kämmenet hiessä ;)

    Sarita: ilmeisesti näillä remppaamattomilla rintamamiestaloilla ja aussitaloilla on joitakin yhteisiä piirteitä.. ;) Kyllä kai ne itikat usein vähenee elokuuhun mennessä, näin alkukesästähän ne pahiten on riesana.

    Päivi: olipa ihan uusi tuttavuus tuo ranneke!! Auttaako se oikeasti? Voisin heti kaikille muksuille tilata jos tietäisin että se auttaa vähänkään - jokainen on taas ihan täynnä paukamia, jopa 29 asteen helteellä auringossa pistävät, kun tavallisesti niitä on ollut vain varjossa!!

    VastaaPoista
  8. Kivoja sarjakuvia tytön typykästä uutukaisissa vaatteissaan:)

    Muakin kiinnostaa ne rannekkeet, mistä osoitteesta mahtaa löytyä?

    VastaaPoista
  9. kestovaippakauppa.com Meillä ainakin toimii ja lapset pitää mielellään. Lisäksi oli plussaa kun värejäkin oli useita.
    Ihania ompeluita, pakko ihailla ahkeria tekijöitä!

    VastaaPoista
  10. Oi miten upeat, oranssi sävy on huippu!!! Ja lämmin on meilläkin...

    VastaaPoista
  11. Nuo ensimmäiset housut, aivan ihanat! Harmi jos kankaan laatu on heikkoa. Mut jospa ne vähän aikaa kestäis.

    VastaaPoista
  12. Ihania ompeluita. Pitää kyllä tuo ob lehti kaivaa jostain itselle kun nuo shortsit on niin kivan näköiset :)
    Meillä on sisällä n.28lämmintä, onneks ompelutilat on kellarissa siellä on viileää (mulle kyllä liian kylmää) tää on hyvä kun on kuuma :)

    VastaaPoista
  13. Tääl sama ongelma, sääskiä ja määräisiä löytyy riesaksi asti, lisäksi minä ja pieni neiti ollaan allergisia pistoilla, armoton kutin :(

    Ihania ompeluksia! :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.