maanantai 21. helmikuuta 2011

Puolakotelon kokoinen ongelma

Aloin tuossa lyhentelemään miehen työhousujen lahkeita ja suunnittelemaan muutaman pussukan ompelua, mutta tiputin heti alkuunsa alalankaa vaihtaessani ompelukoneen puolakotelon lattialle. Ja kuinka ollakaan, nyt se ei pelaa niin kuin pitäisi!! Ne, joilla on vastaava Bernina (minulla siis Aurora 450), varmaan ovat huomanneet, että se ohkainen metallilirpake irtoaa tosi helposti sieltä puolakotelon sisältä, mutta nyt se pysyi jopa paikallaan (sekin on joskus irronnut kun kotelo on tippunut rähmäkouristani lattialle). Sen sijaan koko kotelo tuntuu nyt vääntyneen soikioksi. Kun puolan asettaa paikalleen ja koettaa vetää lankaa, kiristää se aina enemmän kierroksen puolivälissä. Niin kuin jotain tosiaan olisi muuttunut pyöreästä soikeaksi.

Toisin sanoen tuolla masiinalla ei ommella nyt lainkaan ennen kuin se pääsee ompelukoneiden lääkäriin, joka meidän tapauksessamme tarkoittaa kuopiolaista Kone-Minnaa ja Kyösti Kauppista (loistavaa palvelua muuten, suosittelen!). Mutta voitte varmaan kuvitella tämän harmistuksen määrän!!! =/ 

Nyt saat Mari sinäkin odotella pussukkanyssyköitäsi vähän kauemmin kuin oli aikomus. Hrmph!!

Vielä pikkuisen elättelen toivoa, että tekniikanihmemieheni saisi tuosta jotain selkoa, mutta pelkäänpä kyllä, että koko puolakotelo täytyy uusia.

Ps.
Kiitos vastauksista kaikille!! =) Mies kävi sen puolakotelon kanssa Kone-Minnassa, ja sitä lirpaketta se kauppias oli asetellu uudelleen paikalleen, vissiin sekin jäi illalla väärin siihen kun sitä kaikin keinoin yritin saada toimivaksi.. No, oli kuitenkin ollut puhetta että saadaan takuuseen uusi puolakotelo, mikäli tuo ei edelleenkään toimi (ja eihän se toimi) joten ei tule kalliiksi tämä vahinko. =) Saas vain nähdä, kauanko sitä uutta joutuu odottelemaan, jos se on tilaustavaraa.

Kaamean mahataudin kourissa on täällä kiduttu eilinen, ja vieläkin kädet tutisee siihen malliin, ettei juuri ylimääräisiä juttuja jaksa, joten arvonta siirtyy nyt vähän kauemmaksi.

7 kommenttia:

 1. Onkohan uusi puolakotelo kallis? Se vois olla edullisempi kuin että viet koko koneen huoltoon :) Kun eihän koneelle käynyt kuinkaan vaan pelkkä puolakotelo otti iskua.
  On sulla hieno kone, joskus kouluaikana oon saanu tuon tyylistä berninaa kokeilla (kuolaaaa...) :D

  VastaaPoista
 2. Ei kai se puolakotelo omaisuuksia maksa. Puntahinta briteissä on muistaakseni vähän päälle parikymppiä tuolle tavalliselle puolakotelolle. Tilasin omaan vastaavaan vajaa vuosi sitten sen "kultasalpaisen" eli kirjontapuolakotelon (saa kireämmän alalangan ilman ruuvisäätöjä. Se oli vähän kallimpi eli punnissa vähän päälle 35. Tarvii vaan tilatessa olla tarkkana, että saa juuri oiekan varaosan. Tämä 450 kun poikkeaa muista Aurora-sarjan koneista :)

  VastaaPoista
 3. Voi harmin paikka, kuulosta samanlaiselta epäonnelta kun minulla koneiden kanssa. Minä kyllä veisin huoltoon, ehkä ei tavitse uutta ostella, huhhh...

  VastaaPoista
 4. Ei hätä ole paha eikä odottelu tapa, toivottavasti saat silti pyörät pyörimään pian! EI tuollaisia pakkokatkoja harrastamiseen, ainakaan näillä keleillä, kun ne nautintoa tuottavat asiat on niin pahuksen vähissä. =(

  VastaaPoista
 5. Mietin tätä sun ongelmaa yön yli =). Ymmärrän harmisi, mulla on sama kone ja mullakin on tippunut kotelo ja se lärpäke hukkunut. Onneksi tähän mennessä sen olen aina jostain löytänyt! Pelkään edelleen koska se hukkuu...
  Mutta jos sulla on kone kunnossa ja puolakotelo soikeana niin ostaisin uuden kotelon. Netistä. Mun konekauppias ainakin lähettää, hänellä on nettikauppa. En tiedä löytyykö suoraan hyllystä uutta koteloa, mutta kysele sähköpostilla. Oon saanut aina nopeaan vastauksen ja hyvän palvelun. www.ompelijanmaailma.fi

  VastaaPoista
 6. Hei! Meillä kuopus rakasti irrotella kaikenlaista, mitä nyt käsiinsä sai. Ja eräänä päivänä puuttui omepelukoneen puolakotelo! Ei missään ja koneelle huutava tarve. Pakkomatka paikalliseen Berninakauppaan ja 60 euroa, kolmisen vuotta sitten!! Koeta löytää jostain netistä ennen kuin teet ostopäätöksen. Toivon totisesti, että hinnat ovat laskeneet:)

  VastaaPoista
 7. Yritin jo eilen kommenttia laittaa, mutta jostain syystä ei lähteny menemään... latasi vain... Hyvä, että selvisi sekin juttu. Tuntuu kyllä vähän turhan hankalalta, jos pitää joka puolakotelon tippumisen välissä ruveta sitä vaihtamaan. Toivottavasti siis kestää uusi sitten pidempään!

  Tsemppiä mahataudista selviämiseen!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.