maanantai 3. syyskuuta 2018

Kokkola ja Pietarsaari sisustajan silmin

Kulunut viikonloppu oli sisustuksen ja kirpparien kiertelyn juhla-aikaa. Jokasyksyinen, perinteeksi muodostunut reissu ystävän kanssa johonkin Suomen kaupungeista toteutettiin tällä kertaa Kokkolaan.Kokkolan sisustusliikeanti oli lopulta odotuksiamme vaatimattomampi, joskin täysin eri luokkaa kuin lähikaupungissamme Kuopiossa, mutta täydensimme silti sisustusähkyä käymällä Pietarsaaressa sisustusliike Legerassa, ihanassa Fiikassa, ja kaiken kukkuraksi Amida hallen -kirppiksellä, jossa meni tovi jos toinenkin. 

Fiika

Legera
Legera
Kokkolassa käyntikohteita olivat ainakin N-style, Blossom, Zinna sekä sisustusta ja kukkakauppaa yhdistelevä Mom's garden, johon osuimme vähän vahingossa, mutta joka oli lopulta yksi parhaista paikoista. Vaikkei sieltä paljon mukaan tarttunut, oli inspiraation lähteitä tarjolla sitäkin enemmän, silmänruuasta puhumattakaan. 

Mom's garden

Tällä kertaa parhaat aarteet löytyivät kirppareilta. Sunnuntaina tuhdin hotelliaamiaisen jälkeen ajettiin ensiksi Ykköskirppikselle, josta löysin tämän ihanan.Olen vuosia haaveillut vanhasta huonekalusta, jossa ei olisi maalipintaa. Ja sen lisäksi olen haaveillut myös pesukomuutista. Tässä tuli vähän niin kuin kaksi kärpästä yhdellä ostolla.
En edes tiedä, mikä tuo lopulta on ollut, mutta ihan peruskomuutilta tuo ei vaikuta. Kannessa on takana sarana, ja sen alla on umpinainen taso. Alemmassa tasossa onkin sitten aukko, mutta en keksi, miksi se on siinä.
Pietarsaaren Amidasta lähti mukaan vanha, pikkuvikainen peili.


Tämä ei tällaisenaan ole kummoinen, mutta tukevaa tekoa, ja käsittelemätöntä puuta. Joskus myöhemmin esittelen sen toivottavasti uudessa olomuodossaan.


Ai niin, löysinhän minä Ykköskirppikseltä vanhan Arabian Polaris-kulhon!

Pinnan kunto ei ole enää ihan priimaa, mutta minulle se välttää. Siihen passaa paloitella pari litraa jäätelöä, tehdä salaatti tai asettaa esille vaikka hedelmiä.


Halpahallissa katselin pitkään tätä nättiä, käsin tehdyn näköistä kulhoa, mutta en sitä kuitenkaan ostanut. No, hyvä niin, sillä tuon jälkeen löysin sen Polaris-kulhon.


Hyvin saatiin taas täyteen sekä auton peräkontti että takapenkki. Nyt passaa ryhtyä suunnittelemaan kirppispöydän pitoa, kun tapanani on ollut myydä aina vanhaa pois, kun uutta tulee tilalle. Niin pysyy tasapaino tässä touhussa, eikä koti ala näyttämään sisustusputiikilta. Hinnoitteluhommiin, siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.