perjantai 7. syyskuuta 2018

Vartin pikatuunaus kalkkimaalilla

Pitkään poissa käytöstä ollut pöytävalaisin oli jo saada lähtöpassit kirpparille, mutta ajattelin antaa sille vielä tilaisuuden. Pellavainen varjostin oli last seasonia, sen lisäksi, että sen alareunaa kiertävä kiristysnauha oli kuoleutunut, ja remonttia olisi vaadittu joka tapauksessa.


Tytöt nappasivat varjostimen omiin leikkeihinsä ja värkkäsivät siitä komean vannehameen pehmonallelle. Minä ostin valaisimelle pelkistetymmän pyörylän muutamalla eurolla, enkä enää muista edes, mistä.


 Ja kuten huomaatte, varsi sai maalista. 


Kaksi pikaista kerrosta mustaa Marabun kalkkimaalia suoraan tuubista pensseliin ja siitä pintaan. Aikaa kahden kerroksen maalaamiseen meni taukoja huomioimatta enintään vartti. Välissä ehdin keittää maalinkuivumiskahvit.


On se vaan mukava maali. Ja pinta on niin nätisti matta! Tuohon ei voi kyllästyä. Aluksi ajattelin maalata mustalla ja hioa varteen kulutuksia, mutta ainakaan vielä en raaskinutkaan. Ehkä myöhemmin, jos taas kyllästyn tähän. Nyt saa olla näin.

Eteisen seinäänkin löytyi ratkaisu, jota aikaisemmin etsin, mutta se ei olekaan tapetti. Yritän päästä sen suhteen tositoimiin heti, kun töiltä ja muulta elämältä suinkin ehdin. Siihenkin saattaa liittyä ystävämme kalkkimaali...!

2 kommenttia:

  1. Siitähän tuli kuin uusi lamppu :) Ihan parasta kun voi antaa vanhalla jutulle vielä uuden elämän!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä onkin erin näköinen lamppu. Hieno! Maalilla saa kyllä toisinaan nopsasti uutta ilmettä aikaan 😊

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.