keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Kaupantädin erilainen päivä

Moni saattoi hieraista silmiään kahteenkin kertaan tullessaan ostoksille työpaikalleni viime lauantaina. Myyjissä oli monen sortin eläinkunnan edustajaa, tonttua ja ties mitä satuhahmoa.


Naistenvaatepuolen täti oli muuttunut jouluporoksi, mutta palveli asiakkaitaan ihan kuten ennenkin - tosin asiakkailla saattoi olla hymy tavallista herkemmässä.


Työyhteisömme perinteeksi ovat muodostuneet lastentapahtumapäivät, ja yksi niistä ajoittuu joulun avauksen kanssa samaan aikaan. Silloin heitetään turhat kurtut ohimoilta ja ollaan luvan kanssa lapsellisia, ja saadaan siitä vielä palkkaa! Kaikenlaista muutakin tapahtumaa talosta löytyy noina päivinä, mutta työntekijöiden vapaa pukukoodi on tietysti meille itsellemme yksi päivän parhaista jutuista. 


Tätä päivää silmälläpitäen olin jo aikaisemmin haalinut kaupasta mukaani parin euron poronsarvet ja ajatellut, että laitanpa ne, jos en muuta keksi. Pelkät sarvet alkoivat kuitenkin hyvin pian tuntumaan tylsiltä, ja siitä se ajatus sitten lähti, kuten ruukataan sanoa.


Eurokankaasta löytyi aika sopivasti samaan sävyyn sarvien kanssa oleva neulos, jonka ostin pukua varten, ja kotoa siihen löytyi vielä tekoturkista etukappaleen piristeeksi. Kaava, jonka pohjalta poropukuni suunnittelin, löytyi 2/2017 Käsityölehdestä, ja oli alunperin villakankaasta ommeltu leveän mallinen tunika. Taskut tulivat tarpeeseen tähänkin asuun, sillä mukana piti kuskata vähintäänkin työpuhelinta ja kynää muistilappuineen.

 

Millään muotoahan lopputulos ei muistuta oikeaa poroa, mutta niinpä vain jokainen asiakas tunnisti kaupantätin poroksi - niin lapset kuin aikuisetkin. Tosin se oli varmasti ihan vain sarvien ansiota!


Valmista tunikaa piti muokata vielä vetoketjun lisäyksen verran jälkikäteen, koska tekoturkis ei joustanut ollenkaan ja pääntie oli turhan ahdas pukea. Onneksi kotoa löytyi sopivan värinen ja mittainen vetskarin pätkä, joten sekin ongelma oli nopeasti selätetty.


Päivästä tuli pitkä ja raskaskin, mutta varsin hauska. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, iloisia pieniä ja isoja asiakkaita. Tästä perinteestä pidämme kiinni jatkossakin!


4 kommenttia:

  1. Ihana mahtavalta kuulosti tuo päivä. Tälläistä pitäisi olla enemmän, useammassakin työpaikassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tekee hyvää kenelle tahansa höllätä välillä nutturaa.. :D

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.