maanantai 21. elokuuta 2017

Puulaatikon kahdet kasvot

Instaseuraajat jo tietävätkin, että löysin muutama viikko sitten Vilin valinnan pihakirppikseltä komean puulaatikon. Painoa ja tukevuutta löytyy niin reippaasti, että kanniskeltavaksi laatikko on turhan raskas jopa tyhjänä. Niinpä se tarvitsi ilman muuta alleen kääntyvät pyörät.


Rengas- ja monissa muissakin asioissa voi aina luottaa vanhaan kunnon Clas Ohsloniin, ja niin kävi nytkin. Viikonloppuisella akkain humputtelureissulla kävin keräämässä ostoskoriini kasan laatikkoon sopivia mustia renkaita neljän euron kappalehintaan.


 Maanantaiaamu on oikein hyvää renkaidenruuvaamisaikaa, ja niinpä laatikko valmistui käyttöön jo tänään.


Ja koska se pyörähtää nyt niin kevyesti miten päin tahansa, voin helposti kääntää myös julkisivun toiseksi. Harmahtavan savi- tai maalitöhnän alta löytyi tämä TNT-tekstipuoli, josta voisi päätellä laatikon sisältäneen ennen muinoin räjähteitä. 


Laatikko pyöritellään täytön ajaksi ulko-ovelle, ja siitä se kärrätään täytenä takaisin Uuniseppien tekemän Harmonia-kaakeliuunin viereen. Lämmityskausi voi minun puolestani alkaa, vaikka toivonkin kyllä hartaasti, että lämpimät syyssäät jatkuisivat mahdollisimman kauan. Kaunis puulaatikko on kuitenkin edes pienenä lohtuna, kunhan kylmät ilmat ovat täällä.

Kaunista ja kuivaa syyssäätä toivon hartaasti myös siksi, että tällainen projekti on hiukan kesken vielä. Pöydän jalkaosa odottaa viimeistä maalikerrosta, minkä jälkeen koko komeus on raahattava vielä ulos. Kansi jää siis puupinnalle ja patina kannessa jää näkyviin. Suojaksi levitän siihen värittömän vahan. Sama kohtelu odottaa myös penkkejä.


Yksi ongelma urakassa on. Pöydän kannen leveän lankut oli paikattu näyttämään maalattuna yhtenäiseltä levyltä, ja raon täyttävä harmaa massa on supertiukassa. En haluaisi puuhun tuoreita jälkiä, joten massan poistaminen on todella hankalaa. 


Mutta se on vain hidaste, ei este. Uskon tästä pöytäryhmästä tulevan vielä oikein soman!

9 kommenttia:

 1. Hei, upean laatikon olet löytänyt. Tuollaiset ovat ihan parhaita. Meillä oli Suomessa melkein samanlainen laatikko, mutta vain kyljellään. Ja puitahan sielläkin oli. Toivottavasti aurinkoinen sää jatkuu, viileän kesän jälkeen. Ritu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyljellään onkin hauska! Joskus haaveilin että kun löytäisin pari-kolme samanlaista laatikkoa niin tuunaisin niistä pystymallisen halkotelineen, juuri kylkiasennoissa olevina!

   Poista
 2. Apua miten ihanat löydät <3 Tuo laatikko on niiin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! En uskaltanut laskea sitä käsistäni ollenkaan siellä pihakirppiksellä, samantien kun se oli maksettu, oli pakko kuskata se autoon ettei se joudu hukkaan. ;)

   Poista
 3. Tuo laatikko on huikean ihana ja oilla pyörillä iha täydellinen. hyvä tietää että Clasulta saa noita pyöriä.

  Pöytäkin on hujan nätti ja siitä tulee varmasti upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä on monen kokoisia pyöriä! Oikein isot olis kivat johonkin sohvapöytään, kenties joskus vielä hankin sellaisenkin laatikon josta vois tulla sohvapöytä!

   Poista
 4. Sinä se aina teen mahtavia laatikkolöytöjä, ihan täydellinen halkolaatikko :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.