tiistai 4. huhtikuuta 2017

Harmaata pintaremonttia

Viime viikolla vietimme talvilomaa. Oikeastaan oli tosi hyvä, ettei lomaa saatu sijoitetuksi lasten talvilomaviikolle, sillä alkuviikolla vietetty koko perheen kylpyläloma sujui varmasti leppoisemmissa merkeissä ilman ruuhkaa uima-altailla, kun suurin osa kansalaisista oli jo palannut kouluun ja kuka minnekin sorvinsa ääreen.

 

Tuosta leppoisasta lomasta virtaa saaneena päätin tarttua tiukemmin ajatukseen poikien huoneen maalaamisesta, jota olin vatuloinut mielessäni ja vähän ääneenkin jo pitemmän aikaa. 


Kun muutimme uudenkarheaan taloomme marraskuussa 2011, tämä pikkuinen huone oli työhuoneena, ja seinät oli sudittu valkoisella. Kahden eläväisen pojan kammariin se on turhan arka valinta, ja niinpä tilalle telattiin hiukan tummempaa.


Ostin ihan summanmutikassa Halpa-Hallista Palett&Co:n harmaan vesiohenteisen sisämaalin, koska purkki näytti tosi kauniilta, ja koska koko sarja sävyineen vaikutti siltä, ettei sillä ihan metsään voisi mennä. Eikä mennytkään. Puolitoista purkillista 2,7 litran pönttöjä meni maalia tähän noin kymmenneliöiseen pikkuhuoneeseen, eli hintaa maalipinnalle tuli nelisenkymppiä.Ja tunnustettakoon vielä sekin, että luin vasta äsken, että tämähän onkin Tikkurilan maalia! Kuvittelin kyseessä olevan joku "halpismerkki", ja maalatessani jännitin, millainen on maalin laatu, mutta turhaanpa jännitin. Hyvä oli, kaksi kerrosta telalla riitti peittämään valkoisen alleen ja maalausjäljestä tuli siisti, tasainen ja juuri sopivasti matta.


Huoneen järjestys vaihtui samalla, ihan vain koska lapset niin kovasti rakastavat sitä, että sängyn paikka vaihtuu välillä seinältä toiselle. Yhtä kuvauksellinen tämä huone ei nykyisessä järjestyksessään ole. Mutta ehkä huone on enemmän asukkaitaan kuin valokuvausta varten.


Vielä toistaiseksi pojankoltiaiset nukkuvat pinossa, isänsä jo edesmenneen ukin tekemässä kerrossängyssä. Siinä onkin niin tukeva peti, ettei toista! Täyttä puuta, ei nitise eikä huoju. Sängyn alle kirpparilta aikanaan hankittu vanerilaatikko taitaa olla seuraava maalausprojektini. Jahka nyt päästäisiin kesään.


Luovuin jokin aika sitten juniorikoon peitoista, ja samalla kun siirryttiin isoihin peittoihin, luovuttiin päiväpeittojen käytöstä. Kun lakanat on nätit, ei päiväpeitto ole niin välttämätön. 


Petin päätytolpassa roikkuu muuten pari viikkoa sitten ompelemani pikasurautus, jota voitaisi kai kutsua myös hoitorepuksi. Siinä kulkee nuorimmaisen varavaatteet sun muut tärkeät jutut hoidosta kotiin ja kotoa hoitoon. Perhepäivähoitolainen on ylityövapaiden ja sairauslomien vuoksi välillä varahoidossa, joten varavaatetuksen on kuljettava joustavasti mukana. Repun ompelusta jäi tyynynpäällisen kokoinen pala kangasta, jonka käytin tietysti ylemmän kuvan tyynynpäällisen tekoon.


Kyllä se vain niin on, että valkoiset listat näyttävät paljon paremmilta muuta kuin valkoista vasten. Eteläseinällä kun ollaan, on ikkunaan aikomus asentaa myös pimennysverho, jotta huoneessa pystyy nukkumaan aamuneljää pitempään. Kesällä se toimii myös viilentäjänä, kun verhon nurja pinta torjuu säteiden kuumentavaa vaikutusta. Entinen pimennysverho piti heittää jo pois, niin kärsinyt se oli viisivuotisen työuransa jäljiltä.


Aikaisemmin tuunaamani kaappi on ollut ovineen ahkerassa käytössä. Liitutaulukalvo laseihin oli juuri niin mieleinen ratkaisu kuin kuvittelinkin. Kun kuitenkin luette noita lasten kirjoituksia, kerrottakoon, että pulipuli on sellaisesta kumiluttanasta uistimesta tehty äärettömän tärkeä lelukala, josta on tietysti poistettu ne koukut. Taitaa olla mokoma hukassa, teksteistä päätellen.


Olihan se muuten käsittämätön määrä, mitä tuon huoneen seinistä löytyi pakkeloitavia koloja. En uskalla edes ryhtyä katselemaan talon muita seiniä kovin läheltä - ties mitä sieltä löytyy.


Mutta tähän harmaaaseen ja tähän huoneeseen olen juuri nyt erittäin tyytyväinen. Kunnes - no, ollaan nyt vaan tyytyväisiä. Ei ajatella vielä niitä seuraavia kolhuja ja mustia viiruja seinissä. Tai kultatussia. Sitäkin tuolta löytyi seinältä, vaikkei kuunapäivänä ole tähän taloon sellaista itse edes ostettu.


Mutta maalia uskallan kehua. Ja tätä 'Pencil grey' -sävyä. Siinäpä hyvää harmautta arkeen, ei taita siniseen, ei näytä ruskealta, on ihan oikea harmaa. Suorastaan ihastuttava!


Iloista viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä uudet seinät. Oikeastaan ihan älyttömän hyvän sävyinen harmaa, ainakin kuvien perusteella! Muutenkin koko huone näyttää kivalta. Kummasti sitä meilläkin on ilmaantunut taidetta seiniin, vaikka muksut saakin värikynät vaan pyydettäessä ja niitä ei saa viedä keittiöstä pois :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma kyllä tuosta huoneesta ei löytynyt yhtään piirustusta seinältä. Kamalat määrät koloja ja nuo mainitsemani kultatussin ravistamisesta tulleet roiskejäljet. Mutta harmaa on tosiaan juuri hyvä harmaa, livenäkin! :)

   Poista
 2. On kyllä kaunis harmaa :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin pitäisi koululaisen huone muuttaa pikkupojan huoneesta ison pojan huoneeksi ja seinien maalaus olisi ensimmäinen tehtävä - yhdelle seinälle kun on aikanaan maalattu Nalle Puh lentelemään ilmapallolla. :) Täytyypä laittaa maalin nimi muistiin, on niin kaunis. Ja tuo verho on juuri sellainen, mitä olen pojan huoneeseen ajatellut. Kivan näköinen ja helppo tehdä, kun sais vain aikaiseksi hankkia kankaat... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinät on sen verran suuria pintoja, että niiden muutoksella saa paljon aikaan!
   Tuo verho on tilattu aikanaan jostain valmiina, en muista enää oliko Jotex vai joku muu, Anttilasta löytyi myöhemmin hyvin samanhenkinen Pelto-puuvillakangas, josta ompelin mm. tuon repun.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! Pojan huoneen uudet laskosverhot meni juuri tilaukseen Jotexilta. :)

   Poista
 4. Oon kans noita HH:n maalikarttoja pyöritellyt käsissäni... vuos sitten 😂 Nyt kun kyseinen remppakohde on taas käsillä, mietiin niitä, mutten enää muistanutkaan että totesin kans silloin niiden olevan Tikkurilan maaleja! Kiitos muistutuksesta ja väri-inspiraatiota! 😊 Olin vielä jumissa vanhassa väri valinnastani ja pähkäilin miten saan sen ja yhden tapetti löydön sopimaan samaan tilaan! Nyt se toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vain! :) Tuossa sarjassa tosiaan on ihanat värit!

   Poista
 5. Todella kaunis sävy ja lopputulos!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.