maanantai 17. lokakuuta 2016

Uuden (astiakaapin) äärellä

Nappasin nettikirpparilta olohuoneen komistukseksi umpipuisen astiakaapin. 

 

Lukuisia huonekaluja kunnostaneena ja maalanneena voisi kuvitella tällaisen olevan läpihuutojuttu - maalia pintaan, uudet nupit ja täts it. Mutta kyllä noin iso mäntykummajainen olkkarin nurkassa vetää hiljaiseksi. Mitä kaikkea tästä voisikaan tehdä!Aloitan siis etsimällä ideoita pintakäsittelyyn suosikkilehdestäni JDL:stä.


Harmaata valkoisella, valkoista harmaalla, mustaa, patinoitua sekaväriä vai mitä merkillistä keksisi tällä kertaa..
Hetken tuumattuani ja kysyttyäni jopa lasten mielipidettä asiaan päädyn jonkinlaiseen lopputulokseen. Pora kouraan, nupit irti, laatikot ja hyllylevyt vahakankaan päälle, ensimmäinen maalipurkki auki ja suti heilumaan.

 

Nupit oli ilmeisesti liimattu huolella paikalleen, ja osa niistä irtosi vain palasina. Olisivatko lähteneet joskus pyörimään, jolloin ongelmaa on kenties korjailtu liimatuubin avulla. Onneksi suurempia vaurioita ei tullut, ja pienemmät saavatkin näkyä.Ainoa ongelmani tällä hetkellä on, että kalkkimaalia ei taida saada Karttulaa lähempää, kun vaikuttaa siltä, että Putiikki SaRa on suljettu. Onko jollakulla asiasta tarkempaa tietoa? Ainakin verkkokauppa on ollut jo pitkään suljettu, Instaa ei ole päivitetty kuukausiin ja kuukkeli antaa tuloksia kaikenlaisista velkojista. Minun on kenties maltettava odottaa maalihankinnoissa ensi viikonloppuun, kun tiedossa on rouvien keskinäinen humputtelumatka Ouluun. Tästä tulee vielä pitkä viikko!

10 kommenttia:

 1. Noilla kalkkimaaleilla saa kyllä nätiksi tuon kaapin. Tässähän ei malta odottaa että mihin lopputulokseen päädyt maalauksen kans 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla että päädyin lopulta aika perinteiseen vaihtoehtoon.. näin isoa kaappia ei huvita vuoden päästä ryhtyä maalaamaan uudelleen, jos olisikin tullut valinneeksi hutin. ;)

   Poista
 2. Tiedä vaikka törmätään. Meilläkin tiedossa vapaata kahdestaan. Oli ainakin tarkoitus suunnata syömään Ouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs sattui! :D Me kierrellään lauantaina hyvin intensiivisesti sisustusliikkeitä ja jatketaan pitempään auki oleviin kauppakeskuksiin, kunhan pikkuliikkeet menevät kiinni.. :)

   Poista
 3. Oijoi en kyllä kestä! Mä näen sen jo tietyn värisenä, jännä nähdä mikä on sun ajatus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa hauska tiedää, millaisena näet tuon! Hmm, raotas vähän? :D

   Poista
 4. Mielenkiinnolla jään minäkin odottamaan lopputulosta! Instassa jo näinkin mäntyrouvan alusvaatekertaaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustat alusvaatteethan on aina tyylikkäät, vaikka päälle tulisikin vaaleampaa vaatetta. ;)

   Poista
 5. Oi mikä kaappi ja mitä kaikkea siitä voikaan saada, pitääpä tulla kattoon mihin päädyit.

  VastaaPoista
 6. Ompas hieno löyty! minulla on aina ruusuiset ajatukset maalausprojekteistani mutta sitten maalauksen edetessä huomaan taas miettiväni, että miten niin tämä on muka helppoa. Tai sitten olen vain liian kriittinen :) Eikös sitä kalkkimaalia voi tehdä itsekin? Jossakin olen ohjeita nähnyt. Ja nuo JDL:n lehdet on aivan ihania, harmillisen kalliita vain. Itselleni voisin haluta tuollaisen kaapin jossakin erikoisemmassa värissä, vaikka siinä Tikkurilan uutuussävyssä Vuono, tai joku harmahtavan pinkki ois kans aikas söpö :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.