keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Pikatunika


Alunperin minun piti tehdä harmaa mekko, koska ihastuin töissä yksiin harmaasävyisiin kuvioleggareihin, joille ajattelin tehdä yläosan, mutta jotenkin alkoi tuntua kankaidenleikkuuvaiheessa siltä, etten teekään mekkoa. En ole pitänyt ainoatakaan mekkoa koko kesänä, vaan kulkenut shortseissa ja topeissa. Onneksi tällainen mielenmuutos on helppo toteuttaa. Tarvitsi ainoastaan tarkistaa mekoksi alunperin piirtämäni kaavan helma tunikalle sopivaksi.

Olkasaumoihin ja rinnan alle kiinnitin miehen tädiltä vuosia sitten saatua pitsiä. Sain pitsejä silloin isot kasat, ja niistä on ollut paljon iloa ties vaikka missä. Niitä on käytetty paitsi vaatteisiin ja sisustusjuttuihin, myös esimerkiksi luistinkassin koristeeksi.


Pääntie on sen verran kapoinen, että uskallan kumarrella vahtimatta, mitä mistäkin näkyy, ja tässä on ne olkapitsit, tai ainakin toinen:


Tilasin kankaita.comista tosi somia höyhentrikoita yksivärisillä samansävyisillä höystettynä, ja kovasti tekisi mieli ommella niistä jo syysvaatteita. Jos sadekelejä saadaan (hetkinen, toivoinko juuri huonoa säätä??!!), niin kenties jo piankin?

3 kommenttia:

  1. Kerrassaan kaunis tunika ❤ minäkin voisin pari sadepäivää toivoa että ehtisin hetken ommella, mutta mielellään vasta sitten kun meillä talossa aluskate paikallaan 😁

    VastaaPoista
  2. Minkälainen toimitusaika tuolla kankaita.comissa todellisuudessa on? :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.