torstai 7. heinäkuuta 2016

Kasvun kohinaa kuunnellessa

Viikon poissaolon jälkeen oli ihanaa päästä kotiin. 
 

Heinäkuun alku on ollut kostea ja lämmin, kasvuvauhdista päätellen. Peruna ja ruusupapu ovat täyttäneet laarinsa niin, ettei maata juuri näy. Mietin jo, joudunko harventamaan perunaa, jotta saisin tyvet mullatuksi. Ruusupapu näyttää kasvavan iloisesti kaksimetrisen verkkonsa yli.


Tomaatti kukkii vasta nyt. Aika myöhäinen tapaus, saa nähdä ehditäänkö saada yhtään kypsää tomaattia tästä laarista.
Herneelle jätin kylväessä pihit rivivälit, ja lopputulos näyttää juuri siltä. Kanat ovat saaneet muutamia varsia, kun olen harventanut pöheikköä, ja edelleen saisi harventaa lisää. Pituuskin on hujahtanut reilummaksi kuin pussin kyljessä luvatuksi.
 


Raparperin juurelle maanpeitteeksi kylvetyt krassit ovat kasvattaneet parikymmensenttiset varret, ja nyt se näköjään kukkiikin. Enpä ole ennen nähnyt tällaistakaan, kun krassia on kasvatettu vain lyhyenä rairuohonkorvikkeena.


 

Pioni oli tietysti avannut ja melkein jo lakastuttanutkin kukkansa reissumme aikana. Ilkeästi tehty! Sentään ehdin saamaan muutaman kuvan.


 
 


Vielä on yksi kukka nuppuna, joten pääsen kuin pääsenkin seuraamaan kukan avautumista ihan vierestä.
 

Seuraava projekti odottelee jo pikkuliiterin takana. Pergolan ympärille on naapurilta jo saatu somasti sammaloituneita, vuosia maassa lojuneita purkutiiliä lattiaksi, joten nyt tarvittaisiin vain aikaa lattian toteuttamiseen. 
Humala on kasvanut edelleen hieman kituen, eikä taida siitä sen vahvemmaksi muuttuakaan, niin kauan kun se saa täyden auringonpaisteen aamusta iltaan. Sen suojaksi on kasvamassa lumipalloheisi, mutta sen kasvuvauhdilla humala saa odotella vielä vuosia varjoaan.


Soma se on näinkin, hennompana.Etupihalle oli avautunut loman aikana kivoja väripareja.Kaikki kesäkukat vein reissun ajaksi takapihalle varjoon ja kastelin lähtiessäni hyvin. Mikään ei ollut viikossa kuollut, päinvastoin. Kasvuvauhti on ollut hurjaa. Kukkineita kukkia ja siemenkotia sai poistaa orvokeista pitkän tovin.Orvokki-maahumalalyhdyn takaa pilkottaa hennonvärinen angervon kukinta, ja se tulee tästä pikkupuskasta. Olen pitänyt sen leikkaamalla pikkupuumaisena, ja tykkään siitä kovasti juuri tällaisena. Juurivesoja puskee katteen läpi tämän tästä, ja mietin aina, siirränkö ne muualle vai annanko levitä tämän leveäksi pensaaksi tuohon paikalleen. Tähän asti olen siirrellyt juurivesat muualle kasvamaan. Miten sinä tekisit?
Seuraavaksi vähän reissupyykin pesua ja ruuanlaittoa, sekä kottikärryllinen kitkettävää, harvennettavaa, karsittavaa ja muuten vain pois napsittavaa. Vielä on lomaa jäljellä neljä päivää, ja siitä nautitaan kotona!

2 kommenttia:

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.