perjantai 10. kesäkuuta 2016

Kana on irti!

Kanojen ulkoilukielto päättyi samaan aikaan toukokuun kanssa. Kymmenen päivää pokkani piti. Sitten en raaskinut enää lyödä verkko-ovea kanojen nokan edestä kiinni. Ovat ne niin onnessaan lähdössä ulkoilemaan joka kerta, kun teen lähtöä häkistä. 
Ulos siirtyminen sujui taas varsin rauhallisissa merkeissä. Aidan toisella puolella oli nimittäin ruohoa, jota ensimmäisellä puolella ei ollut, ja herkkujen ylitse ei voinut kävellä.
Ei kuitenkaan mennyt edes kymmentä minuuttia, kun niitä piti jo topakasti komentaa pois katteita kuopimasta, herukan raakileita syömästä, kuunliljan lehtiä repimästä... ja niin edelleen. Puutarhaharrastus ja irtokanat eivät oikein sovi samaan pihaan. Ja silti sama ihminen tykkää molemmista. Hankalaa!


Kun videota koneelle tallentaessani erehdyin katselemaan viimekesäisiä liikkuvan kuvan pätkiä samaisista kanoista, suorastaan säikähdin. Olivatko ne tosiaan noin kynittyjä! Ressukat! Muutos, joka vuodessa on tapahtunut, on suorastaan hurja. Uskoisin, että niillä on hyvä olla nyt.


Vanhemmasta kukosta ei ollut enää meidän kukoksi. Se oli niin aggressiivinen, että hyökkäili minua kohti häkin läpikin, ja kun menin häkkiin, se hyökkäsi saapastani vasten niin kauan, että heltta vuoti verta. Alkoi tuntua eläinrääkkäykseltä pitää niin vainoharhaista kukkoa hengissä. Nuorempi kukko on ottanut isännän paikan hienosti, ei kiusaa kanoja eikä minua. Kanalassa on nyt kaikki hyvin.

7 kommenttia:

 1. Toi on niin hauskaa kun kanat ja kukkoset pääsee ulkoilukiellosta. Tuloo ihan lapsuus mieleen. Tosin sillon ihan alussa ei tainnut mitään ulkoilukieltoja olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se taisi tulla paljon myöhemmin, lintuinfluenssan aikaan.

   Poista
 2. Voi noita kanasia, on ne niin jänniä pakkauksia:) Minäkin muistelen lapsuuden kodin kanoja, olivat aina kesällä irti ulkona ja itsellä joskus varpaanvälissä tirskahti, no ei se menoa haitannut, nurmeen pyyhkäistiin ja juoksu jatkui..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama lehmänläjien kanssa... Vähän isommassa mittakaavassa vain tapahtui se tirskahdus.. :D

   Poista
 3. Meidän kanat ulkoilee isossa aitauksessaan. Just saatiin uusi aitaus valmiiksi että vanha saa välillä levätä ja kasvaa. Pari kertaa pidin vapaana, kun aitaus oli kesken, mutta heti kuoputtivat pari kukkapenkkiä lommoille, kun en ehdi niitä koko ajan valvoa.

  VastaaPoista
 4. Meidän kanat ulkoilee isossa aitauksessaan. Just saatiin uusi aitaus valmiiksi että vanha saa välillä levätä ja kasvaa. Pari kertaa pidin vapaana, kun aitaus oli kesken, mutta heti kuoputtivat pari kukkapenkkiä lommoille, kun en ehdi niitä koko ajan valvoa.

  VastaaPoista
 5. Rauha kanalassa, hyvä juttu! Hyvinvoivan näköisiä ovat kaverit nyt :).

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.