sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

'Vähän viileämpää' tarkoittaa siistiä kotia

Monen viikon ihana lämpöjakso alkoi näkyä tosimummolassa sisätilojen siivottomuutena. Jos koti on sotkuinen, pääkin on, ja siksi oloni oli koko ajan alitajuisesti vähän levoton, vaikka nautinkin täysin siemauksin lämmöstä ja ulkopuuhista. Ompelukoneeseenkaan en ole juuri koskenut kokonaiseen kuukauteen, mikä on lähes kymmeneen vuoteen varmasti pisin ompelematon jaksoni!Eilen, kun oli käyty laulamassa armasta aikaa ja kotiuduttu koululaisten hienoja todistuksia juhlistaneelta karkinostoreissulta, päätin tarttua tuumasta toimeen. Ensiksi tosin kävin pitkän kierroksen pihamaalla ja kitkin kottikärryllisen kaikkea kutsumatonta kukkapenkeistä ja sorakäytäviltä, mutta sen jälkeen oli sisätilojen vuoro.
 

Nyt on taas mukavampi olla sisälläkin, kun silmiin ei pistä koko ajan tekemättömät kotityöt ja sukissa rutise hiekka. Ja nyt passaa esitellä myös törkeän edullinen löytöni:


Ensimmäistä kertaa ollaan elelty hetki ilman verhoja - ulkoa tulee niin ihanasti valoa!

Mattohan se. Anttilasta löytyi, materiaali on vesihyasinttia, ja hintaa 160x230cm suurella matolla oli vain 20€. Olin kerrankin sopivaan aikaan liikkeellä! Pienemmän vastaavan olisi saanut kympillä, ja kovasti olisi tehnyt mieli ostaa sekin, vaikka paikkaa ei juuri nyt sille olisi ollutkaan. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin on! Kesäksi oli ihana saada tällainen luonnomateriaalifiilis olohuoneeseen.Ikisuosikki, joka käy hyvin tuohon mattofiilikseenkin, on nämä pellavatyynynpäälliset. Joka sohvalta löytyvät, tuttuakin tutummat, mutta silti kovin kauniit. Mitenkäs se meni - miljoona kärpästä ei voi olla väärässä.. :D


Joka kesä järjestettävältä torikirppikseltä puolestaan löytyi tällainen kiva peltilaatikko, jonka olemukseen en ole oikein ehtiynyt vielä edes paneutua. Nyt se nököttää keittiön tasolla parempaa tekemistä odotellessaan.


 Ja naapuri toi ehtymättömistä varastoistaan lasipullon tarjolle, että jos vain rouva tahtoo, niin näitä löytyisi enemmänkin.Siinäpä meidän uuden simapullon muoto. Voisikin tehdä yhden satsin ihan vain siksi että pääsisi käyttämään näitä uudessa tehtävässään! 

6 kommenttia:

 1. Kyllä näyttää kauniilta teillä niin ulkona kuin sisälläkin <3

  VastaaPoista
 2. Ompa nätti ja halpa matto! On tämä kesä vain mukavaa aikaa kun valoa on vaikka muille jakaa :)

  VastaaPoista
 3. Tuo otsikko kolahti kyllä ihan täpöillä tähänkin huusholliin...!

  VastaaPoista
 4. Ihanasti sisustettu koti...voi ku osais itekin. Mulla kyllä jää sisällä siivoukset tekemättä näin kesällä, ja varsinki sillon jos voi olla ulkona. Ruokaa käyn pikasesti jossain välissä laittamassa, mutta muutenpa sitten venyy tiskit ja kaikki iltamyöhäseen.

  VastaaPoista
 5. Teillä on kaunista ja ihanan tunnelmallista kotona! Kyllä sitä huonoilla säillä tulee siivottua enemmän, silloin oikein ärsyyntyy kaikesta roskasta ja sotkusta entistä enemmän. Suomen kesä on tosin aika kylmä ollut viime aikoina, joten onkohan kohta kotikin "liian" puhdas. Jaa-a, ei ehkä :D.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.