perjantai 29. tammikuuta 2016

Eripariparit ja parit luistinkassit

Iltapäiväkerhon ohjaaja oli huomauttanut tyttärelle koulussa eriparivillasukista. 
 

Tytär oli siihen napakasti todennut, etteivät ne ole eriparit, vaan tarkoituksella erilaiset, koska äitistä on tylsää tehdä monta samanlaista sukkaa. Ajattelin jatkaa teemaa ja tehdä muutaman saman kokoisen villasukan lisää, samoilla langoilla, jotta aina löytyisi kaksi toisiinsa mätsäävää villasukkaa, eikä yhdestä kadoksissa olevasta tarvitsisi nostaa mahdotonta porua. Yhteen raitavarsi, toiseen raitaterä. Ja niin edelleen.


Vihreä teema jatkuu luistinkasseissa. Talossa on kolme nappulaa, jotka kuljettavat kouluun tai eskariin luistimia tykötarpeineen, ja ainakin eskarista esitettiin toivomus kangaskassista kuljetusvälineenä. 

Sellaisia surauteltiin kiireesti, kankaana kaikenlaisia joutavia, joita sattui kaapista löytymään. Esikoinen ihastui leveävakoiseen samettiin ja sen myös sai. Kassiin mahtuu helposti luistimet, suojat, kypärä, pyyhe terien kuivaamista varten ja ohut pipo kypärän alla pidettäväksi.Levensin pohjaa ompelemalla nurkat näin.


Eskarilaiselle valikoitui kaapista toinen vihreä käyttöä vaille jäänyt lahjoitusvakosametti, mutta sellaisenaan se ei olisi varsin prinsessahenkistä neitiä miellyttänyt. Kun reunaan lisättiin leveä pitsi, suupielet levisivät samantien korvia kohti.Minkälaisilla terillä teidän lapsenne muuten nykyään luistelevat? Olen yrittänyt lapsilta udella, minkälaiset luistimet koulukavereilla on, mutta molempia terämalleja tuntuu olevan yhtä paljon. Minun aikaani ne perinteiset valkeat kaunoluistimet olivat vähän nolot, varsinkin yläastevuosina, mutta nyt nekin tuntuvat olevan aivan katu-uskottavat. Vai onko se vain pienen kyläkoulun ihanuutta, ettei tehdä eroa kaunoluistinten ja hokkareiden välille? 

Ps. viimeisen vuoden ajan kuvat ovat edelleen kadoksissa. Muutaman kuvan latasin edellisiin postauksiin ihan testimielessä alusta asti takaisin, mutta sitä tuskin ryhdyn tekemään koko vuoden ajalle. Harmitukseni on suunnaton, koska ilman kuvia moni laatimani ompeluohje on turha. Tämän postauksen kuvien pitäisi nyt näkyä normaalisti kaikille, mutta jollei niin ole, kerrottehan sen minulle!

25 kommenttia:

 1. Näkyy hyvin. Voi että, mää niin samaistun tohon sun kuvaropleemaan, itellä kans kalahtaa tän atk:n kans napit vastakkain tämän tästä. Ompa huikee idea ommella nuokin, ite oon pakkaillu kamat vaan nopeesti niihin kaupan kestokasseihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eipä ne opet välttämättä ois niitä itse ommeltuja kasseja edellyttäneet, toive oli kankaisista kai siksi, ettei tuotaisi särkyvässä muovikassissa. Kestokassi ajaa saman asian yhtä hyvin! :)

   Poista
 2. Mulla on just sama proggis meneillään ja oon epätoivoisena tavannut suon juoppisohjetta! :D Ehkä iltaysin jälkeen ei kannattaisi yrittää MITÄÄN....

  Meillä on hokkarit. En tiedä, mitä muilla on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan peräti niin, että juoppiksessa on muotoilematon pohja? Kannattaisi varmaan ommella kulmat siihen niin saisi laajuutta siihen. :)

   Poista
 3. Mun mielestä nuo sukat on ihan selvästi pari. Miltä vuosisadalta se ohjaaja mahtaa olla.

  Meidän koulussa suositellaan hokkareita ainakin niille jotka vasta opettelee luistelemaan. Olisipa niin ollut minunkin kouluaikana. Tyttö on niin tottunut hokkareihin että yläasteellakaan ei halua muita. Ja luistinkassit on ommeltu vanhoista farkuista.

  Mari K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla samalta vuosisadalta kuin mekin.. :D

   Poista
 4. Hei,

  Hokkarit meilläkin kaikilla sukupuoleen katsomatta. Tsemppiä kuvaongelmaan, tykkään blogistasi paljon vaikka vasta nyt kommentoinkin mitään.

  Meillä luistinkasseihin on ommeltu lisäksi heijastinkuvioita ja heijastinnauhasta nimet.

  Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastinidea ei olis lainkaan hassumpi kun kasseja juuri tähän pimeään vuodenaikaan käytetään!

   Poista
 5. Oli huomauttanut eriparisukista? Eikö ole parempi, että lapsella on yleensäkin villasukat oli ne sitten parilliset tai parittomat. Ja joskus kiireessä se parillisten löytäminen on vaan liian haasteellista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei varmaan pahalla ollutkan huomauttanut, enempi ilmeisesti ollut sellainen toteamus, näin minä sen tulkitsin. :)

   Poista
 6. Vakosamettikassi on iki-ihana! Ja sukkaidea varsin hauska, noin niin kuin neulomisen kannalta. Eriparisuus sukissa tuntuu olevan ihan muotiakin. Meilläkin esikoinen piti yhteen aikaan eriparisia ihan tahallaan. Mummoni ei sitä käsittänyt, vaan huomautteli aina ja osteli pilvin pimein meille sukkia kun luuli ettei niitä ole tarpeeksi. Tyttö on sittemmin luopunut eriparisuudesta...

  Voi harmi että olet kadottanut kuvasi! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana mummo :D Ip-ope oli ihmetellytkin minun sukkien neulomistani, että eikös mummot vain neulo sukkia. Käskin tyttären sanoa että äiti onkin tosimummo. :D

   Poista
 7. Hienoja kasseja! Ja eripari sukat on mahtavat, hassua, että niistä on huomautettu. Kyllä meidänkin seudulla on tytöillä hokkarit. Harvalla kaunoluistimet, elleivät sitten harrasta taitoluistelua. Olisin kyllä itsekin toivonut, että itse olisin saanut hokkareilla opetella aikoinaan. Helpompi olisi ollut opetella heti se oikea tekniikka. Mutta silloin tytöillä piti olla kaunokit, jopa yläasteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin, osaisinko luistella hokkareilla, kun mulla oli ne nolot kaunokit kouluiässä. :D Toisaalta myöhemmin rullaluistelun opetelleena menis varmaan samalla logiikalla hokkaritkin. Aika hullua että on tuollainen vaatimus, kaunokit vain koska on tyttö. :(

   Poista
 8. Luistinpussi onkyllä tarpeellinen,,mutta tiesitmö,että taitoluisteluoppissa neuvotaan tekemään sellainenpussukka luistimille,missä molemmille luistimelle on oma lolero tai oma pussi,,,eivät kolhiinnu...olen nähnyt sellaisen pussin missä kumpikin luistin on omassa pussissaan ja niiden välissä on leveä nauha,joka pujotetaan niskan taakse ja luistimet jäävät siis molemmille puolille eteen roikkumaan...hups,saitkohan selvää miun ohjeesta..
  Mulla ei muuten näy muita postauksia kuin tämä....eikö vika alkaa korjaantua☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, enpä ole moisesta kuullut! Lapsilla on hokkarit, ja onhan niissä suojat terissä suojelemassa kolhiintumiselta. Hankaluutensa vain niissäkin, kun lapset kuivaavat terät pikapikaa ja laittavat sitten suojat, ja ainahan sinne jää kosteutta.

   Poista
 9. Hassua, aikasemmin näin kaikki kuvat normaalisti, nyt kun selasin alaspäin niin jo alkoi kieltomerkkejä vilahtelemaan. Sinisen raitamattopostauksen kolmas kuva on viimeinen joka näkyy normaalisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no nyt sä näet kaikki ne kuvat jotka muutkin näkee. Tää on jo helpommin uskottavaa. :D Kiitos!

   Poista
 10. Siihen ongelmaan että teriin jää kosteutta vielä kuivaamisenkin jälkeen, on ratkaisuna ns. pehmosuojat. Niitä saa luistinkaupoista vaikka mitä hauskaa mallia, mutta ite olen ommellut ja hyvin toimivat :-)
  Toki lapselle käy ne luistimet mistä lapsi itse tykkää. Mutta kannatta myös kokeilla erilaisia. Meillä poika aloitti luistelukoulussa hokkareilla eikä siitä oikein tuntunut tulevan mitään. Sitten kun siirryttiin taitoluistimiin, niin johan alkoi sujua :-)
  Ja kaunoluistimet muuten on niitä joita saa marketeista, taitoluistimet niitä joita hankitaan oikeista luistinkaupoista. Taitoluistimen terässä on ikään kuin syvennys keskellä joten terässä on ulkoterä ja sisäterä. Lisäksi kenkäosa on paljon tukevampi ja nilkkaa enemmän tukeva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ne pehmosuojat voiskin olla kova juttu! :)

   Poista
 11. Näin varhaiskasvattajan silmin luistimilla ei ole väliä ovatko hokkarit vai kaunoluistimet, kunhan niissä ei ole piikkejä ainakaan kun vielä harjoitellaan tekniikkaa. Meillä on ollut viila kovassa käytössä ja tytöllä on sen ansiosta perityt kaunoluistimet ilman piikkejä käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi piikit haittaa aloittelijaa? Meillä eskarilainen halusi välttämättä toisiksi luistimikseen piikikkäät, ja kun ehdotettiin että saa ne, mutta poistetaan piikit, ei tullut "kauppoja". Piikit pitää kuulemma olla. ;)

   Poista
 12. Mitä noloa muuten niissä kaunoluistimissa on teidän aikananne ollut, kun itse en ainakaan moista muista? Miksi se oli noloa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopas se! Mikä nyt ei voi olla noloa sen ikäisten silmissä. :D Miehenikään ei muista, että luistinmalliin olisi liittynyt tunteita sen erityisemmin, mutta jostain syystä meidän paikkakunnalla sillä oli suuri merkitys, millä luisteli. Ja minä kuuluin tietysti niihin noloihin. ;D

   Poista
 13. Kivat kassit luistimia varten :) Meillä mennään hokkareilla,niin tytöt kuin pojatkin...

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.