torstai 28. tammikuuta 2016

Kuvaitku

We have a problem.Näkyykö tuo kuva nyt teille normaalisti? Entä aikaisempien postausten kuvat? Ongelman laatuhan on sellainen, että tyttären älypuhelin on napannut kaiken blogini kuvasisällön omaan galleriaansa, mikä ei suinkaan ole toivottavaa. Yrittäessäni poistaa niitä sieltä, olen räplännyt läpi googleplussat ja picasawebalbumit ja kaiken sekä puhelimesta että tietokoneelta, mutten keksi, mikä ongelmaan auttaisi. Sen sijaan olen jollain toimillani saanut kuvat pois blogistani - ainakin minulle näkyy nyt kuvien paikalla pelkkä kielletyn ajosuunnan merkki. Voi nykyaika ja synkronointi sentään! Kukahan osaisi auttaa? Sekin jo auttaisi, jos kulkiessanne viitsisitte huikata, näettekö kuvat tästä tai aiemmista postauksista normaalisti. Kiitos!

Muoks. Taas olen tunnin-pari viettänyt koneella, mutta ongelma on edelleen ratkaisematta. Jostain kumman syystä kuvat puuttuvat noin vuoden ajalta, ja viime vuoden helmikuusta taaksepäin kuvat löytyvät oikeilta paikoiltaan. Nyt on kyllä hyvin lähellä että kiukuspäissäni poistan koko blogin, googletilin, picasan ja kaiken mikä liittyy jotenkin googleen.

Muoks nro 2: Tässä olen taas tunnin-kaksi käyttänyt arvokasta vapaa-aikaani koneella istuen, sillä lopputuloksella, että olen saanut tämänkin postauksen kuvan katoamaan, samoin otsikon alla ollut neulatyynykuva hävisi. Sen latasin jo uudestaan vanhalle paikalleen - ähäskutti, google. Onneksi sentään kuvanlataus toimii normaalisti, uusia blogikirjoituksia voin siis jatkossakin tehdä aivan kuten ennenkin. Vuoden kuvat vain ovat nyt jossain, ja tilalla on kielletyn ajosuunnan merkkejä. Tosi hauskaa.

37 kommenttia:

 1. Tästä nakyy tuo siun nuppineulatyyny kädessä...mut edellisissä on vain se kielletty ajosuunta merkki
  minä kanssa olen ihan onneton näiden vekottimien kanssa enpä osaa muuta kuin laittaa kuvia ja lisätä postauksia...kuvien laitonkin kanssa aina ongelmia,kun kesken laiton kone sanoo,et internetti on pysäytetty ja siihen meni sit kaikki into koko postaukseen...jaksa leikkii ...neulonpa vaikka mieluummin...
  toiv.saat koneesi kuntoon...minä olen huomannut,jos poistan kuvia tabletilta tai puhelimesta,nikn saattavat poistua kaikista julkaisuista.😐

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PikkuBertta! Eli sulle näkyy samalla tavalla kuin mullekin. Tässä on vielä sellainenkin "hauska" juttu että olen viime äitienpäivästä saakka käyttänyt bloggaamiseen vain läppäriä, ja sen ajan kuvia ei ole kenenkään kännykässä, mutta vanhemmat, pöytäkoneen kautta blogatut kuvat löytyy tytön puhelimesta. Mutta ei esimerkiksi omastani, jossa ei ole mitään synkronoituja kuvia mistään. Pitänee istua vielä kerran pöytäkoneenkin ääreen ja raapia päätä ihan ajatuksen kanssa. :)

   Poista
 2. Moi, Tosimummo! Nuppineulatyyny näkyy minullakin normaalisti, mutta sitä edelliset eivät :/
  Täydet sympatiat täältä suunnalta, näiden teknisten vempeleiden kanssa tuhertamiseen kun menee aina luvattoman paljon aikaa hukkaan. Huoh. Tsemppiä, ja terkkuja täältä yhdeltä lukijalta, joka ei ole tainnut aiemmin kommentoida mitään. Sulla on kiva blogi :) Itse myös väkertelen välillä käsitöitä, mutta ikävä kyllä en lainkaan niin tuotteliaasti ja taitavasti, kuin sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Nunu! Kiva että tämä ongelma sai sinut avaamaan sanaisen.. näppäimistösi :D Jotain hyvää tästäkin! Toivotaan että saan kuvat palautetuksi blogiin, niin säilyisi vanhemmissakin postauksissa tekemisen meininki. :)

   Poista
 3. Plääh, onpa kurja juttu. Kyllä minullakin näkyy kuvat samoin kuin edellisellä kommentoijallakin. En kyllä osaa neuvoa :( Tsemppiä ongelman ratkaisuun !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jatkan etsintöjäni... Vielä kun tajuaisi mitä tekee! ;)

   Poista
 4. Ou nou! Toivottavasti saat pulman selviämään (tämä kuva näkyy, mutta aiemmat ei). Tämä nykyteknologia on kyllä sellaista, että saisi olla insinööri osatakseen ratkaista kaikki eteen tulevat ongelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tässä positiivista se, että ainakin saan jatkossakin tehdyksi postauksia, ja niissä näkyy kuvat. Vielä kun saisi ne vanhatkin takaisin.. :)

   Poista
 5. Minullakin näkyy tämän tekstin kuva mutta edellisessä kielletty ajosuunta. En osaa neuvoa sinua koska olen itse vielä avuttomampi näissä jutuissa. Mulla ei ole ollenkaan mitään Picasaa tai muuta vastaavaa albumia, vaan kuvat on vain omalla koneella. Voihan ne tietysti sieltäkin hävitä, ainakin jos kone hajoaa totaalisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuo Picasa on ollut hyvä tapa muokata kuvia blogiin, ja siksi tarpeellinen, mutta voi että minua kiukuttaa tämä Googlen ylivalta, kun kaikki on kytköksissä kaikkeen. :/

   Poista
 6. No höh tuo eka kuva näkyy mulleki,mutt muiden tilalla tosiaan kielletty ajosuunta-merkki. Toivottavasti ongelmat selviää...

  VastaaPoista
 7. Samaa sanon kuin muutkin; tämän postauksen nuppineulatyynykuva näkyy, mutta vanhemmat eivät. Ja tuohon ylemmäs, kun olet ommentoinut, niin edes kommentointisi vieressä oleva kuva ei näy..

  Mä jo ehdin huolestua, et sun blogi on poistettu kokonaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mrr.. kohta onkin, jos tähän ei ala löytymään ratkaisua. Että voikin ihminen tuntea itsensä tyhmäksi tällaisen ongelman edessä, kun kaikilla asetussivuilla puhutaan aivan kuin toista kieltä, eikä lukemastaan tajua mitään. :O

   Poista
 8. jep tämän postauksen kuva näkyy mutta tuosta alempaa ei :( muakin ärsyttää, kun ostin uuden puhelimen ja siihen piti kirjautua kaikilla mahdollisilla eri tileillä että kaikki varmasti synkronoituu, nyt on hirmu vaikeeta pysyä kärryillä että mistä mun tietoja sitten löytyykään.. ei hyvä google.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ongelma alunperin aiheutti koko tämän episodin, kun menin asentamaan Whatsappin tyttären puhelimeen, ja siihenhän tarvitsee Googletilin. :(

   Poista
 9. Tytölle oma s-posti/google tili vai kaikki sun google tilin kautta.....??? Eräs kauppias suositteli LÄMpimästi jokaiselle oma s-postioisoite= google tili-->3 eri käyttäjätilit sama tablettilla(8 kpl mahdollista) = jokaisella nyt oma farmi/google play kaupan kautta. En osa sanoa enempä.
  Ratkesi se sun kuvaongelma??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan varmasti tee tytölle googletiliä, kun en omaanikaan näköjään hallitse! :O Se ongelma saatiinkin jo hoidetuksi, ja turhat kuvakopiot katosivat tytön puhelimesta, mutta blogiongelma on kuin purkka tukassa.

   Poista
 10. Moi! En tiedä, onko tästä mitään apua ja ehkä oletkin jo saanut selville, että blogin kuvat eivät tallennu bloggeriin. Ne ovat tallessa nimenomaan picasassa. Jos olet picasassa mennyt muuttamaan asetuksia, niin ongelma on todennäköisesti siellä. Jos olet poistanut picasasta albumin, jossa kuvasi olivat, niin sitten ei varmaan paljoakaan ole tehtävissä... Tästä osoitteesta pääset suoraan hallinnoimaan albumeitasi (pääset sinne suoraan, jos olet kirjautuneena google-tiliisi): https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1
  Jos olet sinne laittanut esim. eston, ettei kuvia jaeta (yksityisyysasetukset), niin ne eivät myöskään näy blogissasi. Tästä syystä olisi hyvä, jos kaikilla perheenjäsenillä olisi oma googletili. Muistaakseni meidänkin esikoisella näkyvät kaikki mieheni picasa-albumissa olevat kuvat juuri siitä syystä, että omaa tiliä ei ole. Voi olla, että olen tässä väärässäkin, korjatkaa, jos on parempaa tietoa, mutta näin minä olen asian ymmärtänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä periaatteessa olen ihan samoilla jäljillä, joita tuossa kuvailetkin. Muutama juttu vain ihmetyttää. Esimerkiksi se, etten alunperinkään löytänyt picasan verkkoalbumista näitä viimeisen vuoden kuvia, ainoastaan vanhempia, ennen tätä läppäriä ladattuja kuvia. Verkkoalbumeita tai synkronointia picasaohjelmasta en ole tällä koneella käyttänyt lainkaan. Sitä en tiedä, ovatko ne jossain olleet siitä huolimatta, varmaan ovat. Huh tätä nykyaikaa, sanoo mummo! :D Asetuksista en löydä kohtaa, joka vaikuttaisi kuvien näkymiseen. Kukahan osaisi kertoa tarkasti, missä pitää olla tai olla olematta väkänen?

   Poista
  2. Ja tyttären puhelimesta sain tosimummokuvat pois, kun palautin puhelimeen oletusasetukset ja aloitin koko homman alusta, aloittaen siitä, että estin kaikki turhat synkronoinnit gmailin ja picasa webalbumin kanssa.

   Poista
  3. Ymmärtääkseni kuvat menevät automaattisesti Picasa verkkoalbumiin. Bloggerissa ei ole palvelinta ja kuvien pitää tietysti näkyäkseen tallentua palvelimelle. Onkohan sitten joku muukin pavelin? Voisivatko olla google drivessa..? Oletko kokeillut purkaa tuon eston? Tai onko se edes mahdollista..?

   Poista
  4. Se esto on asetettu tyttären kännykästä (kuten tein omallenikin pari vuotta sitten, jotta sain kuvakopiot pois sieltä), ja kuvien näkyminen täällä blogissa lakkasi jo ennen kuin sen tein (ja sen lisäksi tyttärenkin kännykässä näkyivät vain ne vanhemmat blogikuvat, jotka näkyvät edelleen täällä blogissa, eli niiden tilanne ei muuttunut blogissa synkronoinnin estämisen jälkeen miksikään). En tiedä enää mistä voisin löytää sellaisia asetuksia, mitkä tähän vaikuttaisivat. Pikkuhiljaa iskee epätoivo.. :'(

   Poista
  5. No voi ei:( Eikö niitä kuvia siis löydy mistään? Jossainhan niiden kaiketi on pitänyt olla... Mitä kautta olet siirtänyt kuvat blogiin? Minä saan tuota kuvien yksityisyyttä muokattua niin, että klikkaan haluamani albumin auki. Sivun oikeaan reunaan (jossa siis näkyy nimeni, sekä mm. milloin kuva on otettu) tulee näkyviin kohta "Limited, anyone with the link (edit)". Ja tuosta sitten pystyy muokkaamaan, kenen haluaa näkevän kuvat.. Mutta jollei niitä kuvia edes ole tuolla, niin sitten mun taidot kyllä loppuvat...

   Poista
  6. Siis onko mullakin tietämättäni Picasa verkkoalbumi koska mulla on blogissa kuvia? Vaikka kuvat pitäisi olla vain mun koneella.

   Poista
  7. Kyllä uskoisin näin! Minullakin on, vaikken tiennyt sellaista tehneenikään. Ne kuvat eivät sieltä albumista muille näy, mutta sen ansiosta ne säilyvät esim. blogissasi, vaikka poistat ne koneeltasi.

   Poista
 11. Onpa harmillista! Tämän postauksen kuva näyttää kiellettyä ajosuuntaa, kuten taisi edellinenkin näyttää. Toivottavasti vika selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sen pitäisi näkyä, kun latasin sen kuvakansiosta uudestaan?

   Poista
 12. Olisko tästä apua? Vaikka varmaan olet jo googlaillut... http://georgialoustudios.com/help-my-blog-images-are-gone/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämäkin linkin takaa löytyvä juttu vahvistaa sen, että kuvien on oltava jossain verkossa jos ne ovat blogissa, mutta vaikka eilen illalla tarkoituksella testasin sitäkin, että latasin picasan verkkoalbumiin/googlekuviin kaikki blogikuvani mitä koneelta löysin, eivät ne siltikään näy blogissa. Alan olla toivoni menettänyt - vuoden kuvat jäävät pimentoon, ja niiden yksitellen takaisin lataaminen on mahdoton urakka.

   Poista
  2. Joo, Blogger ei ilmeisesti halua isokokoisia kuvia tälle blogisivustolle, joten ne ladataan kuvasivustolle, josta blogi ne hakee oikeaa osoitetta vastaan. Kuten Ilona jo aiemmin sanoikin.

   "Ne kuvat eivät sieltä albumista muille näy, mutta sen ansiosta ne säilyvät esim. blogissasi, vaikka poistat ne koneeltasi"
   Toi kielletty ajosuunta -merkki viittaa nyt mahdollisesti siihen, että olet muuttanut kuviesi tallennuspaikasta niiden yksityisyysasetuksia (tämä on voinut tapahtua tuon puhelinselkkauksen yhteydessä tietämättäsi). Kuvien pitää olla julkisesti nähtävillä, jotta ne voivat näkyä blogissa. Kuvakansiolle pitäisi siis pystyä muuttamaan näkyvyysasetusta. Nyt siellä varmaan lukee "rajoitettu" tai "limited" jossakin, kun sen pitäis olla julkinen. Jos kuvat olisivat kokonaan poistuneet, mielestäni kuvien kohdalla ei pitäisi näkyä tuota ajokieltoa vaan siinä esimerkiksi lukisi, ettei kuvaa löydy. Ajokielto = "sinulla ei ole katseluoikeutta kuvaan, koska kuvan omistaja ei ole sitä sinulle antanut".

   https://productforums.google.com/forum/#!topic/picasa/u9jKoLeazu4 Täällä puhuvat myös roskakorista, josta kuvat voivat älypuhelimesta poistamisen jälkeen löytyä. Ehkä myös sinun kadonneet kuvasi löytyvät sieltä roskiksesta, mikä voisi selittää tuon ajokiellonkin.

   Lämpimästi suosittelen, että lapsen puhelimeen lapselle omat tunnukset kaikkialle. Ei ole järkeä lähteä sotkemaan omia tunnuksiaan useammalle laitteelle, joilla on monta käyttäjää. Lapsen kasvaessa se oma tunnus on jossain vaiheessa kuitenkin luotava, koska viimeistään varhaisteini tuskin haluaa, että hänen tiedostonsa ovat yhteisiä äidin kanssa. Ihan sama juttu kuin että lapselle hankitaan oma pankkitili tai puhelinliittymä. Jos pelkäät tunnuksien unohtuvan, kirjoita käyttäjätunnus ja salasana vaikka paperiseen vihkoon ja vihko hyvään talteen.

   Poista
 13. Voi eiii! Mä tiedän just miten paljon tuohon voi mennä aikaa.. käytin n. 15 h joululomasta kuvien lataamiseen yksitellen, kun katosivat blogimuutossa grrr! Jatkossa osaan ehkä olla viisaampi ja laittamatta kaikkia munia samaan koriin, eli ladata kuvat johonkin kuvapalveluun ja linkata ne blogiin. Toivottavasti sun ongelma ratkeaa helpommalla ja nopeammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh.. mulla jää palauttamatta kyllä nuo kuvat jos ei niihin löydy muuta konstia, siihen menisi päiväkausia, vuodessa kun ehtii kertyä tuhansia kuvia.

   Poista
 14. Kaikki kuvat näkyy mulle, ovat kokoajan näkyneet. Yhtään kiellettyä ajosuuntaa en ole bongannut. Missähän vika mahtaa olla.. Tutkimattomat ovat tietokoneiden tiet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi olla totta?!! Nyt huijaat? :D Mitä selainta käytät? Muuta en keksi nyt tässä edes ihmetellä. Olet tähän asti ainoa joka uílmoittaa näkevänsä kuvat normaalisti. Katsoitko paria postausta pitemmälle?

   Poista
 15. Voi eiiii! Just olisin tullu kattomaan takkiompeluun apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän saada kuvat vielä takaisin. Ihan helpolla en luovuta! :)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.