tiistai 2. helmikuuta 2016

Kaulurikasa tositarpeeseen


Jos esiintyy perheessämme parittomuutta villasukissa, niin kaulureissa esiintyykin olemattomuutta. Joka ainoa kaulan suojaukseen tarkoitettu rinkula on teillä tietymättömillä, kun joku tekee lähtöä pulkkamäkeen, päivähoitoon tai muuten vain pihalle palelemaan.


Siitä suivaantuneena surautin eilen kasan pikakaulureita, kahdesta kappaleesta saumurireunoin. Asiansa ajavat, ja kenelle tahansa muksulle mahtuvat. 


Kaava oli Ottobren numerosta 4/15, ja koko taisi olla joku 5-8 vuotta tai sinne päin. Melkeinhän nuo mahtuvat siihen ikähaarukkaan kaikki (mitä nyt kaksi neljästä ei  mahdu). No, päät ainakin ovat aika lähelle saman kokoisia, niin että sama ympärysmitta kaulurissa meni kaikkien pään yli. Ja silti se on nuorimmaisellekin näin hyvin istuva.


Yläreunaan ompelin käänteen peitetikillä, alareuna on tosiaan ainostaan saumurilla vetäisty. Hyvä ja toimivan oloinen malli, ja kokonaan ilman turhia saumoja!


Kiitos kiireisten aamulähtöjemme ja kaiken muunkin arkemme helpottamisesta, Ottobre! 

2 kommenttia:

  1. Minä olen piirtänyt tämän kaavan jo valmiiksi, mutta nyt näyttää siltä, että yllättävän hyvin on pärjätty olemassa olevilla, kun molemmilla on yksi kauluri ja yksi kaulaliina sekä 1-2 kypärämallista paksumpaa hattua, joissa on suht hyvät kaulaosat. Vähän lämpimimmille keleille ajattelin, että voisi tehdä ohuempia trikoosta tms.

    VastaaPoista
  2. Minä niin haluisin tehdä kaulureita, mutta meillä poika on sitä mieltä, että huivi sen olla pitää :(. Taidan kuitenkin kokeilla tuota kaavaa ja katsotaan, pitääkö kauluri lahjoittaa samantien eteenpäin. Näyttää nimittäin hyvälle.

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.