maanantai 2. marraskuuta 2015

Yöpäivämekko

Tytär ihastui valkopohjaiseen kukkaflanelliin, joka oli kangaskaapin lasioven takana lojunut jo pitkään. Äiti luuli ompelevansa siitä maalaisromanttisen, vanhanaikaisen yöpaidan.


Mutta ei siitä yöasua tullutkaan. Eilen illalla ku sitä soviteltiin, neiti ilmoitti lähtevänsä se päällään maanantaina eskariin. Minä siihen estelemään, että eihän sitä nyt voi, mitä muutkin kuvittelee, luulevat että olet unohtanut yöpaidan päälle!


Neiti ilmoitti tomerasti, että voi kyllä oikaista väärinkäsitykset ja kertoa että tämä on päivävaate. Minä äitinä yritin vielä, että ei sitä voi, mitä ne hoitotädit minustakin ajattelee, jos sinä menet yömekossa eskariin! Tyttö perusteli, ettei ihanasta mekosta ole mitään iloa yöllä, koska silloin nukutaan. Siksi tämän pitää olla päivämekko.


Sitten havahduin ajattelemaan. Ihan oikeasti - mitä väliä! Jos tällä pirpanalla on pokkaa ja vahvoja mielipiteitä, antaa olla. Jos lapsella on rohkeutta olla vähän erilainen, eikö se ole vain hyvä. Saisin ottaa mallia pikkuneidin rohkeudesta ja lakata ajattelemasta sitä, mitä muut ajattelevat.
 
Niinpä meidän eskarilainen on tänään yömekossa eskarissa. Eikun päivämekkohan se olikin...!

19 kommenttia:

 1. Mahtava asenne tytölläsi! Nätti mekko!

  VastaaPoista
 2. Voi ihana ! Tuolla asenteella tyttäresi pääsee vielä pitkälle. :) kaunis mekko !

  VastaaPoista
 3. Se on vaan meille äideille hyväksi, että tyttäret oikoo vanhanaikaisia käsityksiä:) Oon törmännyt samaan oman tyttäreni kanssa. Hän on vitosluokkalainen ja äidin mielestä jo aika "iso" tyttö. Silti hän mielellään pukeutuu eläinaiheisiin vaatteisiin esim. possukangas odottaa puseroksi valmistumista. On pitänyt muuttaa omia käsityksiä ja todeta ihan samalla lailla, että jos kerran haluaa ja pokkaa on puketua erilailla niin siitä vaan! Kyllä tämä maa niitä maijameikäläisiä on jo ennestäänkin pullollaan....

  VastaaPoista
 4. Niin ja jottei pointti unohtuisi (kuten meinasi käydä) niin mekosta tuli todella kaunis. Sääli sitä olisi vain nukkumatille näyttää:)

  VastaaPoista
 5. Tuosta asenteesta sietäisi ottaa oppia yksi jos toinenkin, minä mukaan lukien :) Meillä taas eskarilainen on syksyn aikana saanut ihan päinvastaisia vaikutteita eskarista... Kun muutkin niin minäkin ja ei kellään muullakaan ole...! Ainakin kuvista katsottuna ei tuo mekko ole yhtään liian yöpaitamainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo kuulostaa kyllä jostain kaukaa lapsuudesta tutulta asenteelta.. ;)

   Poista
 6. Voi kun on söpönen mekko! Ja varmasti myös lämmin siellä eskarissa:)

  VastaaPoista
 7. Mahtava asenne tytöllä, ja oikeassa hän olikin, hyvin toimii päivämekkonakin :)

  VastaaPoista
 8. Päättäväinen neiti :) Mutta ihan totta. Liian usein tulee mietittyä, että mitä ne muut ajattelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain määrinhän se on ihan hyväkin, mutta liikaa sillä tulee perusteltua asioita.

   Poista
 9. Peukut tyttösi asenteelle, huippua! Mekko on kaunis, ja menee loistavasti myös päivämekkona. Jos olisit kirjoittanut tehneesi tytölle kauniin mekon, en olisi edes ajatellut sitä yömekkona :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kai se on tuo flanelli materiaalina, josta tule yöpaitatunne.

   Poista
 10. Moi, tuo mekkokausi menee nopeasti ohi. Muistan kuinka viime kevääna tyttönen meni eskariin linkin prinsessa hame päällä ja jalassaan kumisaappaat =) Pian koittaa aika jolloin mikä tahansa ei kelpaakaan. Ritu
  http://vapaallakadella.blogspot.fi/2015/05/vanhasta-uutta-osa-347.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, saa nähdä tämän neidin kohdalla, mekkokautta on nyt kestänyt kuusi vuotta.. :D

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.