lauantai 31. lokakuuta 2015

Lähes täydellinen matto


Löysin torstaina vähän vahingossa lähes täydellisen maton kodinhoitohuoneeseen. 


Poikkesin Eurokankaassa hakemassa vetoketjun pojan takkiin ja vähän kalsarikuminauhaa, mutta kassalla loppusumma hujahtikin vähän kuminauhaostoksia kirpeämmäksi, sillä ennen kassalle pääsyäni melkein törmäsin tähän.

 

Täydellinen harmahtavanpellavainen väri, ihanan napakka kudonta ja koko matto muutenkin sopivan jämäkkä ja hyvälaatuisen oloinen. Kun pituus oli vielä 300cm, mikä oli koko ajan ollut minimimitta kodarin matolle, oli päätös äkkiä tehty.

Kissa hyväkäs tuumii tyytyväisenä, että nytpä hankki palvelija kunnollisen kynsienteroitusalustan!


Ja ihmeen hyvin tuo siinä tehtävässään toimiikin. Oletin, että matto huilaa pitkin liukasta laattalattiaa seinältä toiselle, jos alle ei asettele liukuesteverkkoa. Mutta mitä vielä! Paremmin tämä matto pysyy paikallaan kuin vanha kumipohjainen bukleemattomme, josta oli hapertunut pohja - ja sehän oli alun alkujaankin se varsinainen syy vaihtaa mattoa. Tämän alle ei tosiaan tarvitse edes liukuestettä! Se on sen verran paksu ja raskas, että pysyy paikallaan oman painonsa ansiosta.


Tässä muuten vertailukuva samasta kodarista melko tarkalleen neljän vuoden takaa!

Jonkin aikaa joudun totuttelemaan puoli metriä aikaisempaa lyhyempään mattoon, mutta koska matto on muuten täydellinen, olen päättänyt tottua.  Ja tässä totuttautuessa ajattelin sanoa muutaman sanan kodaristamme.

Joskus huonoksikin haukuttu käytävän mallinen kodinhoitohuone toimii meillä erinomaisesti. Jos pyykkejä kuivattaisiin enimmäkseen irtotelineillä, tässä voisi piillä ongelma, mutta tämä laiska perhe käyttää kuivausrumpua, ihanaa arjen pelastajaa. Ne vähät pyykit, joita kuivatellaan telineellä, viedään viereiseen pesuhuoneeseen, jossa on seinältä toiselle vedettävä Sinin kuivausteline. Niinpä olemme pärjänneet mainiosti käytäväkodarissamme.


Kaikki kolme pyykkikoria (valko-, kirjo- ja lakana/pyyhepyykki) ovat kaapeissa, Puustellin kalusteisiin sijoitetuissa suurissa vetokoreissa. Se on ollut toimiva ratkaisu, eikä päivittäisen imuroinnin tiellä pyöri turhaa irtoromua, kuten pyykkikoreja. Paitsi puhtaan pyykin kori tietysti. Sellaisena toimii Ikean perusmuoviloota, vaikka pärekori olisikin aika paljon kauniimpi. Tämä nyt vain on toimivampi!


Pyykkikorissa on muuten torstaisen Eurokangaskäynnin muitakin löytöjä - vaaleanpunainen turkiscollege ja palalaarin pörheä tekoturkis. Minua taisi palella sillä reissulla, kun kaikki ostamani kankaat olivat näitä pörheitä ja paksuja!

 

Altaan ympäristö on melko tyhjä. Pyyhkeenkin olen ripustanut kaapin oven sisäpuoleen koukkuun, kun sille ei ole sopivaa paikkaa (eikä sitä koukkua) seinällä. Näkyvilläololupa on myönnetty ainoastaan saippuapullolle sekä kissanruualle, joita molempia tarvitaan päivittäin. Kissannappuloiden säilytyspaikkana toimivan Riihimäen Ilves-tökin kansineen sain vuosia sitten naapurilta.


Käytäväkodarista menee ovi pesuhuoneeseen, ja siksi oven pielessä on paikka pyyhkeille. 

Kaikenkaikkiaan kodinhoitohuone on pienuudestaan huolimatta toimiva kokonaisuus, ja oikeastaan ainoa, mitä toista taloa tehdessäni tekisin toisin, olisi se ikuisuuskysymys - lisää kaappitilaa. Jos neliörajoituksia ei olisi, minusta olisi mahtavaa säilyttää kaikki kausivaatteista lähtien kodinhoitohuoneessa. Mutta tosiasiassa nytkin kaappeihin mahtuu jo hyvinkin kaikki välttämätön - pyyhkeet, lakanat ja kaikkien neljän muksun vaatteet.  Ja nyt kun mattoasiakin on kohdallaan, olen oikeastaan varsin tyytyväinen kokonaisuuteen. Ollenkaan ei olisi hankalaa, jos joutuisi suunnittelemaan joskus vielä toisen kodinhoitohuoneen, kun nyt on yhdellä harjoiteltu!

7 kommenttia:

 1. Se on niinku tehty tämä matto teille!
  Meillä on myös käytävämallin kodari, jonka toimivuutta ja kaappitilaa syö tehokkaasti se että se toimii myös minun ompelutilana. Että sellaisenaan toimisi varmasti, nykyinen yhtälö hieman ahdas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, meillä olis kyllä sula mahdottomuus tuo yhtälö! :D Tai ainakin tason korkeus menisi uusiksi, samoin kaikkien kaappien sisältö.. ;)

   Poista
 2. Hieno on kodinhoitohuone ja matto sinne todellakin lähes täydellinen. Ihanan harmoniset värit.
  Minä en voi käsittää miten jollakin, lapsiperheessä, voi olla noin siisti mikään huone saati kodinhoitohuone.
  En pysty samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes halua tietää montako tuntia viikossa käytän siivoiluun... :D

   Poista
 3. Tosi hyvän löydän olet tehnyt, hyvin sopii! Itsekin hairahdin Eurokankaassa matto ostoksille muutama viikko sitten. Ihan pääsivät yllättämään valikoimallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä olis ollut useampikin hieno, muun muassa samasta materiaalista tehtyä keskumattoakin jäin miettimään.. <3

   Poista
 4. Teidän kodinhoitohuone näyttää hyvälle, matto sopii värienkin puolesta tuonne täydellisesti! Käytävänmallinen meilläkin on ja ihan hyvin toimii. Säilytystilaa voisi tietenkin olla enemmänkin, mutta se taitaakin olla useimmalla ikuisuusongelma :D.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.