perjantai 13. marraskuuta 2015

Päät pois matosta


Koska en ole löytänyt vessaan sopivan kokoista ja näköistä mattoa, päätin hakea ullakolta yhden tarpeettomaksi käyneen kirppismaton ja tehdä sen siitä. Valmiit pienet matot ovat useimmiten vain 60-70cm leveitä, jos pituus on noin metrin verran, ja se olisi ollut auttamattomasti liian kapea tähän tilaan. Tämä hitusen leveämpi matto riittää juuri ja juuri.


Maton molemmissa päissä oli persikanpunertavat raidat, mutta keskellä oli metrin verran pelkkää valkoista. Siispä sakset käteen. Leikkasin maton pääty kerrallaan poikki niin, että purettavaa pätkää jäi reilu kymmenisen senttiä, vedin siltä matkalta kuteet pois ja solmin päihin uudet solmut. En tiedä miten se virallisesti tehtäisiin (tai muista, mattojen kutomisesta kun on aikaa jo 8 vuotta) mutta solmin ensiksi kolme loimilankaa keskenään umpisolmulle ja sen jälkeen yhdistin kaksi kolmen loimilangan tupsua yhteiselle hevosenhäntäsolmulle. Hyvin tuntuu toimivan niinkin.


Tuli hyvä, pikkunäppärä matto, jonka voi heittää helposti pyykkikoneeseen aina tarvittaessa. Värjäämistäkin mietin, mutta ainakin talven ajan tämä saa pysyä valkoisena. Rapakoipikausi kun alkaa, mietin asiaa varmaan uudelleen.

Jos on tarvetta pätkiä mattoja, googlaamalla näyttäisi löytyvän ohjeita vaikka kuinka. Siksi minä tyydyn vähän lyhyempään ohjeistukseen ja poistun tästä töihin. Hyvää viikonloppua kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Yksinkertainen mutta oiva tuunaus! Räsymattojen pätkiminen on ihan hauskaa. :)

    VastaaPoista
  2. Erittäin hyvä matonpätkä vessaan. Näppärä kun pystyy heittämään koneeseen.

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.