perjantai 6. marraskuuta 2015

Kangaskaapintyhjennystakki

Talvitakkiaika on käsillä, eikä ekaluokkalaisen edellisestä takista ole jäljellä kuin riekaleet (ja yhtään ei ole lapinlisää..). Toivotaan uudelle takille pitkää ikää ja kestävyyttä.
Tein tällä kertaa takin niistä materiaaleista, joita kaapissa oli, ja hyvinhän niistä takin sai. Vetoketju piti käydä ostamassa, mutta kaikki muu löytyi kotoa. Päällisen tummansininen softshell on muistaakseni anopilta saatua, samoin samanvärinen vuoritikki.


Tällä ohuella vuoritikillä varustettuna takki tuntui turhan kevyeltä kovemmille pakkasille, joten leikkasin vielä villavatiinista takin etu- ja takakappaleet ja sujautin niistä ommellun "liivin" päällisen ja vuorin väliin.


Etukappaleiden poikkisaumaan ompelin heijastinterenauhaa, samoin etukappaleen puolelle siirrettyihin olkasaumoihin. Näkyisi tumma takki edes jotenkin syksyn pimeydessä. Vinkkinä voisin tietysti mainita, että ärsyttävintä ikinä on juuri tuollaiset vetoketjun molemmin puolin ommellut, kohdistettavat tereet, joiden kanssa saa olla tosi tarkkana, jotta tulevat kohdakkain. Ja koska en viitsinyt kiinnittää softshellkankaaseen tukikangasta, vetoketjun reunat kupruilevat hiukan. Ei kuitenkaan niin paljon, että olisin tehnyt niistä ongelmaa itselleni.


Myös hupun etureunassa on pätkä heijastinnauhaa. Kun huppu ei ole päässä, heijastin näkyy tietysti taaksepäin. Helman pituutta jätin reilusti, jotta takki lämmittäisi paremmin selkää. Hihansuissa on resorit, ettei tuuli karkaa sisälle hihoihin.


Poika tuumasi hyväksyvästi, että "tämä näyttää ihan isojen poikien takilta!" Sen varmaan voi ottaa kehuna, tai kiitoksena. :)

13 kommenttia:

 1. Todella upea takki! Olet taitava!!!

  VastaaPoista
 2. :D Vilkaisin kuvaa ensin ja ajattelin mielessäni että onpa hienosti kohdistetut heijastintereet ja että itse en lähtisi tuota edes yrittämään. Juuri eilen kuulin itseni sanovan että "talvivaatteita en kyllä ompele kun siinä ei ole mitään järkeä" ja nyt sitten kuitenkin tekis mieli kun tuota takkiasi katselin.

  VastaaPoista
 3. Oi vitsit miten oot taitava! :)

  VastaaPoista
 4. Wau, on todellakin isojen poikien takki! Tärkeää et on mieleinen.

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno ja totta, isojen poikien takilta näyttää :)

  VastaaPoista
 6. Hieno kangaskaapintyhjennysprojekti!

  VastaaPoista
 7. Hieno takki ja taidokasta työtä!

  VastaaPoista
 8. Todella hieno ja tyylikäs takki!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa että äitin tekemä kelpaa! (Ja miksei kelpaisi, siisti on!)

  Tästä sainkin mukavasti vähän inspistä jatkaa keskeneräistä takkiprojektiani. Toppatakki omalle pojalleni ja materiaalit samoin kaappien uumenista. :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.