keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Tunikakokeilu - ja arvonta

On oltava jonkinlainen höperö, kun kehtaa suunnitella ja ommella vaatteita omaksi ilokseen, vaikka jo työkseen pyörittelee toisten ompelemia vaatteita. Mutta ei se haittaa, tämä on iloista höperyyttä! Ja kompensoi sopivasti sitä, että työssäni en kuitenkaan ompele.


Tällaisen tunikakokeilun värkkäsin lähiaikoina. Kaava on oma, paitsi hiha ja miehustakappaleiden yläosa on Ottobre Womanin tämän vuoden kesänumerosta. Alkuperäinen Optic Flowers -mekko vain ei näytä vähääkään samalta kuin tämä oma versio.


Materiaali on himmeän roosaa viskoositrikoota Eurokankaan paloista, ja yläkappaleisiin on päälle läntätty vielä hiekanväristä joustopitsiä - samaisesta laarista sekin, tosin paljon aikaisemmin ostettua. 

 

Sekä edessä että takana on kaarrokkeen alla poimutus, josta tulee hiukan lisäväljyyttä helmaan, yhteensä 10 lisäsenttiä koko ympärykseen.


Hihoihin tein pitsin hulpioreunasta tuollaisen yksityiskohdan aiemmin opastamani valetuplahihan tyyliin. Tällä tyylillä saa alle pitsisen pitkähihaisen joutumatta kuitenkaan kärsimään pitsistä ihoa vasten tuota parin sentin kaitaletta enempää.

 

Kokonaisuutena pidän tästä kovasti, ja tämä on ihan omaa tyyliäni. Haluaisin kuitenkin vähän reilummin väljyyttä helmaan, joten olisin tämän valmis laittamaan uudelle omistajalle, ja koska edellisestä arvonnasta on aikaa, laitetaan pystyyn sellainen.


Arvonta on vähän epäreilu, koska tunikaa on vain tämä yksi kappale yhtä kokoa, mutta mikäli koet että tämä olisi hyvä juuri sinulle, jätä viestiä kommenttiboksiin ja perustele, miksi tunikan pitäisi muuttaa juuri sinun luoksesi. Jos tämä ei käy itsellesi, voit aina lahjoittaa sen eteenpäin sopivalle omistajalle. Tunikassa on omaan silmääni pari pientä kauneusvirhettä, jotka eivät varmasti käytössä haittaa, mutta niiden takia en sitä viitsi myydäkään. 


Tunika on siis omaa tuotantoa suunnittelusta asti lukuunottamatta hihojen ja pääntien kaavaa. Koko lienee aikalailla 36, kenties 38. Otan vastaan osallistumiskommentteja sunnuntaihin 13.9. asti, minkä jälkeen arpaisen voittajan. Ei muuta kuin omistussyitä keksimään!

51 kommenttia:

  1. Tuo olisi ihana ja täydellinen piristys leikkaukseen joutuneelle äidilleni. ♡ -Tiia-

    VastaaPoista
  2. Voi kun kaunis! Olisi kovasti minun tyyliseni ja kokokin juuri sopiva :)
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Mielettömän kaunis <3 Just mun lemppari väri ja kokokin juuri sopiva :)

    VastaaPoista
  4. Olis kyll ihana ja joko itelle tai siskolleni menis.

    VastaaPoista
  5. Mikäpä piristäisi tätä harmaata syksyä paremmin kuin jonkun rakkaudella tekemä kotimainen vaate!

    VastaaPoista
  6. Niin nätti että tilatakin sulta voisi tällaisen! 😉 mukana siis arvonnassa! - Jenni

    VastaaPoista
  7. Heti ku näin kkuva nii huokasin että onpa hieno��. Eli käyttöön tulis vaikka koko on 34. Mut ois väljä ja peittäs kriisi kohdat. Jenna.m

    VastaaPoista
  8. kaunis! Hempeä! Ihana lisä olemattomaan vaatevarastooni :)

    VastaaPoista
  9. Kaunis! Tässäpä olisi hyvä tavoitepaita itselleni kaventumisprosessiin ;) eli arvonnassa mukana!

    VastaaPoista
  10. Valtavan ihana, ihan minun värinen ja tyylinen. :) Koska itsellä on kaksoisneulan temppuilusta johtuen ollut ompelujumi jo pitkään, tämä voisi tuoda myös inspiraatiota tarttua taas kankaisiinkin!

    VastaaPoista
  11. Oih ❤️ Niin kaunis, herkkä ja hempeä. Lähettäisin paidan rakkaalle ystävälleni :)

    VastaaPoista
  12. Nätti paita. Kun ei rahat riitä enää omiin vaateostoihin niin tämä ois kiva lisä vanhahtavaan valikoimaani :)

    VastaaPoista
  13. Ihanan harmoninen tunika! Meiltä löytyisi varmasti käyttäjä, minä olen koko 36/38 ja tytär kokoa 34/36. Eli jommalle kummalle sopii takuulla :)

    VastaaPoista
  14. Ihana tunika. Olisi juuri minulle sopiva. Tykkään tosi paljon tunikan väristä ja pitsi on ihana (rakastan pitsejä vaatteissa ) voi kun arpaonni suosisi minua

    VastaaPoista
  15. Kaunis! Just jotain tuommosta hempeää oon kaivannu kaappiini :)

    Lottaki

    VastaaPoista
  16. Eikä! Juuri minun kokoni ja juuri minun värini! Raskaus muutti vartaloa ja nyt oma vaatevarasto on mielettömän suppea. Kotihoidontuella ei kuitenkaan ole mahdollisuutta lähteä shoppailemaan, joten tämä sattuisi niin mukavasti. :) Mukana arvonnassa, toivotaan parasta! :)
    leevilotta(at)luukku.com

    VastaaPoista
  17. Tykkään ja kokokin olisi sopiva! Eli mukana arvonnassa!!
    Kanerva

    VastaaPoista
  18. vois olla just mun kokonen :) sirpa

    VastaaPoista
  19. Voih, en kestä, miten ihana!! Olis kiva omana hääpäivänä arpoutua voittajaksi, kun mieskin on silloin ulkomailla, voitto olisi pieni lohdutus juhlapäivään. :)
    Mutta kävi miten kävi, niin todella hurmaava on kyllä tuo paita!!

    VastaaPoista
  20. Tuo hiekanvärinen pitsi tämän vaalean kankaan päällä sai nyt minut himoitsemaan tätä paitaa. Se olisi ihan täydellinen pari mun tummemman hiekanvärisen lempparineuletakin pariksi talven kylmiin päiviin :)

    VastaaPoista
  21. siis wou, niin hieno ja just mun tyylinen, kokonen ja värinen :) Oispa niiin ihana voittaa tämä, mää oon ihan "käsi" näissä ompelu jutuissa, mut ihalen aina täällä näitä! :) T.Hensku

    VastaaPoista
  22. Jo kuvia katsellessa alaspäin, ihailin pitsejä ja mietin et olis ihan mun olonen... Ja sit luin et tämä arvotaan, voi kun voittais...

    VastaaPoista
  23. Kokohan ois mulle just eikä melekeen;) Todella kaunis ja romanttinen tunika, tykkään paljon! Tuollaista takapuolen peittävää vaatetta olenkin etsiskellyt... toivottavasti arvonnassa lykästää, täältä tunika saisi hyvän kodin:)

    VastaaPoista
  24. Aivan täydellisen kaunis paita <3 Surkeus vaan kun mulle ei sovi yhtään vaaleanpunainen. Näytän vaaleanpunaisissa, samoin kuin beigeissä, vaatteissa ihan haamupossulta :( Onneksi sentään tytöillä voi pitää hempeän värisiä vaatteita :) En siis osallistu arvontaan, mutta pakko oli ihastella paitaa!

    VastaaPoista
  25. Oi kuinka kaunis! Vaaleanpunaista ja pitsiä. Ja odotuksen onnesta pyöristyvä olemukseni. Oispa kiva jos se muuttaisi meille. -Päikky

    VastaaPoista
  26. Tykkään kovasti blogistasi ja perheenne elämäntyylistä. Alun perin eksyin tänne etsiessäni ompeluohjeita, sen jälkeen olen käynyt useita kertoja (viikottain) kurkkaamassa mitä teille kuuluu.
    Onko jalassasi olevat leggarit omaa tuotantoa ? Kiinnitin niihin myös huomiota, kun pari viikkoa sitten tein itelleni ekat jumppatrikoot ja olen niitä jopa kerran käyttänytkin ihan julkisesti :). Ja kanat, ne on olleet haavenani ne 12 vuotta, jotka olemme tässä asuneet, mutta haaveeksi jää... Toivottavasti ei tuo tunika jää pelkäksi haaveeksi... - anne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! :) Leggarit olen ostanut Halpa-Hallista, alerekistä. Siellä niitä on edelleen näkynyt. ;)

      Poista
  27. No niin, lukijana mukana arvonnassa. Olen kokoa 36/38, riippuu vähän mallista. Rintojahan mulla ei ole lainkaan.
    Tuo olis kyllä kiva, kotona olen välillä sellaisissa rytkyissä, että ei kehtaa edes postia hakea. Tuon laittaisin vaikka töihin!

    VastaaPoista
  28. No kyllä, arvonnassa mukana. Karsin juuri vaatekaappiani rajulla otteella ja uutta vaatetta voisin ilomielin sinne ottaa :) Kokokin natsaa.

    VastaaPoista
  29. Onpas tosi kaunis ja tykkään mallista! Käytän paljon tunikoita legginsien kansssa ja uskon, että tämä tunika olisi todella mukava vaate käytössä.
    Mukana kivassa arvonnassa.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  30. Eihän tota nyt helkkari voi järjellä perustella! Vaatehimohan se vain iski.

    VastaaPoista
  31. Niin mun tän hetkistä makua ja tyyliä, ihana!!! ja kohta kun vauvamahasta pääsen eroon, olis juuri oikean kokoinenkin. Eli tietysti arvonnassa mukana! T. Iida H.

    VastaaPoista
  32. Unelma! Arvonnassa mukana! T. Kaaku

    VastaaPoista
  33. Niin kaunis tunika! Ois ihan huikee jos arpaonni suosis..
    T.A.M.M

    VastaaPoista
  34. Niin tajuttoman kaunis tunika, että ei mitään rajaa! Niin mun värinen ja oloinen kaiken kaikkiaan. Pistän kaikki peukut ja varpaat pystyyn, että arpaonni suosisi =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Todella kaunis. Piristäisi kummasti kotiäidin syksyä :) -Kaisu-

    VastaaPoista
  36. Aivan ihana! Tuo väri ja pitsi on just sitä, mitä mieleni kaipaa tämän poikajoukon keskellä.
    T. PSE

    VastaaPoista
  37. Kunhan pääsen tästä mahasta eroon, niin tuo ois varmasti juuri sopivaa kokoa. Ja koska legginssejä pidän lähes aina, niin tunikoita tarvitaan.

    VastaaPoista
  38. Tunikahan näyttää juuri siltä, että ompelit sen minulle! Sait minut nyt ensimmäistä kertaa elämässäni kommentoimaan johonkin blogiin jotain. Tiedä kuinka aktiiviseksi kommentoijaksi alkaisin, kun huomaisin siitä olevan jotain hyötyä. t. Johanna Iisalmesta

    VastaaPoista
  39. Voi kuinka ihana tunika! Nuo pitsisomisteet on niin herkät! <3 Mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  40. Jos voittaisin tuon olisi nii kiva kun aina silloin tällöin olisit lähempänä minua. T. Ex-kämppis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. ihana :D Kukahan kämppiksistä? Kentis Heljä?

      Poista
  41. Ihana :)

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  42. Kaunis! Sopiva täydennys vaatekaappiini.
    T.Sari

    VastaaPoista
  43. Nätti paita piristämään syksyn pimeyttä T.SallaP

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.