maanantai 10. elokuuta 2015

Elokuun ilostuttajat

Olen koko ajan ihastuneempi unikoihin, ja siinä sivussa kaikenlaisiin muihinkin yksivuotisiin, jotka leviävät omia aikojaan siementäen. Mitä keksintöjä! 


Viimekesäisten tummien unikoiden jälkeläisiä on meillä nyt pitkin pihaa. Niitä on moninkertainen määrä viimevuotiseen verrattuna, vaikkakin ovat huomattavasti viimekesäisiä pienempikokoisia.
Se, miten erilaisia kukkia siemenet tuottavat, on aina yhtä jännää. Nytkin tummien joukossa on runsaasti kerrottuja, joissa on koko sisus yhtä röpelöä, on yksinkertaisia ja yksivärisiä ja kaikkea mahdollista.  
Takapihan kapoista unikkokaistaletta ovat kanat kylpemisellään kurittaneet niin, että olen jo ollut vähällä langettaa niille ulkonaliikkumiskiellon. Sitten en kuitenkaan raaski.


Sellaisia kitukasvuisia, ruttuisia räppänöitä nuo ovat, mutta nättejä yhtä kaikki. Tuossa unikoita kuvatessani huomasin maan rajassa yllätyksen. Siellä kasvaa kuin kasvaakin vielä joku keisarinelämänlanka, vaikka luulin jo niiden kaikkien kuolleen kylmän alkukesän aikana. Ja siinä on kukka!Sille varatun köynnöstuen alle kävin jo aikoja sitten kylvämässä ruusupapua, jotta siihen nousisi edes jotain, mutta näköjään siinä kasvaa nyt molempia.

Ai niin. Talon edessä kasvaa vielä muutama hennon värinen silkkiunikko. Näitä lisää!


Mutta vaikka niin monella, jopa eri tuottajien siemenpusseilla pyrin varmistamaan lilac pompomin kukinnan pihassani tänä kesänä, yhtään sellaista kukkaa ei ole näkynyt. Jokohan kolmas kesä toden sanoisi? Miten maltan odottaa taas vuoden?

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Minäkin haluan ensi kesänä lisää unikoita. Jäin ihan koukkuun! ;)

  VastaaPoista
 2. Täällä on toinen, joka on rakastunut unikkoihin ;) Upeita kuvia! Minä kylvin monta vuotta sitten yhteen tyhjään paikkaan silkkiunikoita ja joka vuosi sieltä on noussut uusia kukkia ja aina vähän erilaisia. Varmaan saisi vielä runsaamman kukkaloiston, jos jaksaisi kerätä syksyllä siemenet talteen ja kylvää ne taas uuden kevään tullen.

  VastaaPoista
 3. onpas ihania kukkia,rosoisuudestaan huolimatta :D luonto voi yllättää monella tapaa

  VastaaPoista
 4. Unikoiden huumaa!
  Taivaallisen kauniita nuo tummanvioletit kaunottaret!
  Nauti elokuun tunnelmallisista illoista!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.