maanantai 10. elokuuta 2015

Keskeneräisiä etenemisiä

Ilmat senkuin komistuvat vain syksyä kohti mentäessä, ja vihdoin tuli sellainenkin päivä, että saimme takapihan kylvökuntoon. Lauantai-iltana lähellä puoltayötä siellä vielä siemeniä kylvettiin ja sokkona iltapimeässä multaa harattiin, mutta onneksi oli takapiha niin ei naapurit nähneet. ;D
Siihen odotamme hentoa viherrystä ilmestyväksi. Vähän jäi kyllä jännittämään, minkälainen lopputulos saadaan, kun vihdoin nukkumaan mennessä alkoi ukkosen sivutuotteena jytistä yläpuolella sellainen jättipisarasade, että osa siemenistä sai ehkä siirron.


Keskelle takapihaa tehtiin iso hiekkalaatikko lasten leikkipaikaksi. 


Mittaa sillä on 3*5 metriä. Reunoille upotettiin paksuja puuparruja, joita siipan veli yhtenä päivänä romautti kuorman pihaan. Nurmen pinta nostettiin reunan tasalle, jotta leikkurilla pääsee ajamaan ruohon parrun reunaa pitkin. Osaan reunoista tulee (tietysti) vielä myös istutuksia.

Toinen suuri alue varattiin lavankauluskasvimaatani varten, mutta koska siihen ei vielä ole kaikkia tarvittavia materiaaleja, se jätettiin tyhjäksi. Lavat tulevat tähän joka tapauksessa neliön muotoon ja väliin jää leveät käytävät. Käytävillä on katteena puuhake tai sora.


Pikkuruinen puuliiterikin on nyt omalla paikallaan, ja senkin ympärille on saatava istutuksia. Joka puolelle. Aina löytyy hyviä tekosyitä laajentaa istutuksia ja monipuolistaa puutarhaa!Kaiken tämän kellon ympäri tapahtuneen raatamisen, haraamisen ja lapioimisen jälkeen olo oli kyllä niin piesty, että olisin voinut kuvitella makaavani hyvinkin vuorokauden putkeen. Mutta eihän sitä, seuraavana aamuna kello soi kahdeksalta ja mummelsson hyppäsi kuin nuori vasa konsanaan peittonsa alta ja lähti torikirppikselle. Siltä reissulta mukaan lähti muun muassa metrin palanen nättiä raitapuuvillaa, ja yllä oleva vaateharja, jonka ostaminen nauratti jo itseänikin - ostin sen siksi, koska siinä puuosassa oli kaunis patina. Nyt se on koristeena tuolla. 

Se ostos, joka sai ventovieraatkin tulemaan juttusille ja kyselemään ostohintaa, oli tämä ikkuna. Toinen puoli on kauniin ruskea, ja nurkissa on hienot rautavahvikkeet. Toinen puoli on tämä kuvassa näkyvä kirjava.
Kerrassaan kaunis. Ja iso, korkeutta tällä on metrin verran. Ja koska sille täytyy saada arvoisensa paikka, oli ryhdyttävä kiireesti tekemään sille sitä. Pintakäsittelyä odottanut kirjahylly on sanut nyt uudet vaatteet, ja voisin väittää, että paljon komeammat on kuin keisarilla.


Pellavaöljy kuivuu vielä ja tekee pinnasta kirjavan, joten tuon parempia kuvia ette vielä lopputuloksesta saa. Ensi kerralla sitten!

6 kommenttia:

 1. Ihailen niin sinun puutarhatouhujasi. Sinulla on niin selvät sävelet mitä mihinkin tulee ja mitä kasveja haluat hyödyntää. Pitäisi ottaa opiksi :) Ihanat kirppislöydöt, ikkuna on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, tiedä niistä selvistä sävelistä, tulee laitettua mitä mihinkin ihan tuurilla.. Kasvupaikkavaatimuksia seuraan, että olisivat suunnilleen oikeanlaisilla paikoilla kaikki, muuten ei mitään järjestystä tai logiikkaa! :D

   Poista
 2. Täällä on myös pakerrettu pihan kimpussa. Vaihteeksi taas yksi uusi kukkapenkki on valmistumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Kukkapenkkejä ei ole koskaan liikaa.. :D

   Poista
 3. Puutarhassa ahertaminen on niin ihanaa - välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuossa lauantaina sanoin puolisolle kun tuota hiekkalaatikkoa äherrettiin, että hauska on aina ideoida ja tehdä ties mitä visioita, mutta toteutusvaiheessa tulee katumapäälle.. ;)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.