torstai 13. elokuuta 2015

Kirjahyllyn uudet vaatteet

Maaliskuussa löytämäni kirjahylly on odottanut hiljaa ja kärsivällisesti nurkassaan, että se saisi uuden pinnan. Vihdoin viime viikolla pääsin ostamaan siihen maalin, ja sen jälkeen varsinaiseen toteutukseen meni pelkkä hetki. 

 

Maali on entuudestaan tuttua JDL:n kalkkimaalia, ja koska Putiikki SaRassa oli valkoiset värit päässeet hetkellisesti loppumaan, valitsin hyllystä rohkeasti Warm Greyn. Se ei ollut laisinkaan huono valinta!


Ennen maalausta hioin kevyesti lakkapinnan rikki, jotta maali tarttuisi paremmin, mutta muita pohjustustöitä en tehnyt. Kalkkimaali on siitä ihanaa, että se tarttuu hyvin, tasoittuu helposti ja peittääkin parilla kerroksella kokonaan. Lisäplussaa tulee näin sisätiloissa maalaavana siitä, ettei maali haise ja kuivuu nopeasti. Maalauksen jälkeen otin vielä illankeltaisen kuvan ehjästä maalipinnasta, joka saisi seuraavana aamuna kovaa kyytiä.

 

Maalikerrosten kuivuttua yön yli otin hiomapaperin uudestaan esiin ja aloin pahoinpidellä maalipintaa. Kulutin reilusti kulmista ja reunoista, joista huonekalut aikaa myöten oikeastikin kuluvat. Jalkoihinkin tuli kolhuja ja kulumia vaikka itselleen mummelssonille jakaa. Maalipinnan alla oleva tumma lakka näkyy komeasti kulutuskohdista, ja osittain hioin senkin pois jättäen koivupintaa näkyviin, joten fiilis on vähän kuin moneen kertaan maalatussa, vanhassa huonekalussa.
Hiomisen jälkeen suojasin koko kirjahyllyn vielä pellavaöljyllä. Kun öljy oli kuivunut, lisäsin kanteen vielä pellavaöljyvahan. Tuohon tipahtaa helposti pisaroita kukkienkastelukannusta, joten tuplasuojaus on tarpeen. Öljyäminen syventää maalin sävyä hiukan, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Se myös tuo kulutukset paremmin esiin, kun tumma lakkapintakin tummuu öljyn ansiosta lisää.Voisin sanoa olevani tyytyväinen lopputulokseen. Alunperin etsin oikeasti vanhaa ja kulunutta kirjahyllyä, mutta aina ei löydy. Oikeastaan aika harvoin löytyy. Onneksi itsekin voi vanhentaa, kun ei tällainen 60-vuotias ole itselleni vielä riittävän vanhaa. Pintakäsittelyn ansiosta kirjahyllylle tuli ikää lisää toinen samanlainen. 

Tässä on se ikkunan tummempi kääntöpuoli, josta aikaisemmin mainitsin!


Vielä mahtuisi kirjoja taloon, sellaisia kauniita. Seuraava hankinta voisi olla Pohjoisen ruusut.


On sitä nyt kiva katsella. Vähän mietin maalia ostaessani, oliko sävyvalinta virhe, kun sohvakin on kesäaikaan harmaa, mutta turhaan sitä varoin. Hyvin mahtuvat samaan olohuoneeseen kaksi erilaista harmaata. Tällä hyllyllä mennään nyt pitkään, muuta edes etsimättä,  ellei vahingossa osu kohdalle ihan oikeasti vanhaa ja hienoa. Kuten Kaisalla.

18 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuli hyllystä! Itse en vielä ole uskaltautunut kokeilmaan vanhentamista hiomalla mutta täytyypä kokeilla...

  VastaaPoista
 2. ajan patinoima,tavallaan,mutta kaunis uudistettunakin :) söpöt nuo kengät tuossa hyllyllä <3

  VastaaPoista
 3. Ihana! kyllä kelpais mullekin tuollaisen muodonmuutoksen nähnyt kaappi!

  VastaaPoista
 4. Aivan huippu, värikin on just eikä melkein! Kyllä mummo osaa.

  VastaaPoista
 5. ♥oi miten kaunis siitä tuli, ja kaunis koti!

  VastaaPoista
 6. Ihana! Aivan ylimakee siitä tuli, Väri on täydellinen<3mun makuun:)))

  VastaaPoista
 7. Oi kun tuli hieno! Antaa ilmettä nuo hiotut kohdat.

  VastaaPoista
 8. Kivan näköinen hylly, mutta minulla pisti silmään nuo jalkojen "kulumiset" ovat kuin dalmatialaisen täpliä :) Ei ehkä luonnollisia tuollaiset kulumisen muodot

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä itsekin tuossa katselin kuvatessani että saattaa joutua vähän parantelemaan vielä..

   Poista
 9. Kiitos kaikille kommenteista! <3<3

  VastaaPoista
 10. I-H-A-N-A! On vaan kaunis hylly.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.