tiistai 14. heinäkuuta 2015

Yksi kaava, kaksi vaatetta

Löytyipä taas vanhoista lehdistä yksi hyvä monitoimikaava, jonka olemassaolon olen koko ajan tiennyt, mutta sen kokeileminen on vain jäänyt. Nyt on kokeiltu, oikein kahtena kappaleena.


Tämä Eurokankaan palalöydöstä ommeltu tunika edustaa pidempihihaista versiota, tosin pidensin sitä vielä alkuperäisestä kymmenisen senttiä ja lisäsin väljyyttä hihansuulle. Kangas on satiinin tyyppistä, ohutta ja laskeutuvaa, ja sen verran läpikuultavaa, että alle on hyvä laittaa pitkä toppi, jotta tummempien housujen ääriviivat eivät paista tunikan läpi.


Tämä on malliltaan tosi simppeli. Suora helma ja miehustassa väljyyttä tuova rypytys - eipä sitten muuta. Taakse ompelin piilovetoketjun, joka helpottaa kummasti kapeaan, joustamattomaan vaatteeseen pukeutumista. Pääntie huolitellaan alavaroilla.Toisen tamineen samasta kaavasta tein jo ennen tätä tunikaa, sillä halusin käyttää alkukesästä tilaamani Tildan puuvillan johonkin. Kokeilinpa värkätä siitä hengittävää, vilpoista toppia helteiden varalle, mutta kuten tiedätte, eipä tälle juuri käyttöä ole ollut. Kun nyt tarkenisi heittää villasukat ensiksi jaloistaan!


Tällaisenakin kaava kyllä toimii, mutta kangas saisi olla hiukan laskeutuvampi, kun tässä tulee sellainen olo, että tämä leijuu jossain kaukana ja minä pyörin siellä sisällä. Mahtaa olla tottumiskysymyksiä tämäkin.


Pääntien ja kädentiet kanttasin samasta kankaasta silitetyllä vinonauhalla. Tämä vaate on sen verran helppo puettava ilman hihoja, että menee päälle helposti ilman vetoketjuakin. Ja tässä on vielä nämä alkuperäiset mallit Suuri Käsityö -lehdestä, numerosta 4/2013.


Sellaisenaan nämä eivät isommin mummelssonia sykähdyttäneet, mutta pienin muokkauksin nämä muuttuivat hyvinkin käyttökelpoisiksi kaavoiksi, ja molempien yläkuvien mekkojen pohjana on siis sama kaava. Kokeilkaa ihmeessä!

13 kommenttia:

 1. Tosi passelin näköisiä kummatkin. Nätteä ja mukavia käyttää. Täytyykin penkoa josko tuo numero vielä olisi tallella. Olen pikkuhiljaa myynyt kirpparilla lehtiäni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakin joutaisi kyllä vanhimmat, jotnkin epäilen, ettei sieltä yli 10 vuoden takaisista lehdistä enää kovin monia käyttökaavoja löydä..

   Poista
 2. Hienot paidat saitkin aikaiseksi, oliskohan mullakin vielä toi lehti säilössä, voisi kokeilla mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, samalla kaavalla saa juhlavampaa ja arkivaatetta, kankaasta riippuen.

   Poista
 3. Tosi kiva kaava! Täytyy hakea tuo lehti kirjastosta ja kokeilla kaavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, tästä sai hyvin minimaalisilla muokkauksilla varsin kelpokaavan!

   Poista
 4. Kauniit paidat oot saanut aikaiseksi :) Tuo rypytys tuo kivasti mielenkiintoa muutoin simppeleihin vaatteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla se tuo kivaa armollisuutta sohvaperunan vatsanseudulle.. :D

   Poista
 5. Erittäin kivat paidat:-) . Tykkään just säveltää samaa kaavaa käyttäen erilaisia vaatteita:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on sikälikin hauskaa, ettei tarvitse monen eri kaavan kanssa tehdä tarkistusmittauksia sun muita, tietää jo mitä saa, kun tekee samalla useampia.

   Poista
 6. Näyttää tutulta! Oma luottokaavanihan siinä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! :D Saattoi muuttua minunkin luottokaavakseni..

   Poista
 7. Hyvän näköisiä vaatteita! Tuota kaavaa voisikin kokeilla, samainen lehti löytyy onneksi jo valmiina.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.