sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Nyt sitä saa...


... nimittäin iloa kukista, sisällä ja ulkona.

 


Eilen illalla huomasin töistä tullessani pihatien risteyksessä komean tuppaan kukkivia ohdakkeita, ja päätin hakea ne sunnuntain kahvipöytää piristämään. Ohdake on ärsyttävän näköinen punertava tolppa kasvaessaan pihan reunamilla, ja viheliäinen kitkettävä piikkisyytensä vuoksi, mutta kukkiessaan se on oikeastaan aika kaunis.


Pelkkä ohdakekimppu näytti tylsältä, joten napsin matkalla samaan maljakkoon muutakin kukkivaa. Kesän kunniaksi vakiovarustukseen kuuluva pellavanvärinen pöytäliinakin vaihtui räväkkään pinkkiin.Räväkkää pinkkiä on myös tässä ihanassa. Rikki ne on, sydänparat!

Ja mikäpä pinkkiä paremmin raikastaisi kuin valkoinen. Siankärsämöt ovat päässeet meillä kukkapenkkiinkin, ja kukkivat komeana ryhmänä talon edessä. Sen rinnalla kukki aikaisemmin myös punakärsämöä, mutta ainakaan vielä ei ole punaisia kukkia tänä kesänä näkynyt.
Kesäpikkusydämet kukkivat myös komeana kaksivärisenä sekapöheikkönä, jossa kasvaa valkoisia ja pinkkejä pikkuruisia sydämiä. Pitäisikin napata siitä puskasta kuva talvipäivien sulostuttajaksi, ennen kuin tuo ihana kukinta loppuu. Siitä runsaudesta raaskii hyvin napata varsia maljakkoonkin, eikä napsittujen varsien häviämistä edes huomaa.Ja akilejiat, aina vain ihanammat. Näihin tykästyn joka kuvauskerralla entistä enemmän.
Tätä keittiön pöydän ääressä kirjoittaessani huomaan, että keräämäni kimppu tuoksuu välillä aika voimakkaasti. Haistakaapa muuten joskus ohdakkeita, niissä on yllättävän hyvä tuoksu!

5 kommenttia:

 1. Ohdake on nyt niin kaunis! Niitä itsekin yhtenä päivänä innostuin kuvailemaan. Kaunis kimppu luonnonkukista.

  VastaaPoista
 2. On se onni, kun voi pihalta ja teiden varsilta kerätä kukat maljakkoon. Tätä on aina talvisin ikävä. Minulta puuttuu pihasta särkynyt sydän. Jostakin pitäisi taimi metsästää. Samoin en omista yhtään akileijaa, mutta näitä kuvia katsellessa aloin haikailla niidenkin perään :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkia ja nythän kukkaloisto on parhaimmillaan . Ohdaketta kutsuimme lapsena pensselikukiksi:-)

  VastaaPoista
 4. Ohdakkeet ovat todella kauniita kukkiessaan. Ennen ja jälkeen ei sitten enää niin kauniita :) luonnonkukat ovat minun mieleen ja ihanaa näin kesäisin, kun ilmaisia kukkia löytyy monesta paikkaa kaunistamaan kotia.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.