tiistai 23. kesäkuuta 2015

Rehellinen suomalainen ompelupostaus

Minun on annettu ymmärtää, että niitä odoteltaisiin. Surkeista ilmoista huolimatta kesäkuu on ollut ompelun suhteen hyvin, hyvin hiljainen. On hoidettu kanoja, tehty vesitihkussa kädet kylmästä tunnottomina pihajuttuja - ja oltu tietysti töissä. Mieli tekisi ommella hellemekkoja, mutta katsaus ikkunasta viittaa siihen, että enemmän saattaisi olla käyttöä pitkähihaisille. Päädyin kompromissiin ja tein puolipitkät hihat. 


Kaava on sama Käsityölehden malli, jolla aikaisemmin ompelin lyhythelmaisen puseron, ja se taisi löytyä lehdestä 4/14. Musta muovilehmännahkatakki tuo vähän kontrastia ylenmääräiseen hempeyteen.



Ja pikkuisen piti äityä helteestä haaveilemaan juhannuksen alla, kun kaapista löytyi niin soma retrolakana.




Aloitin kukkamekon ompelun, mutta koska totuus näytti karusti enintään viittätoista astetta, mekko jäi kesken. Ehkä tämä kuitenkin vielä tälle kesälle valmistuu, jos hyvinkin saataisiin vielä lämmintä. Eilinen näytti jo hyvältä! Tämän päivän vesisademillimetreistä en sano mitään.




Edestä puuttuu enää napit ja napinlävet, helmaan tarvitaan käänne. Ei siis ole kummoisista hommista kiinni enää. Tosin saattaa olla, että tämä mekko menee myyntiin, sillä pahasti näyttää, että se on omaan makuuni turhan väljä. Kertokaapa, miksi en tälläkään elämänkokemuksella vieläkään koskaan malta mittailla uutta kaavaa kunnolla! 

Kengätkin olisi jo mekkoa varten valmiina, kun töiden lomassa satuin bongaamaan uutuuksien seasta varsin somat ja superkevyet popot inhimillisellä koronkorkeudella.


Mutta lasten ompeluksia on aina mukavinta katsella! Ja kuvaaminenkin on eri helppoa, kun voi itse tälläytyä kameran taakse. Täten päätinkin, etten kuvaa enää ainoatakaan omaa vaatetta ilman uutta kaukolaukaisijaa. Menee hermot!




Pikkuneiti sonnustautui kolmipyörämekkoon, joka on ommeltu Noshin trikoosta. Pilkkucaprit nappilahkeilla tehtiin.. hmm.. pilkkutrikoosta. Oliskohan se Kestovaippakaupasta! Kaiken pinkin vaatetuksen jälkeen tästä saatiin mukavaa vaihtelua vaatekaapin värimaailmaan, vaikka pinkit ja hempeät vaaleanpunaiset pysynevätkin ykkösuosikkeina edelleen. Niihin kun on äitikin ihan höpönä, ja siitäpä tulikin mieleeni, että eilen illalla pesty Majapuun voikukanhahtuvatrikoo on kuivunut, ja lähdenkin tästä luomaan uutta. Ompeleminen on parasta terapiaa vedenpaisumukseen!


Ps. olihan näistä housuistakin vielä kuvat, tässä on esikoisen, hoikkavarsan, velourhousut.


Kuvat on napattu jo kauan sitten, sen kummemmin stailaamatta, ja jalkineista voitte päätellä lämpötilan ulkona. Tossut ovat mummin taidokasta käsialaa.


Tälle tytölle ei joka kaupasta housuja löydy, sillä vyötärönympärys on aivan mitätön. Suurin osa ostohousuista tippuu jalasta, ja jos kiristys on nyörien varassa, saa nauhat vetää melkoiselle kukalle, ennen kuin pökät pysyvät jalassa.


Onneksi äidin ompelemat kelpaa, ja niitä jopa ihan tilataan. Mieluummin kotitekoiset kuin nilkoissa, tuumaa tytär.

9 kommenttia:

  1. Yläpusero on varsin soma! Taisin tykätä siitä lyhemmästä versiosta myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin taisit! :D Ihan selvästi on siis sunkin kokeiltava tuota kaavaa!

      Poista
  2. Roosa pusero on ihana! Millainen mahtais olla ihan mekkona! Samanpituisena kuin tuo kukkasellinen joka sekin on kiva:) Mä olen yksi niistä joka erityisesti odottaa aina näitä ompelupostauksia:) Mun 8v tyttö piistää joka ilta villasukat jalkaan oli sitten kylmä tai ei, harmi etten osaa neuloa tuollaisa tossuja, ne olisivat varmasti tosi cool täälläkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kun kommentoit, tiedän ettei mennyt ihan ohi tämä postaus! :) Kesällä on kommenttibokseissa usein hiljaista, joten sitä iloisempi on tämä bloggaaja jokaisesta jätetystä viestistä! ;) Vois tuo mennä mekkonakin, mikäpä ettei! Vastaavan mallinen kaava mekkopituudessa ja hihoilla muuten onkin ollut jossain SK:ssa, olisko vuoden 2013 joulunumerossa..

      Poista
  3. Hyvin käy sinulle tuollainen paita! Mekko näyttää ihanalta, ruusukangas <3. Lapsille tekemäsi vaatteet on aina kivaa katsottavaa :). Mulle kelpaa myös nuo pihapostaukset ja kanojen kuulumiset ovat hauskaa luettavaa :D.

    VastaaPoista
  4. Ihania on sun ompelukset ja olen monet säilönyt talteen ja palaan niihin kun tarvitsen neuvoja :) Iso kiitos kuvallisista ohjeistuksista.
    T. Sinikka

    VastaaPoista
  5. Aivan ihan tuo vanharoosa paita! (Mulla on kaappi täynnä kyseistä väriä.) Käy kurkkimassa tyyliäni, sisustusta ja DIY-juttuja, joita tekee saitilleni Pakarisen Hanna osoitteessa www.lessisyes.fi, kiitti :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.