torstai 18. kesäkuuta 2015

KotitarvebiolanitNiin vain alkavat kukkapenkitkin saada automaattilannoitusta, kun joukkio löysi etupihan. Kauaksi aakealle nurmikolle eivät ainakaan vielä ole uskaltautuneet, mutta tuossa talon edustan kukkapenkissä ovat jo käyneet ihmettelemässä.


Kukolla on alkanut olla pieniä kukon elkeitäkin; yksi käheä kiekaisuyitys kuultiin eilen, ja sitä ennen jo tytär raportoi tuohtuneena, miten kukko oli kiusannut yhtä kanaa hyppäämällä sen selkään ja nokkimalla niskasta.

Sinänsä tuo kukkoilu olisi kyllä tervetullutta, mutta kunpa tuo kuitenkin pitäisi ne polkemishalunsa kurissa, kunnes kanoilla olisi vähän höyhenpeitettä selän suojana. Muuten alkaa kanoilla olla selät verillä hyvin pian!

Oikeastihan minun piti tulla vain toivottelemaan hyvää juhannuksen aikaa!  Kesäisiä, esiteltäviä ompeluksiakin olisi tuolla vinot pinot, tai ainakin lukuisia yksilöitä, mutta kun ei ehdi! Kukaan ei kiinnostu tulemaan kuvattavaksi, ja se kaukolaukaisin on rikki, joten omakuvissakin on haasteita. Ensi viikolla, kenties. 

10 kommenttia:

 1. Aivan ohanat kuvat! Toivotravasti kukko jaksaa vielä hillitä itsensä... Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Hyvät sateiset Juhannukset!! Kyllä lannoitetut kasvit kohta kasvavat.

  VastaaPoista
 3. Tätä kanahommaa on mielenkiintoista seurata, kiitos siitä! Itsekin kun pienesä kanalasta haaveilen.

  VastaaPoista
 4. Kanat ja kukkapenkki, ei hyvä yhdistelmä :D Meilläkin on kanoja ja ne ovat myllänneet kaikki kukkapenkkini! >:( Viime vuonna (?) istuttelin sipulikukkia ja kanat kaivoivat kaikki ylös. Tänä vuonna laitettiin lasten kanssa siemeniä maahan, no kanathan söivät melkein kaikki taimet. Nyt kylvöksien päällä on jos jonkinmoista verkkoa, niin kauan kunnes kasvit ovat niin isoja, etteivät ne enää kanoille kelpaa. Myös haravointijätekasat on levitetty.
  Mutta ovathan ne kanat myös hauskoja kavereita (kunhan eivät koske minun kukkapenkkeihini). Ja odotapas sitä päivää, kun (jos) teille tulee joskus tipuja, ne ne vasta ihania ovatkin. Ja sitten kanaharrastus leviää ja on pakko saada myös ankkoja. Nimim. meillä on reilun viikon ikäisiä ankanpoikasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla ettei näitä hailaineja saa hautomaan vaikka millä uhkailisi, on se ominaisuus niistä niin hyvin pois jalostettu. :(

   Poista
 5. oo miten ihanat kuvat :) Mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista
 6. Voi olen jo vuosia haaveillut tuollaisista ihanista pihan ruopsuttelioista :)

  VastaaPoista
 7. Meillä kanat saa äkkilähdöt kukkapenkeistä. Kasvimaalla ovatkin välillä käyneet mylläämässä olan takaa. Sen takia ovatkin omassa n. 100 neliön tarhassaan, ettei tartte vahtia, mutta loppukesästä täytyy usein päästää vapaaksi, kun ovat myllänneet ja syöneet tarhansa tyhjäksi. Nyt rakenteilla onkin toinen samanmoinen tarha, jotta voidaan välillä lepuuttaa toista tarhaa. On vaan kanainnostus vissiin kohdillaan, kun tältä paikkakunnalta ei meinaa kanaverkkoa löytyä 15 m pätkää, mikä jäi uupumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nekö pysyy teillä tarhassa? Meillä tuli tuosta kaksimetrisestä samantien yli, on oltava katettu tila jos ei koko ajan ole itse valvomassa.

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.