tiistai 17. maaliskuuta 2015

Ongelmia ja kiukkua kuvien kanssa!


Olisi ollut kymmenen kuvaa ja yksitoista asiaa, mutta tekniikka on minua vastaan. Onko muilla sellaista ongelmaa, että Picasassa muokattuja kuvia ei saa tallennettua, vaan kuvia siirrettäessä siirtyvät ne muokkaamattomat kuvat, vaikka Picasassa ne näkyvät muokattuina. Menee niin herrrmo!!!

Kello löydetty K-raudan alehyllystä vitosella!


Nytkin osa kuvista on muokattuja, kirkkautta on säädetty, kuvaa rajattu jne, ja osa on suoraan kamerasta. En tykkää tästä yhtään!
Tärkein asiani oli esitellä karhu-leijonamme, joka sai hiihtoloman alla järjestettyihin eskarinaamiaisiin tällaisen pika-asun. Käytin leijonapukuun niitä kankaita, joita kaapista löytyi, ja karhuahan se enempi muistuttaa värinsä puolesta.


Olipa laji kumpi tahansa, puku on ollut kovassa käytössä naamiaisten jälkeen kotonakin. Onhan se mukavampi leikkiä leijonaa, kun perässä laahaa oikea pitkä häntä! Sisko maalasi vielä kunnon kuonon pedolle. Meistä se tosin muistutti vähän nenälle asettunutta hämähäkkiä, mutta pääasia että poika itse tykkäsi.Mutta kyllä se vain niin on, että ilman mahdollisuutta rajata ja muokata kuvia tästä blogista häviävät kuvat. Mitä ihmettä minä tämän masiinan kanssa teen! En ole löytänyt ongelmaan yhtään ainoaa loogista ratkaisua. Joskus kuvia kääntämällä kuva onkin tallentunut niin kuin pitääkin, toisella kertaa niin ei käy millään. Jos joku saa minut kiukun valtaan niin tämä tekniikan kanssa tappelu! Taas meni tunteroinen turhaan koneen äärellä istuessa, ja tällä menolla harvatkin blogipäivitykset loppuvat kyllä kokonaan. Kyllä se kuitenkin niin on, että kuvat ovat vähintään puoli blogia.

Ps. Tuulikaapista otetuissa kuvissa on ilonaiheena valkoinen helmililja, jonka löysin Hong Kongista lauantaina. Jess!

13 kommenttia:

 1. Ärsyttäviä nuo tekniikan ongelmat, toivottavasti joku viisas osaa auttaa :(
  Mutta roolipuku on kuitenkin mahtava, oli se sitten leijona tahi karhu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mieleinen se on ollut ainakin! :D

   Poista
 2. Picasassa muokkaamisen jälkeen ruukaan tallentaa kopion. Sitten vielä Paintissa muutan kuvakokoa ja tallennan uusiksi. Ei ole ollut ongelmia. Kiva rooliasu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan minunkin pakko alkaa käyttämään kuvat Paintin kautta.. ei huvittaisi turhaan kierrättää kun ei muuten tarvitsisi. En tajua miksi Picasa ei enää tallenna entiseen malliin muutoksia! :(

   Poista
 3. Oot varmaan jo kokeillu tätä mutta minä teen aina käsitteyn jälkeen että painan kuvan päällä hiiren vasenta näppäintä ja tallennan. Mutta olet varmaan sinäkin tehnyt niin ja silti se ei tallennu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiku siis hiiren oikeaa näppäintä :D

   Poista
  2. Juu samalla tavalla minäkin olen aina muutokset tallentanut, ja niin teen edelleen, mutta silti kuvat siirtyvät alkuperäisessä mallissaan eikä niitä muokattuja versioita ole missään. Niin ärsyttävää!!! :/

   Poista
 4. Jossain vaiheessa minunkin Picasani muuttui. Nykyisin siirrän kuvat koneelle kamerasta, joudun tuomaan haluamani kuvat Picasaan muokattavaksi (aiemmin Picasa synkkasi automaattisesti) ja muokkauksen jälkeen tallennan ne koneen kuvatiedostoihin uudella nimellä. Kuvakoon käyn vielä fiksaamista Paintissa ja sen jälkeen lataan bloggeriin. Toivottavasti saat kuvaongelman ratkottua! Täällä ainakin minä odottelen jo kesää ja puutarhapäivityksiäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai pystyit muokkaamaan kuvia siirtämättä ensiksi kuvia koneelle? No kieltämättä en ole edes kokeillut, vaan olen aina siirtänyt kuvat koneelle ja muokannut vasta sitten. Sen jälkeen napsaissut "tallenna" ja siirtänyt blogiin. Miksi miksi miksi se ei enää toimi! :'(

   Poista
  2. Ei vaan siirrän kyllä ( ja siirsin) kuvat ensin koneelle kamerasta jonka jälkeen kuvat Picasaan ja sitten muokkailut. Mulla taas ongelmana se, että jostain syystä blogger ei löydä ollenkaan tietokoneen kuvatiedostot kansiota, vaan mun on kikkailtava ne muihin kansioihin eka. Tekniikka on joskus niin... :)

   Poista
  3. Mä nyt vielä palaan tähän, eli kun oot muokannut kuvat Picasassa, niin kokeile tallentaa ne jonnekin eri nimellä eri paikkaan, kuin alkuperäiset kuvat. Ja sieltä siirrät ne bloggeriin.

   Poista
 5. Mummeli Keski-Suomesta18. maaliskuuta 2015 klo 6.48

  Painoitko sitä "Käytä" -nappulaa ennen tallennusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki! Olen vuosia käyttänyt tuota picasaa mutta nyt se jostain syystä ei toimi niinkuin ennen. Tuota pizzicaton kuvansiirtoa erilliseen kansioon pitää kokeilla vielä..

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.