maanantai 17. maaliskuuta 2014

Viime hetken paniikkia (?)

Kaikkein paras vauhdittaja odottaviin ompelutöihin on työpaikan hankkiminen. Siinä tulee kummasti mieleen, että alkuun voi mennä hetki uuteen elämäntahtiin totutellessa niin itseltä kuin lapsilta, eikä ompelukoneisiin välttämättä ehdi heti keskittymään. Joka päivä ainakaan...


Yllä oleva tilaustakki valmistui loppuviikosta. Samoin alapuolen raitatakki, niin ikään tilaustyö. Kesä lähestyy ja takkitilauksia on satanut. Uusia tilauksia en kuitenkaan ota enää vastaan, aikaisemmin mainitsemastani syystä. Laatimani takkiohjeet ovat toki käytettävissä milloin ja missä vain, joten ompelemaan vaan! 

Kaapintyhjennysmielessä ja omille arkivaatteita ommellessa osui käteen myös tämä feikkifarkun palanen, josta ei enää omille lapsille sopivaa yksinään saanut. Ompelin sen mitä siitä sai, ja saihan siitä kapoiset 86/92-senttisen pikkuneidin farkkuleggarit. Lahkeissa on mittaa reippaasti, joten menevät käytössä varmasti vielä isompanakin, niin pitkään kuin leveytensä puolesta sopivat. Lisään leggarit myyntiin piakkoin. (leggarit myyty)


Lahkeissa on sisäpuolella kivat rypytykset ja takana merkki, joka kertoo olevansa takana.Oma poika sai vielä-hiukan-isot velourhousut farkunsinisestä palasta, joka on jäänyt kaappiin lojumaan. Polviin applikoin oliivinvihreät tähdet.


Ja uusia visioidaan. Vielä kolme kotipäivää tämän lisäksi, tässä ehtii vielä vaikka mitä, eikö vain! Ja onhan loppuviikkokin taas olemassa, sillä tällä viikolla rouva ei vanhene töiden merkeissä vasta kuin perjantain. Ensi viikolla otetaan sitten tosissaan.

14 kommenttia:

 1. Onnea työkuvioihin!! Makee tuo raitatakki! :)

  VastaaPoista
 2. Muistan tuon paniikkiompelu-fiiliksen vajaan vuoden takaa. ;) Tsemppiä työn aloitukseen!

  VastaaPoista
 3. Rouvalle kovasti tsemppiä, sellainen jyrä se työnaloitus on. Ihan myönteisessä mielessä toki. Mutta jos vastaisuudessa tuntuu siltä, ettei ole mitään laadukasta päivitettävää, niin tämä rouva ainakin peukuttaa ihan sekundaakin. Mukava henkireikä blogi on, vaikka elämässä olisikin täyttä.

  VastaaPoista
 4. Musta-valko-keltainen <3 Ihania vaatteita! Onnea uudesta työpaikasta. Aika jännää!

  VastaaPoista
 5. Raitatakki on huippu! Muistakin vaatteista toki tykkään. Onhan se työn aloitus varmasti iso muutos, tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Ai että, mää kun just aattelin, että tommoinen raitatakki lähtis tilaukseen! :D Tosi hieno! Nuo edellisen postauksen lätsät on kanssa upeita. Mitä tuo takin raitakangas on? Onnea työuralle! Teetkö oman alan töitä? -kaima Jkl:stä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean kankaita on tuo mustavalkoraidallinen, ei muuta kuin takin ompeluun vaan!

   Ja kiitos! Oman alan töitä onneksi pääsen tekemään, vaikken ompelekaan. :)

   Poista
 7. onnea työpaikasta :) Varmasti vaihtelua arkeen!! Aivan ihana tuo raitatakki keltaisilla resoreilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se vaihtelu onkin varmaan suurin motivaattori lähteä töihin. Ihana päästä töihin! :D

   Poista
 8. Hienot takit :) Takin ajattelin yrittää tytölle ommella ja takkiohjeista varmasti on apua tälläiselle aloittelijalle! Kaava vaan vielä puuttuu, niin mistä olet löytänyt näiden takkien kaavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaavat on itse piirrettyjä. Katsopas tuo ompeluohjelistaukseni, siellä on vinkkiä siihenkin puuhaan linkissä nimeltä "takkikaavan kuosittelu".

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.