keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Downtown-hatut


Jossakin nettimaailman vaarallisissa syövereissä törmäsin jo joskus ennen joulua oivalliseen hattumalliin, ja koska olen varsin laiska piirtelemään kaavoja alusta saakka itse, maksoin mielelläni muutaman hassun euron siitä ilosta, että saan kaavat valmiina.


Sisko ja sen veli saivat jämäcollegen paloista ihanat Downtown-hatut, ja tuskin tällä kaavalla ommellut hatut jäävät näihin kahteen. Pelkään pahoin, että lapsiraukat eivät tulevana kesänä päässään muuta näekään kuin näitä lätsiä.


Loistavasti sivulle saakka suojaava lippa, jota voisi pienen lapsen hatussa venyttää vielä vähän pidemmäksi edestä. Lisäksi hatun reuna suojaa palamiselta myös korvia. Hiukan syvempänä mallina tämä kaava kävisi myös leudon kelin talvihattukaavaksi. 


Huomasin tuossa muuten hattuja ommellessani, että siskolla ja sen veljellä on samankokoiset päät, ellei siskolla ole jopa hitusen pienempi. Ikäeroa on kaksi vuotta, mutta pikkuveli hipoo vaatekoossakin jo siskon kokoja. Ohi se menee ennen pitkää niin päässä kuin jalassakin, se on varmaa.


Johan minä joskus pakkasilla ihmettelinkin, missä vika, kun tyttö piti viime talvena päässään ruskeaa toppahattua, ja kun tänä vuonna yritin sitä pikkuveljen päähän, jäi se päälaelle keikkumaan. 


Niinpä isosiskon hattu meinasi vallan jäädä löysäksi, kun lisäsin hatun ympärysmittaan asiaa varmistelematta sentin verran. Uhkaavan kriisin pelasti taakse ommeltu kuminauhan pätkä, joka rypyttää hattua takaa hiukan kasaan. Pojalla moisia kiristimiä ei tarvita, sillä kasvunvaraa hatussa ei ole yhtään. 

Näytäs, pikkuveli, takaa sitä hattua! Isosisko kääntää pontevasti.


... hyvin tuloksin kääntääkin, sillä viesti meni perille. 


Kunhan musta lakki jää pikkumiehelle pieneksi, isosisko varmaan perii sen. Hänelle hattu on vielä sopivan löysä kasvunvaraa ajatellen.


Mutta olipa tosiaan hauska kaava, vaikka kaikki tekstit onkin lontoon murteella kirjoitettu, enkä jaksanut niitä alkaa tavaamaan ja toteutus olikin lähinnä omin päin sovellettu ja valmiin hatun kuvaa katsellen päätelty. Silti.


Ja väittäisinpä muuten, että tämän hatun ompelusta selviää aloittelijakin ihan heittämällä, sillä kun ostaa kaavan, mukana saa myös kuvalliset ompeluohjeet. Näyttivät erittäin selkeiltä ja ymmärrettäviltä ilman tekstien tavaamistakin.

28 kommenttia:

 1. Ihan mahtavat hatut! nyt kävi tekemään mieli tuommosen hatun kaavaa...

  VastaaPoista
 2. N-Y-T nyt munkin on pakko kokeilla tuota kaavaa! Niin ihanat hatut, aivan täydelliset! Ja college (joustosellainen?), mikä oiva keksintö materiaaliksi! Kiitos taas inspiraatiosta! (ostin siis tuon kaavan jo ajat sitten, mutta nyt tuli se positiivinen potku, mikä laittaa tosiaan ompelemaan sillä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavallista collegea, tulee mukavan napakka kun materiaali on paksumpaa. :)

   Poista
 3. Tosi kivan mallinen hattu! Pitäisiköhän itsekin vilkaista tuota kaavaa, josko tilaisi.

  VastaaPoista
 4. Yksvuotiaalle olis varmaan oikein hyvä tollanen hattu :)
  Naurattaa noi ihanat mallit :D

  VastaaPoista
 5. Kiva malli. Erilaisia kankaita hyödyntämällä saa kyllä mahtavan lakkikokoelman.

  VastaaPoista
 6. Kivan malliset hatut...voisinpa tuollaisen ottaa itselleniki:)

  VastaaPoista
 7. Vaarallisissa nimenomaan.. vaarallista on lukea näitä toisten blogejakin. Huomaa silloin tällöin tarvitsevansa jotakin. Kiva lätsämalli!

  VastaaPoista
 8. onpas nätit hatut, tosi kiva malli :)

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Ihanat lätsät!
  Kuinka tuolta etsystä tilaaminen käytännössä tapahtuu? Näytti olevan pdf tiedosto, saako sen heti vai kuin? Minulle ihan uusi ja outo maailma :)

  VastaaPoista
 10. Hieno lakki. Mun täytyy kans ostaa tuo kaava. :) Olisko tuota helppo suurentaa, että sais itsellekin moisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että se 12-vuotiaan kaava on jo aika lähelle omaan päähän sopiva, minulle ainakin. Ei paljon tarvitse leventää niin on hyvä, joten helppo on suurentaa!

   Poista
 11. Eiköhän tämä pidä itsellekin ostaa, näyttää tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
 12. ...ai niin ja meillä on muuten pojilla (4v ja 1v) kans (suhteessa) isommat päät kuin neidillä (2,5v). Selvästi eri käyrillä kasvavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmisesti on aika yleistä että pojat ovat suhteellisesti tyttöjä isopäisempiä? Tai sitten tämä on suurta sattumaa. :)

   Poista
 13. Voi itku sinun kanssa kun yllytät tällaisiin!! ;) Kaava on melko samanoloinen kuin hattumalli jollaisen teen pojalle joka vuosi, sellainen Vaahteranmäki -lookki, mutta tuo muotoutuu myös tytön päähän kauniisti ja on joustavasta materiaalista ommeltuna varmasti tosi hyvä kesän käyttölätsä. Pitäisköhän.... varsinkin kun kaavan saa heti kun maksaa, siitä tykkään näin malttamattomana ihmisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoitteluni! ;D Mutta hei sehän on tosi halpa kaava.. maksaa melkein ainoastaan sen tilaamisen vaivan. :)

   Poista
  2. Ei se maksaminen vaan se uusien hattujen tekeminen, sitä tässä kauhistellaan ;D Varsinkin kun niitä vähän samanoloisiakin on jo tehtynä mutta näitäkin pitäisi saada...

   Poista
  3. Ei se maksaminen vaan se uusien hattujen tekeminen, sitä tässä kauhistellaan ;D Varsinkin kun niitä vähän samanoloisiakin on jo tehtynä mutta näitäkin pitäisi saada...

   Poista
 14. näitähän voisit tehdä tuonne myytävien puolelle?;) luulisin et ois menekkiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi tekijänoikeuksien takia tehdä valmiskaavalla myyntiin vaatteita. :)

   Poista
 15. ihanat hatut! Mä olen vaan niin hattuihminen. lätsät on mun suuri rakkaus ;)

  Ja meilläkin pojan pää on kasvanut tytön ohi, ja vaatekoossakin koetetaan kiriä, siinä tosin selkeesti jäljessä tullaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ne kyllä on, mutta miksi niitä on niiin nahkea ryhtyä ompelemaan!? Minä jostain syystä en tykkää yhtään niiden tekemisestä!

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.