maanantai 13. tammikuuta 2014

Valaisinvinkei?

Uuden ruokapöydän myötä ajankohtaiseksi tuli myös keittiön valaistuksen uudelleen suunnittelu. 



Tällä hetkellä pöydän päällä riippuu kaksikupuinen valaisin, jonka paikka on mitoitettu silloisen 180cm pitkän pöydän mukaan, ja nyt, kun tällä uudella komistuksella on mittaa reippaasti enemmän, huimat 230cm, jää tuo valaisin ihan toiseen päähän pöytää. 


Kooltaankin se on jo hupaisen pieni pöydän massiivisuuteen verrattuna, puhumattakaan siitä, että tämä sopuli menee massan mukana ja on huomannut haalivansa kaikenlaista teollishenkistä materiaa kotiinsa. Niihin mietteisiin tämä vanha valaisin onkin sopivasti vähän turhan romanttinen.

Uutta suunnittelemaan siis! Pöytä on, kuten mainitsin, pitkä, ja sen päälle voisi herra Sähköasentajan suosiollisella myötävaikutuksella asentaa nyt kaksi erillistä valaisinta, kun ensiksi suoritetaan vähän muutostöitä ja vaihdetaan rasioiden paikkaa. Valaisinten pitää olla melko isoja, vähän rosoisia, mielellään mattapintaisia ja industrial-tyylisiä. Ehdottomasti enemmän tummia kuin vaaleita. Tuleeko jotain mieleen?

99,-
Minäkin kasasin tähän tänään löytämäni vaihtoehdot, joista ensimmäisenä tuo yläpuolen hieno Maryland. Sitä myy Hobby Hall. Kuvun halkaisija on 37cm. Tämä saisi olla hiukan korkeampi kuvultaan, mutta tykkään tuosta pinnasta.

Ikean luottokupu olisi tietysti entuudestaan tuttu Hektar jättikoossa, mutta onko se jo liiankin iso? Ei taida selvitä kuin kokeilemalla. Varjostimen halkaisija on 47cm. Siihen kaipaisin lisäksi jotain rosoa lisää, kuten komeimmissa teollisuustyylin valaisimissakin on.

69,-

Elloksen hieno Cargo-kupu hengästyttää myös. Hintakin vaan laittaa vähän henkäilemään, kun sekin pitää kertoa kahdella. Toisaalta Ellokselle saa aina jonkun alennuskoodin, kun vähän guuglaa.


199,-

Valaisintalossa olisi pronssinvärisenä kivan näköinen kupu, mutta tuo väri on väärä. Köyhänhopeisena tällainen olisi aika mahtava.

123,-


Olishan näitä. Kalliita varsinkin. Muuton Studio-kupu on kaunis myös, mutta se hinta... Eh, ajattelinkin juuri, että se on vähän liian siloinen. No entäs tämä sitten.. taas pyörryn, kahdesta syystä. Kappalehinta on vaatimattomat 399,-. Ja postikulut päälle. Komistus löytyy täältä. Ja ulkonäöltään se on täydellinen.


399,-


No mutta tämä valaisin tulisikin edulliseksi, kun toimitus on ilmainen!


299,-


Näissä oikeasti vanhasta tuunatuissa sankovalaisimissa olisi sitä rosoakin jo, mutta ne ovat meille jo hiukan turhankin persoonallisia.


Sitten on teidän vuoro. Kertokaa, mistä löytyy ne meidän valaisimet! Tyylin epäilemättä jo hahmotittekin näistä kuvista. Se, joka löytää ne Meidän Valaisimet, saa kiitokseksi vinkkauksestaan ompeluksia. Tämä on lupaus.

47 kommenttia:

  1. Tuunaa joku perusmalli! <3 Ruostutuskäsittelyä, rouheaa juuttikangaskaistaletta alareunaan, rautalankaa, pulttia, peltiä, piikkilankaa... =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvälle nuo materiaalit! <3 Luotto omiin kykyihin tässä on rajallinen, varsinkin, kun sössiessään on sitten pilannut koko kuupan.. :0 Pitäis vissiin uskoa vaan osaavansa.

      Poista
  2. Jaa-a. Minä olen miettinyt vähän samanlaista valaisinta meidän ruokapöydän ylle, mutten ole törmännyt ihan sopivaan. Nordalilla on ihania, mutta aika hintavia valaisimia.. Enpä taida osata auttaa :/ Mutta huippuhieno on tuo teidän uusi pöytä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Nordalin kuvastosta voisin sisustaa vaikka koko talon, siellä ei montaa juttua ole jotka ei miellyttäisi.

      Poista
  3. Tässä sulle vinkki kun olet käsistäsi niin kätevä. Osta Ikeasta kulho tai kaksi http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00057256/ , Laita sähkömies töihin. Koristele metallisela vannenauhalla, semmonen jossa on niitä reikiä, jolla rakentaessa kiinnitellään putkia yms.Käsittele viimeiseksi kulhojen pinnat mieleiseks, kun on niitä nykyään kaikkea mahdollista.
    -Satu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olishan siinä ajatusta.. oma pää vaan lyö ihan tyhjää tuon tuunaamisen suhteen... on sitä harkittava kuitenkin!

      Poista
  4. Meillä on myös tuon tapaiset lamput, jotka tilasin Ellokselta muutama vuosi sitten (http://www.ellos.fi/jotex/charlie-kattovalaisin/360897?N=1z141uyZ1z141o7&rcnt=100&Ns=RankValue2|1&Nao=61)

    Aiemmin meillä oli sellainen romanttisempi kattokruunu. Uusien lamppujen myötä kyllä keittiö pimeni valtavasti, koska lamputhan valaisevat vain alaspäin. Eli kannattaa valita sellainen kupu, jonka aukko on vähän laajempi. Minusta ainakin tuo Hektar on sellainen, että valaisee vaan suoraan alas, eikä yhtään laajemmalti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Charlie on kyllä sellainen malli, johon tuskin heti kyllästyy! Sopivan neutraali ja silti tuo pinta on mukavan luonteikas.

      Meillä tuo valaisu ei onneksi ole ongelma, kun on noita muitakin valonlähteitä keittiössä.

      Poista
  5. Ootko kurkannut Jotexin valikoimaa!? Tulipa vaan mieleen, että sieltä löytyy vähän noitten tyyppisiä lamppuja ainakin muutamaa erilaista. Syksyllä arvoin, että tilaanko sieltä makkariin lampun kun ovat hinnoiltaan edullisia, mutta sitten Hobby Halliin tuli aleeseen just tuo eka lamppu, mikä sitten kotiutui meille (tosin valkoisena)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu katsoin nekin, siellähän on osittain samoja kuin Elloksella, mutta olipa jotain muutakin. Tämä Harbour on yksi aika kiva vaihtoehto...

      http://www.jotex.fi/jotex/harbour-kattovalaisin/426727?N=1z141deZ1z1419x&Nao=6

      Poista
  6. Valaisevuus riippuu myös kuvun sisäpinnoista ja niiden heijastuvuudesta. Ilonan pointti on kyllä hyvä. On hyvä ottaa huomioon ulkonäön lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä ei meidän kannalta ole niin merkitystä, pääasia että nämä valaisimet valaisisivat pöydän alueen. Erikseen on sitten spotit katossa ja kaapin välitilavalot ja yläkaappien päällä epäsuoraa valaistusta.

      Poista
  7. Osta Yki Nummen Lokki valaisin. Näin eräässä kodissa ja oli upea keittiön pöydän päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun silmäni ei oikein taivu tuohon kotimaiseen designiin... :P

      Poista
  8. tuo valaisevuus tuli minullekin mieleen... kaupoista löytyvistä sinkkiämpäreistä saisi edullisesti myös tehtyä lamput? entäpä jos ämpäreitä vielä rei´ittäisi itse jolloin valoa pääsisihiukan ympärillekin? tämä ajatus, kun Mies teki minullekauniita kartionmalliset kynttilälyhdyt vanhoista pesukoneen rummuista. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva idea, sellaisen lyhdyn haluaisinkin nähdä!

      Poista
  9. Tässä sinulle punnittavaksi muutama vaihtoehto, mitkä mielestäni sopisivat tuon upean pöydän kanssa. Ihana tumma puu...

    Tämä valaisin vaalealla puulla ei ihan ole paras, mutta samaa löytyy mielestäni bauhausista tummalla puulla.
    http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/riippuvalaisimet/markslojd-riippuvalaisin-lucia-9370453

    Tämä seuraava on ainakin tosi leveä, mutten tiedä mitä ajattelet noinkin blingistä :D
    https://www.hobbyhall.fi/web/store/koti-ja-sisustus/valaisimet/kattovalaisimet/aneta-strass-kattovalaisin-teras?

    Täähän olisi kaikkein paras, mutta hinta on aika huima... (Laitoin tän, ihan vain hauskuuttamaan päivääsi)
    http://www.taloon.com/led-riippuvalaisin-keinu-juhla-800-mm-6x3.2w-swarowski-swing/S-4110307/dp?openGroup=6681

    Tässä olisi oikein kelpo yksilö ja oikeesti noin halvalla!! Tarjouksessa!
    http://verkkokauppa.sahkotalo.fi/product/942/aneta-bleck--riippuvalaisin-puu

    Mutta ehdoton suosikkini olisi tuon tosiaankin upean pöydän kanssa tämä malli.
    Hintaa on hieman, mutta jos löydät vastaavan halvemmalla, niin sehän olisi lottovoitto!
    http://www.taloon.com/riippuvalaisin-stanford-1350x300x370-mm-3-osainen-musta/MLG-104928/dp

    Olipas kiva selata erilaisia valaisimia, alkoikin tehdä mieli laittaa omatkin vaihtoon :D

    Mukavaa päivää!
    Terveisin Harakka
    http://hrkdesign.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylemmät on meidän makuun liian moderneja, alin ei paha ollenkaan.. reilulla satasella sais vähän vastaavan kahdella kuvulla, mutta se olis tosiaan taas yhtä pieni kuin nykyinen.

      Poista
  10. Nuo kuvut kyllä vie valoa. Jos sitä haluaa enemmän kannattaa laittaa valkoinen lamppu. Jotexia oisin suositellut myös. Netanttilassa ja prisman verkkokaupassakin oli jotain edullisia. Raskii sitten vaihtaakin. Mappe

    VastaaPoista
  11. Klikkaa karkkainen.com! Sieltä charles tai adelaide -eikä oo hinnalla pilattuja! ;)
    T: mummolan lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo adelaide olis hieno, ja sellainen johon en muualla ole törmännyt, mutta mittojen perusteella pieni. Hmm.. mihinkähän sellaisen laittais..

      Poista
  12. Jos tuo olisi minun keittiö laittaisin prisman sessak hindi valaisimet tai netanttilan (brilliant torben halpa) markslöjd anesta valaisimet. Tai sitten täysin valkoiset inasen kartion malliset varjostin lamput. M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota anestaa en löydä mistään, olisko sulla siihen jotain linkkiä, tai tietoa, mistä löytyisi kuvaa?

      Poista
    2. Net anttilassa oli. Voin katsoa vielä. Puhelimella selailin vielä eilen oli.

      Poista
  13. Kaikki nuo vaihtoehdot ovat hyvännököisiä. Minullakin tuli mieleen valaisevuus. Tosiaankin nuo umpikuvulliset lamput, varsinkin tummat, eivät valaise yhtä hyvin. Sen takia en ole itsekkään sellaista laittanut. Mutta jos siellä on muutakin yleisvaloa katossa, ni eihän se sit haittaa..
    Mitä luulet, pitäisitkö Tina K tyylisistä kangasvarjostimista? Sellaiset on myös helppo tuunata ompelevalla itse ;) mutta onko ne sitten liian "hattarat" tuohon teän keittiöön =D Pöytä on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne ole hassumpia, ja mulla onkin ollut jo pitkään aikomuksena tuunailla Ikean perusvalkoisesta kangasvarjostimesta sellainen pellavainen DIY-Tine K makkariin. :) Keittiön pöydän päälle haen jotain rouheampaa.

      Poista
  14. Valaisintalon pronssikupu on eniten minun mieleeni, myös väriltään. Mut nythän ei ole kyse siitä, mistä minä pidän. :)
    Tuosta valaisevuudesta sen verran, että jos tuo (nuo) pöydän päällä olevat olevat valaisimet on ainoa valonlähde ns. yleisvaloon keittiössä, niin siihen ne eivät tosiaankaan sovellu, kuten monet täällä ovat kommentoineet. Jos taas sulla on yleisvalona katossa jotain muuta + työpöytävalaisimet, niin silloin tuollaiset pöydän päälle laitettavat ja vain sitä pöytää valaisevat valaisimet ovat ihan mahtavat.

    Kannattaa kiinnittää huomiota myös valaisimen sisäpuoleen, että kuinka paljon ne auttavat valon määrässä. Valaisintalon valaisimen sisäpuoli näyttää olevaa jotain vaaleaa ja heijastavaa, joten siitä saatu valoteho on ihan jotain muuta kuin esim. harmaa mattaväri sisäpinnassa. Valkoinen väri on tietty ok, mutta korkeakiiltoinen antaa eniten valoa.

    Valaisin vinkkejä en nyt osaa antaa sen kummemmin, mutta olisiko uusi pläkkiämpäri ite tehden mitään... Se ainakin on sisältä kirkas ja eikös Parolan aseman kirjassa kerrota, että kuinka metallista voi tehdä sinkkisen ite joillain tuiki tavallisilla aineilla. Tsemppiä valaisimen valintaan, ei oo helppoo se ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onnekseni valoja ei olla säästelty kun tätä taloa suunniteltiin, joten sen puolesta voidaan laittaa ne kuupat vaikka matalallekin, yleisvalo tulee muualta.

      Biltemalla, muistaakseni, on myynnissä sinkkimaalia, jolla saa aika helposti sinkkistä pintaa melkein mihin tahansa. Jos päädyn itse tuunattuun, on tuo maali aika kovassa huudossa silloin!

      Poista
    2. Ps. Jäin miettimään tuota Parolan asemaa, ja tuli siitä mieleen, että joku sitruunahappo tai muu vastaava voisi toimia hyvänä pahoinpitelijänä kiiltävälle metallipinnalle.. ainakin se ruostuttaa pinnan nopeasti!

      Poista
  15. http://www.annival.fi/epages/annival.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20120802-11092-130466-1/Categories/Kodin-valaistus/Kattovalaisimet

    Tuolla on aika kivoja vaihtoehtoja, itselleni ostaisin tuon fishermanin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo fishermanit on ollu jo vuosia mun suosikkeja.. <3

      Poista
  16. Kato Hongkongista, ostin sieltä melkeen samanlaisen ku tuo valaisintalon lamppu (mut hopeinen ja hienompiÜ), eikä hintakaan ollu ku 60-70 e.. :-)
    -I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatkohan samaa kuin seuraava kommentoija? :) No, sinne pitää mennä joka tapauksessa katsomaan!

      Poista
  17. Honkkarissa oli myös aika makee lamppu betonikuvulla! Joskin oli pienempi mitä varmaan haet... -I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätäkään en netistä löydä, täytynee käydä katsomassa.

      Poista
  18. Lightinthebox sielläkin oli paljon lamppuja. Ei välttämättä juuri sinun tyylisiä, mutta kannattaa katsoa. M.

    VastaaPoista
  19. aivan ihania kaikki nuo lamput, mikäli haluan <3 Mä oon puhelimella netissä niin en voi sinulle linkkejä enkä vinkkejä antaa :( Mut tuli mieleen et Ikeassahan on sellasia toisenkilaisia teollisuustyylin lamppuja ku tuo Hektar, oot varmaan nähny? Mallia en muista mut erivärisiä oli! Ja jos itse innostut lampun tekemään, ni mulle tuli mieleen et miten ois semmonen iso sinkkinen "amme", mihin vois laittaa sisälle useamman lampun riviin ja näin ollen valaisis pitkänkin pöydän?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti ihan käydä uudestaan selaamassa.. tarkotatko tuota Fotoa? Ei huono! En ole sitä aikaisemmin jotenki edes rekisteröinyt. On mentävä kattomaan sitä paikan päälle! :) Sen verran on vielä edullinenkin, että noita uskaltaisi itse tuunailla!

      Poista
    2. joo tuota fotoa juuri tarkoitin :)
      Ja katoppas, tuo hobbyhallin Aneta olis nyt alessa aikas edullinen:
      https://www.hobbyhall.fi/web/store/tarjoukset/kodin-tuotteet/alevalaisimet/aneta-maryland-kattovalaisin-antiikinruskea?

      Poista
  20. Vastaukset
    1. Tämä täytyy käydä katsastamasa paikan päällä..

      Poista
  21. Kodin1 Anno Hilja -riippuvalaisin. Hintaa 49,90€ /kpl, väreinä musta tai valkoinen. Nita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tuo olis kyllä hieno! Mitat vaan vaikuttaa siltä, että kooltaan vähän liian pikkuinen.

      Poista
  22. Onko sinulle tuttu sisustussatiini Jyväskylässä? Liikkeellä on myös verkkokauppa, josta tilasin just itselleni olohuoneen kattokruunun..rosoisen ja ruosteisen. :)
    Selasin nuo valaisimet teidän keittiö mielessäni ja löysin monia kivoja vaihtoehtoja. Miten olisi musta rautavalaisin?

    http://kauppa.sisustussatiini.fi/epages/OVK.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/10072009-149347/Products/%22Rautavalaisin%20old%20blue%22

    Terveisin, Linnea

    VastaaPoista
  23. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/charles-34cm-riippuvalaisin#spca Muitakin tuon tyyppisiä oli alessa..

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.