torstai 9. tammikuuta 2014

Tilkkuturhautus


On ihan sama, miten paljon ompeluksista yli jääneitä pikkupaloja yrittää hyödyntää - niiden määrä on vakio. Joskus kasasin yhteen postaukseen pikkupalojen hyödyntämisvinkkejä, ja samat konstit ovat toki käyttökelpoisia edelleen. Niistä huolimatta tuntuu, ettei pikkupaloja sisältävän laatikon kansi kohta enää mahdu paikalleen.


Kumma juttu. Laatikosta lähti tämän postauksen projekteihin lähes kaikki vaaleanpunasävyiset palat, suurin osa vihreistä ja kaikki ne vähät turkoosit, mitä jäljellä oli, ja mikä on lopputulos - laatikko on ihan täysi edelleen. 

Epätoivoisena vajennusyrityksenä ompelin kuitenkin kolme tilkuista koottua vauvan matkapeittoa, joissa päällinen on erilaisista trikoo- ja joustispaloista kasattu, ja alapuolella on lämmin fleece. Vihreitä peittoja varten ompelin ensiksi pitkän pötkön eri mittaisista paloista, jotka sitten leikkasin peiton levyisiksi suikaleiksi ja ompelin yhteen. 


Näin sain ruudukkoon hiukan vaihtelua, kun kaikki palat eivät ole saman kokoisia.


En tiedä, miten teillä muilla, mutta meillä on yleensä matkannut kyläillessä vauva-aikoina mukana joku oma pikkupeitto, johon pikkuisen on voinut kääräistä sohvan nurkkaan nukkumaan, ja autossa se on toiminut tarvittaessa lisälämmikkeenä tai aurinkovarjona, jos ikkunasta on kovin häikäissyt. 


Yksi tällainen pikkupeitto onkin nykyään kaksivuotiaamme rakkain aarre ja kaikkialle mukana kulkeva uniriepu.

Näitä ommellessa tein samalla hauskan aikamatkan aikaisempiin ompeluksiin. Osa kuoseista on jo vuosien takaa tuttuja, osa aika uusia. Lapset muistivat yllättävän hyvin palojen perusteella, mistä kenellekin on ommeltu.


Nyt oikeastaan kaikki näissä peitoissa näkyvät kankaat ja kuosit on meiltä ommeltu loppuun, mutta toisin kuin oletin, kaapissa riittää silti edelleen tyhjennettävää. Ehkä ompelen myöhemmin näitä lisää, ainakin ruskeasävyisen ja keltamustan. 

Sen jälkeen taidankin ottaa yhteyttä lähikoulun opettajaan ja kysellä, olisiko heillä käyttöä pikkupaloille. Mitään tuskin tarvitsee roskiin heittää, olipa näiden kanssa kuinka epätoivoinen tahansa. Aina löytyy joku taho, joka kelpuuttaa kangaspaloja.

Ps. peitot ovat tulossa myyntiin, kurkkaa tänne.

23 kommenttia:

 1. Samoissa hommissa juu. :) Ihania peittoja!

  VastaaPoista
 2. Ihanan värikkäitä peittoja!
  Itsekin olen ommellut yhden tilkkupeiton jämätrikoista ja toisen palaset odottaa ompelua. Nykyisin leikkaankin pienimmät tilkut neliöiksi samantien ja kun tilkkupino on riittävän korkea, ei muuta kuin ompeluhommiin! :)

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää. Täälläkin pitäisi saada jotain vastaavaa aikaiseksi, kun vauvoja syntyy lähipiiriin.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kuoseja ja värejä. Pitääkin vinkata sun blogista myös yhdelle kaverille joka odottaa esikoistaan ja on ihan hulluna tällaisiin kuoseihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkaa ihmeessä. Kyllä tänne mahtuu. ;)

   Poista
 5. Hei! Meillä ainakin päiväkodit ovat ottaneet ilolla vastaan tilkkuja, luulisi että koulukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kyselin viime vuonna tytön eskarista, onko tarvetta kangaspaloille, mutta siellä pulllistelivat kaapit vielä entisistä joten en sitten vienyt. :)

   Poista
 6. Aivan hullaannuttavia hyvänmielen peittoja :)

  VastaaPoista
 7. Ihania! Mieki oon koittanu tyhjätä tilkkulaatikkoa, seuraus on se, että mulla on leikeltynä tilkkupeitto joka ei varmaan koskaan valmistu ja muut tilkut on levitettynä ympäri asuntoa. Hups.

  VastaaPoista
 8. Onpa kivoja peittoja! Jos mulla ois vauva ni heti varaisin yhen! ;)
  -Sanna-

  VastaaPoista
 9. Toi pinkki on varsinkin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minunkin silmääni vaan parhaimmalta näytti tuo, jossa on tasakokoiset palat!

   Poista
 10. ihania!! Ollappa se vauva ni ostaisin heti jonkun noista <3

  VastaaPoista
 11. Ihanan iloisia tilkkupeittoja!

  VastaaPoista
 12. Ompahan taas nättejä peittoja! onko sulla siis sekaisin noissa joustista ja trikoota? mulla ollut ajatuksissa tehdä samanmoisia tilkuista, saisi sitten vauvalahjoiksi vaikka laittaa.

  VastaaPoista
 13. Ihania ja on kyllä kiva kun ei oo kaikki palat samankokosia :)

  VastaaPoista
 14. Ihania peittoja, kyllähän tuollaista aarteenaan pitääkin!

  VastaaPoista
 15. Oih, mulla on noita kankaan jämiä 4 isoa laatikollista. Pitäskin varmaan tehdä joku kerta leikkomistalkoot ja ommella iso kasa vauvanpeittoja, joita vois sitten antaa kaikille lähipiiriin syntyville vauvoille.

  VastaaPoista
 16. upeita peittoja :) tos ihania ja värikkäitä!

  VastaaPoista
 17. Moikka! Työskentelen kehitysvammaisten ohjaajana päivätoimintakeskuksessa, jossa on myös työtoimintaa mm. ompelua. Jos sattuu jäämään ylimääräisiä, niin otettais kyllä ilolla vastaan tilkkulahjoituksia! Mikäli kuulostaa mahdolliselta, niin voitais olla yhteydessä s-postitse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kuulostaa oikein hyvältä syyltä lahjoittaa tilkkuja, laittele vaan spostia. Osoitteeni löydät oikeasta sivupalkista! :)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.