tiistai 14. tammikuuta 2014

Tunteellinen työhakemus


Arvoisa, kunnioitettu vanha talo! 

Lähestyn teitä tällä hakemuksellani, vaikka tiedän kyllä, että kaltaisiani onnenonkijoita on nykyään pilvin pimein, ja olen vain pisara maallemuuttajien meressä. Toivon kuitenkin, että ainakin luette hakemukseni loppuun (minä sentään asun maalla jo valmiiksi, jos siitä on etua).
Tarjoan mitä nöyrimmin palvelukseenne kolmekymppistä, ahkeraa ja käsistään suht kätevää pariskuntaa, joista etenkin rouva on koko ikänsä toivonut pääsevänsä vanhan talon orjaksi.
Ammattipätevyyttä löytyy käsityö- ja LVIS-alalta, ja parhaana työnäytteenä meillä onkin esitellä teille uusi omakotitalo, joka on itse rakennettu. Muuta vikaa tässä työnäytteessä ei ole kuin se, että onnistuimme tekemään siitä turhan uuden ja suoran, joten siitä puuttuu vanhan talon henki ja tunnelma.
Työkokemusta vanhoista taloista ja maalla asumisesta meillä on, sillä kumpikaan meistä ei ole alkujaankaan katuvalojen loisteessa kasvanut, ja toisen lapsuudenkotina onkin perinteiseen suomalaiseen tapaan sivuille ja ylöspäin laajennettu rintamamiestalo. Viiden vuoden ajan olemme asuneet lapsinemme myös vähemmän remontoitua rintamamiestaloa, jossa lämmitettiin päivittäin useampaa tulisijaa, ja käytettiin sähkölämmitystä ainoastaan pesutiloissa. Niinpä en usko pelkääväni pientä varpaiden palelua tai puun kantamista päivittäin - kottikärrykaupalla tietysti.
Pimeät, hiljaiset illat maalla eivät pelota - ne ovat rentouttavinta, mitä tiedän. Vanhan talon monet äänet ovat tuttuja entuudestaan, eivätkä herätä pelkoja. 


Kykenemme pitämään huolta suurestakin pihasta hartia- ja konevoimin niin kesällä kuin talvellakin, ja kissa pitää hiiret pois talon rakenteista.Harrastan lähinnä sisustamista ja ompelua, ja miehellä harrastukset liittyvät enimmäkseen vanhoihin koneisiin. Olen erityisen kiinnostunut suunnittelemaan ja toteuttamaan toimivaa ja esteettistä sisustusta kaikenlaisiin hankaliin paikkoihin, kuten leveiden rappusten alle, suuriin vanhoihin liikuntasaleihin, yläkerran aulatiloihin ja komean kokoisiin kammareihin. Suurin sisustushaaveeni on maalattu, reippaasti kulunut lankkulattia ja neliöitä sen verran, ettei sohvaa tarvitse ahtaa seinää vasten.Palkkatoivomuksesta mainittakoon sen verran, että meille riittäisi palkaksi katto pään päälle ja vähän lämpöä talvisin. Kaiken muun olemme valmiit tekemään ja kustantamaan itse - tosin tarvittaessa sen katonkin.


 Jooko, että otat meidät, pliis!


Kaikki kuvat on lainattu Etuovi.comista. 
Kaikki kuvien kiinteistöt ovat Pohjois-Savon alueella sijaitsevia myyntikohteita,
joiden vähimmäiskoko on 170 neliötä ja hinta alle 200 000€.
Alunperin ne ovat toimineet mm. kouluina, liikerakennuksina ja kunnantaloina.

29 kommenttia:

 1. Hauska hakemus :D Wanha talo jonka saisi remontoida vanhaan tyyliin ( joku vielä antais rahat!?) olis kyllä minunki unelma <3

  VastaaPoista
 2. Maalattu, reippaasti kulunut lankkulattia... Niinpä niin, toivon ja uskon että löydätte etsimänne. Onnelliset te! Minäkin haaveilen, mutta mieheni ei välitä mistään vanhasta ja hajoavasta, joten en itse voi vastaavanlaista hakemusta ehkä koskaan laatia. Vaikka ei tietystikään pidä sanoa ei koskaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän meilläkin minä näiden perään haikailen. Mies haaveilee lähinnä isosta autotallista. :D Jos ei kulkisi tuo järjen ääni vierellä, niin olisin varmaan ostanut kaikki lähiseutujen autiotalot itselleni, ihan vaan koska niissä on hyvä tunnelma. :D

   Poista
 3. Kylläpä hintataso on siellä edullinen! Hienoja kohteita kaikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No elähän mittään, tuossa oli lähinnä nuo inhimillisen hintaiset ja kokoiset, mutta on täällä niitä kalliitakin:

   http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=13897099583630&itemcmd=move97&listSize=100&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.2164742

   http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=13897099583630&itemcmd=move95&listSize=100&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.2169197

   http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=13897099583630&itemcmd=move85&listSize=100&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.2210226

   Poista
 4. Ohoh, eräs noista näyttää niin tutulta, että melkein pistän pääni pantiksi, että olen kuusi vuotta käynyt koulua tuolla. Täytyykin lähteä heti etuovesta hakemaan tömäkkä nostalgia-annos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahdollista! Tuossa sarjassa oli useampikin kyläkoulu.

   Poista
 5. Oi, samanlaisen hakemuksen haluaisin tehdä! Kunpa vaan riittäisi se työpanos, eikä tarvitsisi itseään kipeäksi maksaa. Ja kunpa löytyisi sellainen talovanhus, jonka tunnelmaan ei sekoittuisi se välittäjien mainostama "mummolan tuoksu". Aivan mahtavia taloja kyllä sielläpäin, ja hieman erilainen neliöhinta kuin meillä täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa sellainen, että pitää pullia paistaa juuri ennen näyttöä? :D

   Poista
 6. Voi kun kauniita! Itse ollaan ihan kaupunkilaisia, mutta ihanaahan noista on haaveilla :) Oma piha ja tupa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :) Oma piha ja tupa löytyy nykyäänkin, ja maalta, mutta kun tupa on niin uusi.. moni pitää minua varmaan kiittämättömänä, mutta osaan minä arvostaa tätä nykytilannettakin. Se ikuinen haaveeni vain on aina ollut iso ja vanha. Tästä uudesta ei minun elinaikanani tule tarpeeksi vanhaa. :D

   Poista
 7. Tuo ensimmäinen on kyllä ihan mun suosikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minunkin. Mansardikatto ja parveke, sisällä vanhaa pintaa. Voiko enempää toivoa.

   Poista
 8. Luulisi tuolla hakemuksella tulevan valituksi :D, ihania taloja, muuttaisin noista mihin vain välittömästi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin, tosin lapsen koulun vaihtuminen kyllä hidastaa hiukan.

   Poista
 9. Tulisin mielellään kylään jos joku hakemuksen hyväksyy😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voi miten mielelläni minä kutsuisin vieraita isoon taloon johon lastenkin elämisen äänet mahtuisivat! Ollaan monesti miehen kanssa puhuttu, että liikuntasali pitäisi jättää liikuntasaliksi, lapset vaan sinne luvan kanssa riehumaan.. <3

   Poista
 10. Hienoja talovanhuksia. Itse muuttaisin juuri nyt mielelläni uuteen taloon vaikka tämä oma 1940-luvun kompakti talo ihana onkin. Mutta kun pitäisi aina vaan rempata eikä tekijää tai maksajaa näy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se epäilemättä joskus uuvuttaa!

   Poista
 11. Enpä tuntenut minäkään kodiksi meidän uutta hirsitaloa, tajusin sen vasta sitten kun (minun vastustuksesta huolimatta) muutettiin satavuotiaaseen vanhukseen.. Koti <3

  Ai niin ja parasta tuossa sun hakemuksessa oli realistisuus <3 Että ei vaan sitä haaveilua että oispa ihana muuttaa kaupungista auvoiseen maaseudun rauhaan johonkin ihanaan vanhaan taloon (mutta ei kai siellä nyt tarvi itse kolata pihas tai puhdistaa rännejä???)... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, maalla ja vanhaa taloa asunut tietää mitä se todellisuus on. ;)

   Poista
 12. ihania taloja! ja ihanaa,jos joku itselleen remppa-kohteen löytää :) me ollaan niiiiiiiiiin tumpeloita käsistämme ettei oo tosikaa,nykyistäkää huushollia saada saatikka osata rempata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvä, ettei me kaikki olla samoilla markkinoilla, ahdistus iskis! ;D

   Poista
 13. Kommenttini ei liity mitenkään yllä mainittuu aiheeseen vaan mieleen tupsahti sellainen kysymys ahkeralle ompelijalle (mietin asiaa omalla kohdallani, sen takia kysyn), että ymmärtääkseni et ole Y-tunnuksellinen, eli ompelet mitä ompelet ja pidät itsellesi kirjanpitoa, jonka perusteella teet tarvittavat toimenpiteet verotusta varten? Mutta minkä verran pitää myydä, että katsotaan yrittäjäksi ja on velvollinen tekemään tarvittavat toimenpiteet yrittäjyyttä varten? Eli mikä on se summa, että viranomaiset katsovat että on tulojen puolesta yrittäjä eikä enää mikään harrastelija? Kysymykseni ei mitenkään liity sinun tekemisiisi vaan tosiaan mietin asiaa omalle kohdalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, en ole yrittäjä enkä sellaiseksi aiokaan. :) Satunnaiset ompelutulot, kuten nämä minun, voi ilmoittaa suoraan veroilmoituksen kohdassa "muut tulot". Selvitin asian soittamalla itse verotoimistoon, ja asiaa käsiteltiinkin joskus postauksessa nimeltä "veroviisastelua". Kannattaa lukea se. :) Ja jos oma tilanteesi mietityttää, soita ihmeessä ja kysy faktat. Ei tarvitse sitten sen pohtimiseen käyttää energiaa.

   Poista
 14. Voi mikä työhakemus täällä!!! Toivottavasti tärppää! :)
  Joku vanha koulu olis kyllä kans unelma. Oon kerran sellaisessa vieraillut. Sali oli hurjan suuri, se oli olkkari puolapuineen sun muine aktiviteetteineen. Aivan ihana :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.