tiistai 24. syyskuuta 2013

Vaatekaapin mukavimmat farkut


Olen ties kuinka kauan, useamman vuoden jo, etsinyt tuollaista farkun näköistä neulosta, ja viimein puolivahingossa huomasin Seliashopissa sitä olevan myynnissä. Vihdoinkin!


Pikaistakin pikaisemmin piti piirtää sopiva leggarikaava OB Womanin kaavaa muokaten, kaupan legginsien mittoihin vertaillen. Ongelmana valmis-vastaavissa minulla on aina liian lyhyt lahje, sillä inhoan niitä, jotka päättyvät nilkkaan jäämättä lainkaan ruttuun. Nyt sain ruttuakin, kun lahkeen sisämitta on 84cm - sama kuin 34 pituustuuman farkuissa. Talvea ajatellen kaavoitin näistä sen verran väljät, että alle mahtuu ohuet puuvillaiset leggarit.


Voi mukavuutta! Ja tekemisen nopeutta. Sivusaumaton kaava, ei mitään ylimääräisiä tikkauksiakaan, pelkästään sisemmät sivusaumat, haarasauma ja vyötärökuminauha sekä lahkeiden käänteet. Siinä kaikki.


Kotiuduttuamme reissusta, jonka aikana totesin nämä kalsarifarkut erittäin toimiviksi, suunnittelin heti tekeväni lisätilauksen tästä aarteesta, mutta eihän sitä tietenkään enää ollut tarjolla. Laitoinkin jo kyselyä Riikalle, että tuleeko näitä lisää. Jos tulee, niin suosittelenpa ostamaan!  
Epäselvä kuva johtunee 6-vuotiaasta kuvaajasta...


Nuorimmaiselle pitäisi saada tästä wannabii-farkut tikkauksineen kaikkineen, ja tytöille tietysti samanlaiset kalsarifarkut kuin äidillä on. Lahkeen rutuilla tietysti, sillä pikkuihmisellä ne rutut tarkoittavat kasvunvaraa, ja sitähän pitää aina olla!

22 kommenttia:

  1. ihan kuin oikeat farkut ☺ hienot ovat

    VastaaPoista
  2. Joo, kivat on! Mulla on kaapissa odottelemassa tuollainen farkkuneulos, tosin muualta ostettu.

    VastaaPoista
  3. Aika jees farkut, ja varmasti mukavat yllä! :)

    VastaaPoista
  4. Varmasti on huippumukavat jalassa ja hyvännäköisetkin :)

    VastaaPoista
  5. Tuollaisia " käyttömukavia" kankaita pitäisi löytää jokaisesta kangaskaupasta. Joskus Eurokankaassa oli ohutta, hyvin joustavaa farkun näköistä kangasta, meni leggareissa loistavasti. Neulostyyppiseen en ole vielä törmännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näitä löytää harvoin, varsinkin kun olen lähinnä verkkokauppojen varassa. En lopulta montaa kertaa vuodessa käy oikeassa kangaskaupassa vaan klikkailen netistä sitäkin enemmän.. :)

      Poista
  6. Hauskat! :) Toivottavasti tulee lisää, vähänkö ktevät housut tulis kaikille perheen naisille! :)

    VastaaPoista
  7. Tukusta loppu tällähetkellä, mutta toive huomioitu ja lisää tulee, heti kun mahdollista! =) Riikka Seliasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yeah! Pidetäänpä silmällä sun putiikkia! ;)

      Poista
  8. Hämmentävää yhdennäköisyyttä oikeisiin farkkuihin, johtuisko siitä että ovat pikkusen väljät? Liian tiukat näyttää auttamatta legginseiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siitä se tulee, legginseissä en tykkää juuri siitä liian napakasta (ja lyhyestä) lahkeesta, aina tuntuu että se pitää peittää villasukan varrella tai jollain muulla.. tää on hyvä. :)

      Poista
  9. Tosi kivat! Mistä Ottobresta löytyy se alkuperäinen kaava? Voisi kanssa kokeilla... =)

    VastaaPoista
  10. Hih, "sisemmät sivusaumat", hetken kesti hoksata mitä sie tarkoitat, mut nehän on lahkeen sisäsaumat meil päin ;-)
    Mutta voisinpa samaa kangasta minäkin haalia ittelleni! Kangastukusta ostin joskus semmoista ohutta elastaani-trikoota joka oli myös tämmöistä farkun näköistä, se vaan oli toooodella venyvää ja ärsyttävää käsitellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai no ilmankos se kuulosti omissakin korvissa niin hassulta! Oli meinaan termi vähän hukassa.. :D Syytetään sitä, ettei koskaan saa kirjoittaa ilman lapsellisia taustaspiikkejä ja jatkuvia keskeytyksiä..

      Poista
  11. Onpa tosi kivat! Neitokainen rakastaa meillä noita farkkuleggareita ja ´oikeat´ farkut ovat kuulemma ahdistavat. Pitääkin metsästää taas tuollaista kangasta jostain. :)

    VastaaPoista
  12. Noi on ihanat! miten multa on menny tää kangas ohi :P

    VastaaPoista
  13. Oi että, ompa kivan näköset! Pitääpä kurkkia tuonne selialle tästä lähin ja pistää piiiitkä pätkä tilaukseen kun se sinne saapuu taas valikoimaan :)

    VastaaPoista
  14. ihanat ja varmasti huippukivat jalassa :) Jos joskus saat kangasta lisää ja haluat muillekki surautella, ni täällä olis yks ostajaehokas sitten :D

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.