lauantai 11. toukokuuta 2013

Hullun mainetta hankkimassa

Lähdinpä erään kaiman vinkistä mukaan helatorstaiaamun pihakirppikselle naapurikuntaan, ja eipä se turha reissu ollutkaan. Mukaan sieltä sain mm. ison pussukan käsinvirkattuja, kauniita puuvillapitsejä - on reunapitsiä, välipitsiä ja kaikkea muutakin ihanaa. Ja metritolkulla! Vielä kun raaskisi käyttää näitä johonkin...




Auroran äärellä on suristeltu vaihteeksi joustamattomista puuvillakankaista. Samaisen, kirpparille houkutelleen kaiman retrolakanalöytö muuttui helletopeiksi eskarikaveruksille, eli meidän molempien tyttärille.






Kuvittele vain, että näet topin kahtena, kun toinen on jo omistajallaan niin kuvasin vain tämän meille jääneen version. Samoin on tämän mekon laita - näitäkin tuli kaksi, ja samoille tytöille taas. Olisipa se somaa nähdä nuo kaksi pikkuystävystä samanlaisissa mekoissaan joskus! :D Tämä ihastuttava tonttuinen kesämekkokangas taisi muuten olla Etsystä.






Aikaisemmin jo esittelin yhden mustavalkoisen takin, jonka sai puolitoistavuotias pikkuneiti. Nyt vihdoin valmistui isoveikan samanlainen takki, mutta mintunvihreällä vuorilla.








Olipa muuten mainio palvelu täkäläisessä kangaskaupassa, kun tarvitsin tuohon isoveljen takkiin sopivan mittaista vetoketjua, ja kun ei sopivaa ollut hyllyssä, kauppias lyhensi spiraaliketjun juuri siihen toivomaani senttimittaan. Samalla sain pikakurssin myös siitä, miten spiraaliketjua voi lyhentää - tähän saakka olen lyhentänyt hampaita poistamalla ainoastaan hammasketjuja, mutta onnistuu se näköjään spiraalissakin! Tosin niiden yläpään lukkojen irrottelu voi olla hankalaa puuhaa, jos ovat oikein tiukassa, eikä omista irtotavarana sellaisia uusia. Pitäisikin melkein hankkia jostain. 

Marimekon kankaasta tehtiin huppumekko toiveiden mukaan. Samaan osoitteeseen on aikaisemminkin mennyt vastaava mekko yksivärisestä keltaisesta puuvillasta, ja kyllä täytyy sanoa, että jos tuo meidän kuopus olisi tyttö, tekisin tällaisen hänellekin, kun nyt kaavakin tuli tähän piirrettyä.




Laskin tuon napin kohtaa aikaisempaa alemmas, ettei se häiritse lasta ja paina ikävästi kaulaa.




Yhteistyössä... :)




Ja kun vauhtiin päästiin, esiteltäköön vielä tämä uusin hankintamme, joka tuskin vähentää mahdollisuutta hullun maineeseen tällä kylällä.




Siinä oli eräskin isäntä unohtanut kättä nostaa, kun oli jäänyt tuijottamaan miehen kuormaa tämän ajaessa ohi. 


No, onhan se aika iso, myönnetään, mutta tulee siitä hieno pöytä, ja mahtuupahan kerrankin kaikki ystävät samaan aikaan pöytään grilliherkkuja maistelemaan! Monenlaisia pöytiä kertoo Google muidenkin näistä tehneen, joten ei tässä ihan ruutia olla keksimässä.



Keskellä on valmis paikka päivänvarjolle.. tai valaisimelle.. ihan mille vaan.


Kaikesta sitä voikin tykätä. Pitkään jo olen ajatellut, että kun jostain saisi sopivan kelan, olishan siinä pöytää kerrakseen, mutta en ole tajunnut puhua haaveesta ääneen. No kun se tuli puheeksi, ei mennyt montakaan päivää siihen, että tämä komistus purjehti pihaamme. Miehellä on erilaisia yhteyksiä töidensä kautta kuin minulla, ja joskus niistä hyödyn näköjään minäkin!



netistä napsaistu


Jos muuten joku on tuollaisia kysellyt ja saanut kieltävän vastauksen, se johtuu mitä todennäköisimmin siitä, että noissa keloissa on kuulemma vastaava panttisysteemi kuin palautuspulloissa, ja pantti on isommissa keloissa jo aika vaikuttava summa rahaa. Tuo meille muuttanut kela sattui kuitenkin olemaan saksalaista perua, eikä kelvannut palautukseen. Siksi me saimme sen hakuhintaan. Paistaa se päivä joskus tänne hakkuuaukean savimaillekin!

42 kommenttia:

  1. Hah, just tommosia rullia oli viimekesänä meidän kotitien varrella vaikka kuinka paljon ja minä niistä heti pöytää haaveilemaan... No, haaveeksi se tällä kertaa kuiteski jäi!

    Varmasti tulee hieno ja hauska pöytä tuosta kelasta :) Tosi kauniit pitsilöydöt olet tehnyt ja hauska tuo tonttumekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin täällä niitä pyöri viime kesänä ihan pihan laitamilla, kun kaivoivat tuonne maakaapelia ja tekivät uutta voimalinjaa. Varsin kiusallista, kun ei niitä saanut omaksi! ;)

      Poista
  2. Ihania pitsejä olet löytänyt! Kauniita ovat myös ompeluksesi :)

    VastaaPoista
  3. oi miten kivoja ompeluksia taas ja se kela, isäntä tokasi taustalta että tiedänkö minä mitä sellainen maksaa??? eli onnelliset saatte olla, siitä tule komea kun mikä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minutkin kyllä yllätti noiden hinta, en ole tiennytkään kuinka arvokkaita ovat! :)

      Poista
  4. voi,minä olen juurikin tuollaisesta haaveillut! :-) sattuispa joskus itelleki eteen saksalainen kela :-)

    VastaaPoista
  5. Meillä tuollainen, tosin pienempi ja valkoiseksi maalattu, toimittaa pöydän virkaa olohuoneen nurkassa. Mies toi työpaikaltaan, sähköpuolen opena siis on amiksessa. Ja osa tosiaan ei kelpaa palautetettavaksi. Rouvan kotkotusten piikkiin oli mies asian laittanut, kun työkaverit ihmettelivät, mihin tyyppi raahaa moista kelaa. :) Vielä pitäisi pyytää tuomaan muutama pieni kela, lapsille yöpöydäksi ajattelin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, olivat ne työkaverit vähän päätään puistelleet täälläkin, kun mies taisteli tuota valtavaa kelaa kärryyn.. :D

      Poista
  6. Hauska nähdä tuo sitten pöytäkäytössä, varmaan esittelet kun on päässyt paikallensa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No takuulla esittelen! Ei tosin ihan heti varmaan ole sen aika, koska piha pitää saada ensiksi suunnilleen oikeaan kuosiinsa.

      Poista
  7. Jo on tuolla komealla kelalla kokoa. Peräkärry näyttää pieneltä sen alla.=) Vautsi, tosi hienoa, siitä tulee hieno pöytä. Kannattaa ilmeisesti alkaa ajattelemaan enemmänkin ääneen, jos siitä noin hyötyy.=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kannattaa, ei ollut ensimmäinen kerta kun sen huomasin.

      Poista
  8. Voi tuo etsyn kankaan mekko! Muistan joskus haaveilleeni tosta kankaasta ja sitten unohdin koko asian. Hienoja mekkoja! Ja kiva tuo kela, pöytäkuvia odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä kangasta mahtaa löytyä myynnistä edelleen.. kohtahan se olis kesämekkojen aika! ;)

      Poista
  9. Laitahan sitten kuvaa kelasta tositoimissa :) Minäkin oon haaveillut keloista, mutta panttisysteemistä en oo kuullukaan. Ilmeisesti niitä ei siis niin vain noukitakaan tien poskesta ;) Sen sijaan, koska meillä sattuneesta syystä on piha täynnä kuormalavoja, aattelin koota niistä jonkinlaiset pöytä- ja penkkisysteemit kunhan terassi valmistuu. On ne vaan kivoja tällaiset ekolookiset sisustusideat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kuormalavoistakin näkee tehdyn monenlaista, kun googlailee. Itse olen lähinnä puutarhakompostia ajatellut kokeilla - niitä kun jo olohuoneen paraatipaikalla komeilee pari, niin ei ihan joka puolelle kehtaa niitä ripotella.

      Hyvin ne muuten korjaavatkin jäljessään nuo kelat, kun viime kesänä pääsi tästä omasta pihasta seuraamaan sitä kaapelinvetoa. Yhtäkään kelaa eivät jättäneet iloksemme tänne ojanvarsille.. :D

      Poista
  10. Taas yksi kateuden aihe lisää!! :( Olen haaveillut tuollaisesta pöydästä ja pienemmistä tuollaisista jo vuoden-kahden päivät ja vieläkään mulla ei ole sellaista. YHYY... Tasan ei käy, edelleenkään, onnen lahjat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne taida tasan mennä koskaan, tosin hankala niitä määriä on vertailla. Vilkaise ikkunasta ja ihaile teidän pihasaunaa, kellaria, kaunista puutarhaa, sitä ladontyyppistä mitälie-ihanaa-ulkorakennusta.. vaihtaisin ne ilomielin tuohon kelaan! :D

      Poista
    2. Niinpä se tosiaan on. Olen tyytyväinen noihin mitä mainitsit tuossa. Pihasaunassa voisin saunoa joka päivä, ladossakin viihtyisin enempi, jos sen saisi siivottua. Mutta turha jossitella, tyydytään siihen mitä on.
      Nauti sinä kelasta ja teidän valmistuvasta pihasta ja uudesta kodista :)

      Poista
    3. Näin teen! :) Ja onhan sekin oma ilonsa, kun voidaan ihailla puolin ja toisin toistemme omaisuutta. ;)

      Poista
    4. Pakko kertoo sulle, että nyt mullakin on noita keloja!!!!! postauksesi innostamana laitoin mieheni lopultakin soittamaan henkilölle, joka tietää työpaikkani pihassa pyörivistä keloista ja se sano, että vie pois!! Kaksi vuotta olen aina aika ajoin miestäni kehottanu kysymään asiaa, nyt "pakotin" soittamaan. Vähän paremmassa kunnossa ne olisi voinut olla kaksi vuotta sitten, mutta kyllä ne hienoja on nytkin.

      Poista
  11. Äiti oli köytänyt kirpparilta ihania tyynyliinoja joissa samanmoisia itsevirkattuja pitsejä kuten tuossa yllä. Oikein sitä paksua wanhanajan puuvillaa! Mamma tarjosi minulle niitä tyynyliinoja mutta uskaltaako semmoisia aarteita altistaa näille tahmatassuille?!

    Huomenna sitten helletopit neideille eskariin. :)

    -Tiina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaa, uskaltaa! Nehän kestää kunnon pesun kuudessakympissä! Ei muuta kuin käyttöön vaan, on mullakin! Ja meillä on tuplamäärä tahmatassuja teihin verrattuna, ja varmasti tahmaisempia.. :D

      Poista
    2. Ps. sinne lähti neiti hymy korvissa eskaan toppi päällään, ja alla valkoinen pitkähihainen.. näytti varsin somalta. ;)

      Poista
    3. Meidän neiti tuli eskarista ilman toppia, joku miespuolinen kaveri oli kommentoinut jotain aiheesta ja toppi joutui heti reppuun.. Isomman lapsosen rillit oli naispuoliset kaverit hajottaneet koulussa ja iltapäivä vietettiin optikkoliikkeessä uusia sovittelemassa. *huokaus*

      Poista
    4. Voi ei, joko ne osaa tuonkin.. :/ Meillä oli kyllä tytöllä toppi päällä tullessakin, mutta naama oli kokenut vähän muutosten tuulia, otsa ja nenä ruvella.. *huokaus täälläkin*

      Poista
  12. No varmasti tulee upea pöytä! Sulla on se taito hyppysissä, millä taiotaan kaikesta kaunista. tyttären tonttuhellemekon taisinkin tänään nähdä käytössä, kun samaan paikkaan satuttiin :)
    -anulu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Jaa me liikutaan samoilla kulmilla, hauska tietää! ;)

      Poista
  13. No nyt syntyy varmasti persoonallinen pöytä =) Mahtavia mekkosiakin olet ommellut. Upea tonttukangas =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että lopputulos on positiivisesti personallinen! :D

      Poista
  14. Mielettömän kivoja ompeluksia ja tuo tela on kyllä on ihan loistoidea! Innolla ootan lopputulosta, vaikka kyllä sen jo tietää, että siitä tulee hieno!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua vähän jännittää - mutta onhan joskus otettava riskejä, ja saa tuon varmasti helpolla eteenpäin jos lopputulos ei miellytä silmää? ;)

      Poista
  15. Hienoja pitsejä! Täällä odotellaan myös miltä näyttääpi kelapöytä valmiina:) -Ulla-

    VastaaPoista
  16. Ihania ompeluksia =) Isännältä kanssa manguin tuomaan töistä tuommoista kelaa kun sähkömies on mutta tosiaan sanoiko että tuommoisen ison kelan pantti hinta on jopa peräti 3000 € että siinä on varsin kallis pöytä... Monasti ihmiset tulee niitä kyselemään kun tuolla töitä tekee tienvieressä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne huikean hintaisia on! Tosin minusta se panttihinta oli kuitenkin satasia eikä tonneja? :)

      Tuossa viime viikolla muuten näin, kun kelasivat kaapelia sellasesta metallihäkkyrästä.. on takuulla kevyempi ja ehkä kestävämpikin kuin nuo puiset - ovatkohan vaihtamassa joskus kokonaan sellaisiin?

      Poista
  17. miksi aina toisen löytämät aarteet tuntuu niin hyviltö ideoita? Niinkuin tämä pöytäkin, (ja se aiemmassa postauksessa ollut grillinpohja vai mikä-siitä-nyt-oli-tulossa -juttukin) tuollainen olisi kiva.
    Mutta sitten kun itse saisi jotakin "samaa sarjaa" olevan jutun, niin siitä ei tykkää yhtään.. niinkuin vaikka se pihalta varastoa nojailemasta löytyvä vanha amme. Myönnän nyt ihan täällä että en tykkää siitä yhtään. En tykännyt silloin kun siitä minulle kerrottiin (sanoinkin sen ääneen), enkä tykännyt siitä sittenkään kun se kuitenkin piti meidän pihalle hilata kaikesta huolimatta..

    Ihanan ihana kun viimein pääsee tuonne pihalle touhuamaan, kohta on pieni kasvimaanpläntti valmis ja kasvihuonekin perustuksia ja kasausta vaille käyttökunnossa ( eli ihan "pikkuista" vaille siis ;D ) Iloitsen tuosta nyt kuitenkin vaikka en saanutkaan sitä mielikuvissa siintänyttä itse ikkunoista tehtyä upeaa ansaria, niin paljon tuli mutkia matkaan ja tyhjiä hakureissujakin ikkunan lahjoittajille tehtyä että pakko oli myöntää ajan loppuvan kesken jos tänäkesänä meinasi jotakin kasvatella.. kiviäkin on taas alettu kantamaan tähän uuteen pihaan melkoisella innokkuudenvimmalla, ei sitä kissa näköjään karvoistaan pääse... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. minä olen lenkkeillessäni usein katsellut kun yhden aitan takana rojottaa kaksi sellaista ammetta.. on ne ainakin kauniisti ruostuneita, aika usein ovat tainneet olla lehmänjuottoaltaina. Minusta yhdessä romukirjassa oli sellaiseen altaaseen kivoja ideoita.. täytyypä vielä selvittää lisää, kun en nyt millään muista. Hienon siitä kuule saa!! ;)

      Ja kiviä <3 Olen selannut klorofyllissä tuntitolkulla kivikuvia ja joka päivä olen aina vain onnellisempi siitä, että ostimme näin kivisen tontin. <3

      Poista
    2. Tässä kirjassa se amme oli:

      http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9513167941

      Poista
  18. Kauniita ompeluksia ja mahtava idea tuo kelapöytä :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.