perjantai 8. maaliskuuta 2013

Pinkkiä pikkunaiselle

Nosh Organicsin Outi otti yhteyttä sähköpostitse ja kyseli, kiinnostaisiko minua kokeilla heidän uusia joustofroteitaan, joita oli tullut muutamaa kivaa väriä valikoimiin. No tiedättehän te. Ainoastaan värin valinnassa oli hankaluuksia, ja alkuun ehdotinkin, että Outi lähettäisi ihan summanmutikassa noista jotain, koska en osaa valita. Sitten siirryin Noshin verkkokauppaan tilaamaan pinkkiä bambia, jota esikoinen on mankunut jo useamman kuukauden. No siinä tilatessa tietysti näin mielessäni bambien parina raidalliset joustislegginsit, ja peruutin randompyyntöni pikaisesti. 


Soutaa ja huopaa, randomia vai pinkkiä. Voi mummoa.


No lopulta sain kuitenkin mitä toivoin, ja myös tein sen, mitä olin suunnitellut.


Paapiin bambi on kyllä yksi suloisimpia tyttökuoseja, joita olen tavannut! Siitä tehtiin tyttären uusi lempivaate. Tai pikemminkin lempiasu, sillä housutkin pääsivät heti kättelyssä kärkikastiin neidin omassa rankingissa (pinkin voima on ihmeellinen). Tunikaan lisäsin vähän yksityiskohtia, jottei tule toista samanlaista vastaan. Pääntiellä on valenappilista kaksine erikokoisine nappeineen...


... ja helmasta löytyy pieni tamppi.. tai mikä lie. Tuollainen turhake.



Housuihin saatu joustis oli tosiaan luomua - paksua ja muhkeaa. Kun postipaketti saatiin auki ja nostin raitulaisen pussista, esikoinen huudahti: "Ihana pyyhe!" Fiilis tosiaan on vähän pyyhemäinen, johtuen juuri tuosta paksuudesta. Todella mukavan tuntuiset ja lämpöiset talvileggarit siitä tulikin. Kuivasin muuten joustiksen rummussa pesuohjeiden vastaisesti, koska kuivaan kuitenkin valmiit housutkin siellä. Hyvin kesti kuivaamisen, mutta melko paljon lähti kiertämään. Leikkasin housut lopulta hiukan vinoon langansuuntaan, koska raidat oli tärkeämpi saada vaakaan.


Lahkeissa on Noshin resoria, ihanaa isovakoista, ja sitä samaa käytin myös tunikassa.


Vyötärölle kiinnitin uusimman innovaationi tuloksen:



Meillä sekä mies että lapset ovat välillä ihmeissään noiden ompelemieni housujen kanssa, jotta kumminkas päin nämä nyt tuleekaan.. toivottavasti tästä lähtien asia on klaari! (en kyllä tajua sitäkään, miten niistä ei muka näe.. kuka aloittaisi esimerkiksi vyötärön tikkaamisen keskeltä edestä, tai asettaisi vyötäröresorin pystysauman eteen?) Laput teetin Ebayn kautta, ja ne tulivat tosi nopeasti, aivan kuten aikaisemminkin. Olen samalta valmistajalta tilannut useita kertoja, ja toimitus on joka kerta ollut supernopea. Ajattelin ensiksi kirjoituttaa noihin ihan suomeksi, että "takapuoli" tai "pyrstö", mutta en sitten osannutkaan. Joku olisi voinut luulla, että "takapuoli" on tuotemerkki! :D



Kuvassa housut näyttävät tummanpunaisilta, mutta oikeasti väri on herkullisen pinkki - yllättäen kuusivuotiaan leidimme lempiväri!



 


Kiitokset Outille mahdollisuudesta kokeilla tätä kangasuutuutta! Ja tämä seuraava kertomus ei ole maksettu mainos, mutta kerronpa silti, että jos joku ei ole uskaltanut tilata kakkoslaatuisia trikoita Noshin verkkokaupasta, kun ei tiedä siitä laadusta, niin kannustaisin uskaltamaan! Itse tilasin tuota bambia ja pojille lenstkaritrikoota, jotka molemmat olivat II-laatua, mutta en löytänyt niistä mainittavia virheitä. Joku pieni piste saattoi olla, josta puuttui väri, mutta ihan täysin pystyin käyttämään tuonkin bambitrikoon ilman, että olisin joutunut väistelemään virheellisiä kohtia kappaleita leikatessani.

Itselleni olen etsinyt vaaleita farkkuja jo pitkään, mutta eihän niitä ole kohdalle osunut. Usein sellaiset farkut, joissa ei merkitä pituudessa tuumakokoja, ovat liian lyhyitä ja jäävät ärsyttävästi nilkan päälle, vaikka en miellä itseäni mitenkään pitkäjalkaiseksi. 

Eurokankaasta se housukauppa lopulta tulikin, kun siellä katse osui vaaleaan joustavaan farkkuun... ja loppu onkin historiaa. Ottobre Womanin numerosta 5/2012 piirsin farkkukaavat, joita muokkasin tregginsien tyyliin kuminauhavyötäröllisiksi. Ostin kuitenkin vain metrin palan farkkua, ja eihän se tietenkään ihan riittänyt. Seuraaviin (mitä, kuka sanoi että jaksan tikata näitä useammatkin?!) farkkuihin ostan 1,3 metriä kangasta, jotta saan vyötäröstä hiukkasen korkeamman ja lahkeisiin vielä vähän lisää pituutta.


Seuraaviin pöksyihin tahdon myös näitä kapeammat lahkeet polvesta alaspäin. Tarkkaa touhua!




Oikein naisellista naistenpäivää kaikille valtakunnan naisille, jotka toppakengissään ja villapipoissaan tallustavat tuolla lumipyryssä... tulee se kesäkin vielä joskus!

35 kommenttia:

  1. KIITOS KIITOS KIITOS Tosimummo siitä ihanasta yllärilahjasta!! Tuli jo ajat sitten, mutten ole saanut laitettua kiitosta, kuinka noloa! Olen kuitenki lukenut sun postaukset ja aina niille täällä hihittelen, ei sillä että tuotokset olisivat naurettavia mutku sulla on niin sana hallussa :) :) Mistä tiesitkin, ettei mulla ole sellaista?! Thank You!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo ja siis piti kommentoida, että aivan ihana herkku tuo bambikangas!!!

      Poista
    2. Voi kun kiva kuulla! :) Toivottavasti siitä on iloa yhtä pitkään kuin minun ensimmäisestä versiostani oli.. 9 vuoden palveluksen jälkeen päästin sen aika nuhjaantuneen näköisenä autuaammille nuppineulatyynymaille ja tein uuden. :D

      Poista
  2. Ihana setti! Jos näyttäisin nämä kuvat meidän neidille alkaisi täälläkin kauhee vinkuminen: "kun mulla ei oo yhtään bambimekkoo"! Vaikka ei sillä, itseenikin vähän houkuttelis tilata tuota bambia, mutta mies saisi varmaan näppylöitä jos meille taas ilmestyisi kangaspaketti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myös tuo toisten blogien selailu lasten nähden on kohtalokasta.. niistä kun löytyy milloin mitäkin ihanaa. :D

      ps. miehelle näppylärasvaa ja eikun kangastilausta tekemään! ;)

      Poista
  3. Todella herkullinen setti! Ja nuo sinun pöksysi ovat superkivat!

    VastaaPoista
  4. no wau noita sun farkkuja! todella, todella upeat ovat!
    ja täällä on kyllä jo ihan täysi Kevät - krookukset valloittaneet pihamme kokonaan ja lämpötilakin oli +16 tänään ;) kiitokset kuitenkin toivotuksista ja samoja toivottelen sinne päin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, missä!!! *käynnistelee navigaattoria* Meillä on varmaan viis metriä lunta ja lisää tulee..

      Poista
  5. Suuresti aina ihmettelen että millä ajalla ehdit ommella kaiken tämän? Laitas niitä lisätunteja tännekin muutama tulemaan, ois nimittäin ommeltavien lista aika pitkä ja kangaskaappikin pullistelee liitoksistaan (eikä kerrota tähän että lisää kangasta on tulossa) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole ikävä kyllä antaa yhtään ylimääräistä lisätuntia - tiedät miksi. Ompelen jokaisen niistä! ;)

      Poista
  6. Tuo bambi-kangas on tosiaan ihanaa, meillä sitä on lilana:) Housut on kyllä kivan näköset! -Ulla-

    VastaaPoista
  7. Loistava idea tuo lappu vaatteen takapuolelle! Olen tässä nyt muutaman kuukauden miettinyt, että miten joku ei osaa pukea lapselle pipoa (joka on myös muotoiltu takaa pidemmäksi) oikein päin vaan sauma tulee keskelle eteen. Mies kyllä oppi melko kivuttomasti, mutta miehen sukulaisille tuo tuntuu olevan vaikeaa. Jopa hänen ompelija äitinsä pukee toistuvasti tuon kyseisen vaatekappaleen väärinpäin! Ei kai auta muu kun klikkailla merkki kaupoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se joskus hankalaa - eikä kehtaisi olla aina oikomassakaan muiden pukemisia.. :D

      Poista
  8. Aivan loistava tuo housujen lappu! :D Osui ja upposi :) Just tänään mietin, että pitäis tuo pinkki bambikin ottaa leikkuupöydälle ja tehdä siitä kesäksi mekko tytölle. Tästä sain vähän potkua omaan touhuuni ;) Ihana setti :)

    VastaaPoista
  9. Nätti tuo bambi-tunika ja juuri tuollaiset housut minäkin haluaisin!

    VastaaPoista
  10. Kiva setti ja se turhake tuossa tunikassa on ihan paras. :) Kaunis väri joustiksessa, eka kuvissa kangas näytti ihan punaiselta, mutta tuo pinkki olisi varmasti meidänkin tyttöjen suosikki. Meillä lapset ja isi saavat housut aina nurinpäin, siitäkin huolimatta, että ompelen taakse (lähes) aina merkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ihmetellään, jos merkin ompelee ulkopuolelle, että kuuluuko sen sitten olla edessä.. vissiin joku takautuma black horsen kalsongeista, joissa joskus olen nähyt lappuja edessä. :D

      Poista
  11. Namskis mikä setti, kyllä tytöt aina pinkistä tykkää :)

    VastaaPoista
  12. Ihana setti ja housut :) Joustaako tuo frotee kuinka paljon? Eikös se kuitenkin ole pelkkää puuvillaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se aikalailla samantyyppisesti joustava kuin joustikset yleensäkin. Mutta paksumpaa tuo on kuin joustikset yleensä.

      Poista
  13. Taijat olla jo aika hyvin toipunu flunssasta,kun tuommoista vauhtia suihkit ommella nuita ihanuuksia ;)
    Tiirailin tuota hihansuu kuvaa ja oliko siinä joku tikkaus siinä saumanpäällä?Joku kikkakolmonen?
    Vaan hyvälle näyttää nämä ja tuon aikaisemman postauksen auringon paisteet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu seon muisto vain sekin flunssa! ;)

      Jos ompelen hihansuihin kanttauksen tasona (en siis pyörönä), litistän saumanvarat tuolla pikkutikkauksella. Samalla se tikkaus huolehtii, ettei saumurisauma lähde purkautumaan - lankahännät tietysti vedän sitä ennen parsinneulalla sinne sauman sisään. Mitä, eikö kaikki sit tee näin? :D

      Poista
    2. Näimpä sitä vaan uutta oppii, kun kyselee ;) Eipähän oo moinen tullu mieleenkään, tosin en vissiin oo vielä tasona kokkeillu hihansuita ommella, aina pyörönä, kait.. :)

      Poista
    3. Juu pyörönä minäkin tein silloin kaksoisneula-aikoina melko pienetkin hihansuut. Peitetikkikoneessa on sen verran iso paininjalka, tai sit mulla ei vaan näppäryys riitä, joten koen helpoimmaksi kantata tuollaiset pikkujutut tasona. Pääntiet teen kuten ennenkin, pyörönä.

      Poista
  14. Oi, herkullisen näköistä tuo joustis, pitääpä testata. Ja bambikangasta en taida omalle eskarilaselle näyttää :D

    Oikeastaan piti tulla tuomaan terveiset Tosimummolle, että taisi olla sinun ja blogisi ansiota että tein juuri konekaupat köh, arvokkaasta teollisuussaumurista Kone-Minnan Kyöstin kanssa, joten muistahan seuraaviin ostoksiin pyytää 'mainostaja'-alennukset näidenkin kauppojen osalta :D Kotiinkuljetus ylsi Kuusamoon asti, joten toistaiseksi vain hyvää sanottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, hauska kuulla - onnittelut uuden koneen johdosta! Toivottavasti saumuri on odotusten mukainen!! :)

      Poista
  15. Hyvä hoksis tuo "takapuolen" merkki :) Ihania juttuja taas! Mulla on jotenki ompeluhommat jämähtäny ihan paikalleen, ei saa aikaseksi ruveta piirtään kaavoja. Mut pitää tehdä sitä, miltä milloinki tuntuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se juuri onkin, eihän kenenkään pidä väkisin harrastaa. Villasukkia siellä ainakin on lähiaikoina tehtailtu! ;)

      Poista
  16. Ihanaa Pinkkiä! Kolmen pojan jälkeen tytön saaneena voi kuvitella, mikä on meidän tytön vaatteiden "pääväri" :) ihania kankaita ja kauniit luomukset olet taas taikonut :)

    VastaaPoista
  17. Ihana vaate! Mutta mistä oot saanu tollasia merkkejä, kuten toi "This side back"? Haluaisin iteki ommella vaatteita joihin tulisi tollasia merkkejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä teetin:

      http://www.ebay.com/itm/72-Woven-Sew-School-Name-Tapes-Name-Tags-Labels-/260991198076?pt=Boy_s_Clothing&hash=item3cc449a37c

      Poista
  18. Aivan ihana setti :) ja hienot farkut :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.