torstai 14. maaliskuuta 2013

Pehmoprinsessan päähine

Siniveriseksi itseään kovasti kuvitteleva kolmevuotiaamme on kaipaillut kruunua kutreilleen jo ties miten kauan. Kun isosisko sai eskarin naamiaisiin aikanaan vilkkuvan, kirkkaanvärisen muovikruunun, oli pikkusiskon kateus melko äänekästä lajia. Siitä huolimatta näin kauan piti vitkutella, että kehtasi käyttää vartin kruunun tekemiseen. Ei kun oikeasti keksin vasta nyt, miten se tehdään - pahvinen kun ei kestä meilläpäin aamusta iltaan, kun on jo silppuna.


Laukun teosta vuosia sitten yli jäänyt kovikehuovan suikale sai liimapintaansa vanhaa tyynyliinaa. Reunat kiinnitin vielä varmuuden vuoksi siksakilla.

 

Myöhemmin lisäsin kruunuun vielä kuminauhan, jonka saa pujottaa leuan alle. Ja tietysti sen piti olla alusvaatekuminauhaa, koska sen reunassa on sitä pitsikuviota!

 

Olisin tennyt ja ideoinut tämän jo paljon aikaisemmin, jos olisin tiennyt, kuinka tärkeä tästä tulee, ja kuinka paljon se tuottaa iloa pienelle tytölle. 

Tässä viime päivinä olen surruutellut yhtä isompaa tilausta, kun eräs rouva lähetti kangasvarastonsa minulle tuhottavaksi. Mukana tuli seikkaperäiset ohjeet, mitä mistäkin kankaassta tehdään, mitä resoria mihinkin yhdistetään ja missä koossa ommellaan, joten sain toimia kuin kone ja ommella vain. Ja vähän piirtää kaavoja.


Samanlaiset liivimekot koko siskossarjalle! Koot 134-80cm.


Kettutunika pitkälä hihalla, ja pikkusiskolle jämistä lyhyellä hihalla.


Mustilla tehosteilla 134-senttinen tunika.


Joustismekot kahdessa koossa. Niin ihanan kesäiset!


Bambeja päätyi pitkähihaiseen 110-senttiseen ja saman kokoiseen t-paitaan. T-paidan helmaa piti jatkaa resorilla, jotta sai kankaan riittämään.


Hevosvoimia löytyy Metsolan herkkukankaista - Valmetteja t-paidasta ja Jeeppijoukko pitkähihaisesta.


Tämä oli varsin hauska projekti. Toivottavasti vaatteet ovat sellaisia, mitä niistä pitikin tulla, ja kelpaavat lapsillekin!

26 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli kesäajatuksia mieleen!

  VastaaPoista
 2. Usein ne tärkeimmät aarteet pienillä neideillä voi olla kovin vähätöisiä (toisinaan vähän suureellisempia, kuten esim. oma poni). Ja sitten sitä tuntee piston sydämessään, kun tajuaa kuinka vähällä vaivalla sai maksimaalisen ilon lapselle :)
  Ihana tuo keltapalloinen kangas!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Miksei niitä harjanvarsiakaan koskaan muista ostaa vaikka rautakaupassakin ravaa muilla asioilla, lapset niin toivovat niitä keppiheppoja.. lupaan, lupaan ryhdistäytyä!

   Poista
 3. Iso kiitos kruunuvinkistä!! En ole millään viitsinyt alkaa virkkaamaan kruunuja lapsille, vaikka tiesin, että tulisivat ahkeraan käyttöön. Sellainen ajatus kun on pitkään päässä kytenyt. Tällä ohjeella pääsen niin paljon helpommalla! Iloinen yllätys lapsille ja äidille palkinnoksi leveät hymyt :)

  VastaaPoista
 4. Ihania vaatteita, kumma jos ei kelpaa! :> Kruunu on hieno!

  VastaaPoista
 5. Ihana rimpsessan ruunu:) -Ulla-

  VastaaPoista
 6. Ihanan kukkakankaan olet löytänyt. Onko kovikehuopa siis sellaista kaikkein paksuinta kovikekangasta mitä laitetaan esim. lippisten lippoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me varmaan samasta materiaalista puhutaan. Huopa, jossa toisella puolella on silittämällä kiinnittyvä liimapinta.

   Poista
 7. Melkoinen määrä upeita vaatteita. Onko sulla hyvää kaavojen säilytysvinkkiä:) ? Itse olen kokeillut kansio-systeemiä, johon olen muovitaskuihin säilönyt. No tällä hetkellä pyrin säilyttämään vain ne tärkeimmät ja ne on käärittyinä rullalle ja kangassuikaleella kiinnitettynä (siis kankaalla, josta ko. kaavalla olen ommllut). Mutta aina pitää jotain etsiä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on lastenvaatteet (kaavat) yhdessä kansiossa muovitaskuissa niin, että esim. raglanhihaiset paidat on yhdessä taskussa, yksi koko aina niputettuna neulalla. Taskun päällä lukee, mitä kokoja taskusta löytyy. Erikoisemmat kaavat on omissa taskuissaan, mutta nuo perusvaatteet on isompina erinä. Minusta se on ollut ihan toimiva, ja kaavat ei vie paljon tilaa noin.

   Poista
  2. http://2.bp.blogspot.com/-2gF14Dy2hek/T7I3XSSSx6I/AAAAAAAAH-g/tsWghuobRoU/s1600/blogi28.jpg

   Poista
  3. Kiitos! Erittäin selkeältä näytti. Ehkä voisi olla hyvä palata kansiosysteemiin, hieman vaan uudistamalla sisältöä. :)

   Poista
 8. Ihania ompeluksia taas :) Täällä sun blogissa on niin kesätunnelma jo, kun vähänväliä esittelet kesäasuja. Ei kauheasti lohduta nuo aamupakkaset... eilen oli -29.9 kun mies lähti töihin, hrrrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kerrankin olla kaukaa viisas ja ommella kesävaatteet jo nyt, että voin kesällä keskittyä rauhallisin mielin pihantekoon. :)

   Poista
 9. Hatun nosto siulle, komian kasan oot vaatteita ommellut ja niin kesäisen mukavia! Alkuviikosta käytiin myökii tuolla tulevalla takapihalla uppuroimassa ja zuumailemassa, miten muotoillaan tuota pihaa(ja pikkusen käytiin äänekästä keskustelua, että jätetäänkö isoja kivenmurkuloita tuonne reunamille näkyviin vai pistettäänkö maan alle)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti näkyviin,ja oikein paraatipaikalle istutusten keskelle! <3

   Poista
  2. Samaa mieltä! Isoimmasta murkulasta sanoin jo sillon kun tämä tontti oli pelkkä hakkuuaukio, että tuo kivi jää tuohon, siihen ei mee kukkaan millään härvelillä sorkkimaan ja mieli on pysynyt samana vieläkii ;)

   Poista
 10. I H A N I A ! kyllä kelpaa varmasti :) t.tilaaja ..ja ihana tuo rinsessa kruunu :)

  VastaaPoista
 11. Ai että ku on ihania! Kelpaa noita lapsosten pitää! :)

  VastaaPoista
 12. Hienoja on! Onko joustisliivarin kaava omasi vai muokkaus jostain muusta kaavasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaikki on todennäköisesti omia muokkauksia jonkun paidan/topin/mekon kaavasta, alkuperästä ei ole vanhemmissa kaavoissa enää edes muistikuvaa, mistä ne on piirretty. 134 koon piirsin nyt jonkun OB:n topin kaavan pohjalta.

   Poista
 13. Aivan ihania vaatteita ja myös tuo kruunu <3

  VastaaPoista
 14. Onpa kiva kruunu! Kovikehuopaakin löytyisi, tämä täytyykin laittaa korvan taakse!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.