keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Hurmaavaa viherrystä

Verson Puodin hartaasti odotettu paketti saavutti minut vihdoin eilen, ja suupielteni suuntaus taisi olla aika yläviisto, kun tytär avasi pussin ja näin, että siellä on kahden tilatun kankaan sijasta neljää! Voi mahtavuus, joulu keskellä maaliskuuta! Piti oikein Puodista varmistaa, että kankaat todella oli minulle tarkoituksella lähetetty, ennen kuin uskalsin omia, saati leikata niitä.


Hurmurisuikale lähti pesuun saman tien, ja tänään siitä tuli kuopukselle leudon kelin takki. Hyvä että sain edes nukutuksi, kun illalla päähäni välähti visio tämän kankaan kohtalosta, enkä voinut sitä enää yötöinä ryhtyä toteuttamaan. Onneksi aamu tuli yllättävän pian (lue: vain muutama yöherätys lasten toimesta ennen sitä).


Materiaalit takkiin löytyi kaapeista, joten voisi puhua ilmaisesta takista, jos ei ota huomioon sitä, että ne materiaalit on kuitenkin ostettu joskus. Vuoriksi laitoin ohutta tikkivuoria, ja päällikankaaseen tukikangas kauttaaltaan, jotta joustis olisi helpompi muuttaa takiksi.


Ja tosimummon tapaan tietysti hihansuihin piti saada resorit. Pidentäväthän ne käyttöikää kummasti, kun alkuun resorin voi tarvittaessa taittaa kaksinkerroin.


Sulkemisesta vastaa tietysti vetoketju. Ja saa siitä takin auki myös, ajatella...!



Takin pariksi piti tehdä samaisen puodin sydämellisestä hattu, sillä tuollaiset alle kaksivuotiaat eivät tunnu koskaan pääsevän ulos ilman päähinettä. Talvella paksua, kesällä ohutta, mutta aina jotain. Tämä hattu on jotain ohuen ja paksun väliltä, sillä sisäpuolella on ohut valkoinen trikoovuori.


Kunhan kevät hiukan lähemmäs uskaltautuu, voidaan haalarit heittää ullakolle ja kulkea ihmisten ilmoilla takissa. 
Kissatakissa.
 


 Hammasnäyttely...






Ja totuus kuvauksista - pikkuinsinööri viihtyy lipaston päällä juuri niin kauan, kun saa räpsyttää valoja. Kuinka kauan voi tuollainen vaahtosammutin olla kiinnostunut valokatkaisijasta? Vastaus: niin kauan, ettei äiti jaksa kuvata yhtä kauan. Lopulta parku on hirmuinen, kun tulee lähtö lattialle. 


Kerrottakoon, että minun oli viriteltävä nojatuoli vähäksi aikaa tuohon katkaisijan lähelle, että poika sai jatkaa mieliharrastustaan sen aikaa, että minä sain ruuan tulemaan. ;) Oudot kiinnostuksen kohteet eräillä.


Sellainen hyvän fiiiliksen takki tällä kertaa. Kyllä voikin yllättävä palanen kangasta tehdä mielen pitkäksi aikaa hyväksi! Kiitos VP:n henkilökunnalle tästä!

43 kommenttia:

  1. Ihana ja I-H-A-N-A! Siis aivan ihanat!

    VastaaPoista
  2. Ihan hurmaava hurmuri! :) -k

    VastaaPoista
  3. Tosi hienoa takki! Ja niin suloinen pikkumies :)

    VastaaPoista
  4. No on kyllä kerrassaa hurmaavia molemmat, takki ja takin omistaja!

    VastaaPoista
  5. Todella ihana... Tuo vihreä on minusta kivempi kuin se ruskea pohja.

    VastaaPoista
  6. Ihana takki! Siis aivan mielettömän ihana (mä en nyt keksi tähän tarpeeksi ylisanoja!). Ajatella että maailmassa on niinkin näppäriä keksintöjä kuin vetoketju! Niin ja valokatkaisijat - ne vasta hienoja onkin! :D

    VastaaPoista
  7. Vau! Todella upea takki! Ja ihana malli :)

    VastaaPoista
  8. Hurmaava takki hurmurilla! Ja pipo kanssa!
    Sattuipa niin, että meille on tulossa juurikin samoja kankaita, toivottavasti jo huomenna! Ja huppariajatusta oli myös päässä, mutta katsotaan kuin käy! :)

    VastaaPoista
  9. Voi ei miten hieno. Alkoi tehdä mahdottomasti mieli tuota hurmuria :)

    VastaaPoista
  10. Iiiih!! Tykkään! Muistan kans meidän sähköinsinöörin alut tuon ikäisenä ..ei epänormaalia siis ollenkaan :)

    VastaaPoista
  11. Ihana! Ja juuri olen itse pohdiskellut, että voinko yhdistää velouria ja tikkivuorta neitien kevättakeiksi ja täältähän se vastaus tuli (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä miksen minäkään ole aikaisemmin tehnyt tätä, näin monta vuotta piti elää ennen kuin hoksasin. ;) Mutta pakko sanoa että kyllä ohuemmalla peruspuuvillalla pääsee paljon helpommalla.

      Poista
  12. Hurmaava takki! Ps. Meillä on melkein samanlainen sovituskuvauspaikka; eteisen senkin päällä & seinältä löytyy myös remputettava valokatkaisin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli siistien kuvataustojen salaisuus on muillakin lipasto! :D

      Poista
  13. Oi voi, söpö :)
    Meilläkin tuo puoltoista vuotias tykkäisi rämpytellä valoja ja yltää katkaisijaan seistessään varpaillaan, mutta kun äiti aina kieltää sen rämpyttämisen, se vasta kiukuttaakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meillä ei poika vielä yletä katkaisijaan oman vartensa avulla, muuten elettäis vilkkuvaloissa aamista iltaan.. ;D Jospa se innostus siitä vähän laantuisi kunhan pituutta tulee lisää..

      Poista
  14. Oolalaa! Jopas on komia takki! Kyllä kelpaa hurmata mummoja, ja vähän muitakin. :) Kerroppas kuule että minkälaista tukikangasta laitoit joustikseen? Silitettävää? Nythän mää keksin että tuollahan mulla olis jemmassa sitä Leena Rengon suunnittelemaa, metsolasta ostettua kukkajoustista..tulis aika makia takki tytölle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa on kuitupohjainen, kiinnisilitettävä tukikangas. Melko tönkkö siitä kankaasta tulee, mutta valmis takki tuntui lopulta ihan hyvälle eikä ollenkaan liian tönkölle. Kannattaa etsiä mahdollisimman ohut tukikangas, tai tukea vai suikaleilla kaikki ommeltavat reunat.

      Poista
  15. Tää on niin epistä!Voitko ruveta pitää jotai ompelukoulua,missä oppis tekemään tällasia?Et tietenkään,muutenhan kaikkien lapset kulkis noin hienoissa takeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, jos siitä maksettais mulle niin voisin pitää moista jo vaikka huomenna! Se olis mun unelmaduuni. :)

      Poista
  16. Upea takki! Ei ollut mun suosikki tämä väri tässä kuosissa, mutta huh, että näyttää hyvältä valmiina vaatteena! :D

    VastaaPoista
  17. No tämä yllätyspalanen tuli oikeaan osoitteeseen, kun noin nätiksi takiksi päätyi! :)

    VastaaPoista
  18. Se tosiaan piristää kummasti jos sattuu saamaan ihan itselle jotain yllättäen:) Tosi kiva takki! -Ulla-

    VastaaPoista
  19. Aivan vetää sanattomaksi noin ihana takki! Todella syötävän söpö :)

    VastaaPoista
  20. voi ei!! vihreä pohja tuo kissumiirijoustis.... nyt en saa käydä Verson puodin sivulle!!! Saitko ylimääräisen kangas ehkä hyvityksenä, kun sait kerran oranssin keltaisen sijan??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se väärinkäsitys siitä väristä oli ihan omissa silmissä. Olin tulkinnut kuvan keltaiseksi vaikka se esitti oranssia. :) Keltaista Muistoa ei tietääkseni ole koskaan myytykään, vain ruskeaa ja oranssia.

      Poista
    2. mulle kävi samoin siinä väri jutussa,että luulin tilaavani keltaista mutta sit huomasin että oranssihan se onkin..jossain muka olin ollu näkevinäni että muistoa oli myös keltaisena tulossa..mut en oo varma -k

      Poista
  21. Super ihana takki! Kuosi on ihan huippu, harmittaa kun ei käyttäjäkuntaa perheestä enää löydy.
    ... Olisiko ihanat kuosit ihan hyvä syy vielä siihen iltatähteen?! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, kova hinku päästä ompelemaan retrokuoseja.. :D

      Poista
  22. Tämä ei ole ollut minun lempparikuosini, mutta takkina se kyllä toimii paremmin kuin hyvin! :)

    VastaaPoista
  23. tuo hurmurikangas on kyl niin ihana ja tuossa takissa pääsee oikeuksiinsa :) Aikamoinen hurmuri kyl tuo teiän pojuki <3

    VastaaPoista
  24. Mahtava, näin tämän koulussa ollessani, mutten jaksanut erikseen alkaa kirjautumaan että saan kommentoitua "omalla nimellä". Totta turisit aiemmassa kommentissa että peruspuuvillalla pääsee helpommalla. Niitä kissatakkeja taisin vääntää kyyneleet silmissä :)

    VastaaPoista
  25. Hieno. Millaista tukikangasta käytit takkiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin kiinnisilitettävää kuitutukikangasta. :)

      Poista
  26. Voi kertakaikkiaan miten hurmaava takki pikku hurmurilla ja myös tuo lakki :) <3

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.