torstai 29. marraskuuta 2012

Kaksi istumapaikkaa, kiitos!

Neljästä lapsestamme kolme on syntynyt loka-marraskuun aikana, kolmen viikon sisällä. Vuosia tosin mahtuu väliin, mutta ymmärtänette, mitä tarkoitan. Tässä on pidetty jo ties kuinka monet pienimuotoiset kutsut milloin kenenkin kummien kanssa, mutta eilisillaksi järjestettiin vielä yhdet, kaikkien kolmen yhteiset juhlat. Lähimummit ja -kummit saivat vihdoin kahvia kuppiinsa.
Kun koolla on yhtä aikaa yhdeksän aikuista ja lähes samanlainen liuta muksuja, tarvitaan istumapaikkoja. Keskeneräinen puusohvaprojekti nostettiin tuulikaapista olohuoneeseen, ja mies kävi pihalla sahaamassa sohvaan uuden pohjalevyn. Uusi pohja tehtiin ullakolle säilötystä, Puustellin kalustetoimituksen kuljetusalustana meille tulleesta levystä. Hintaa ei siis kertynyt levylle pahastikaan, lähinnä tekemisen vaiva (jos niitä alustan päällä toimitettuja kalusteita ei lasketa mukaan kustannuksiin).Tähän hätään ei tietenkään sattunut löytymään sopivaa palaa superlonia eikä verhoilukangasta, jotta projektin olisi saanut tehdyksi samantien loppuun saakka, mutta väliaikaisverhoilu tehtiin heittämällä levyn päälle Ikean Ursula-huopa.


Ja kaiken tuon tilpehöörin allehan on piilotetuna tämä sohvakaunotar, jonka ostin kesällä 50 eurolla, tässä ulkoasussa:


Poistin sohvasta kaiken maalin, ja haaveilin puun väriseksi vahatusta versiosta, mutta ikäväkseni jouduin tarttumaan kuitenkin maalisutiin, sillä sohva oli ilmeisesti joskus ollut ulkosalla, ja kastumisen seurauksena värjäytynyt niin pahasti, ettei puusta löytynyt värjäytyneen pinnankaan alta puhdasta puuta, vaan harmaa kosteusvaurio oli syöpynyt läpi koko puun. Niinpä liimasimme irronneet liitokset taas ehjiksi, ja sen jälkeen maalasin omilla sekoituksillani sohvaan harmahtavan mattapinnan. Vielä se kaipaa jatkokäsittelyä, mutta olen antanut asian hautua rauhassa, sillä liian siloistakaan en tästä tahtoisi. Kun kuitenkin alkuperäinen ulkoasu on jo kastumisen seurauksena menetetty, on tässä vaiheessa omasta mielestäni vapaus miettiä avoimesti, mitä sohvalle tekisi. Ideoitakin otetaan tietysti vastaan, kuten aina.

Keinutuolin alle löysin vihdoin sen kauan etsimäni oikean kokoisen pyöreän maton, kun Lidl ilmoitti keskiviikon mainoslehdessään myyntiin tulevasta ryijymatosta. Harkitsin jopa mustaa, mutta koska se näytti ainakin kaupan valoissa tummansiniseltä, päädyin tuttuun ja turvalliseen luonnonvalkoiseen. Kai siitä joskus nuo taitoksetkin tasaantuvat...! Ja tässä matossa parasta on tietysti konepestävyys.


Viime postaukseen kommentoineiden kesken arvoin vaihteeksi yllätyksen. Itse yllätyksestä ei tosin ole vielä mitään aavistusta, sillä suunnittelen sen aina voittajan mukaan, mutta se on jo selvää, että tällä kertaa se suunnitellaan random.org:n päätöksestä Nunulle! Laita osoitetietosi sähköpostiin (osoitteen löydät oikeasta sivupalkista), niin saan arpavoiton postiin sitten joskus kun sen teen!

9 kommenttia:

 1. Eiköhän simppeli ulkomuoto ja hillitty väri palvele parhaiten arvokkaasti vanhentunutta. Mulla on yli satavuotias kiikkustuoli työpaikalla ja mietin, mitä sille tekisin, jos tuon sen kotiin...Nääs se on väriltään 70-lukulaisittain violetti-kerma :D Nätti se on noinkin, mutta ennemmin mulle kelpais vaikka se kerma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm violetti.. huhhuh! :D Kerma menis kieltämättä vähän kevyemmin.

   Poista
 2. Kyllä kelpaa sohvavanhuksella istuskella :) nätti tuo teidän olohuone. Ja kas kummaa, tääläkin ruvettiin ensimmäistä remppaa tekemään taloon :D Johan me on kaksi vuotta asuttukin :P

  VastaaPoista
 3. Voi että, kun on ihana tuo teidän sisustus! Meidän ennen-luonnnvalkoiset sohvat alkaa olla jo aika entiset, mutta mitä voi odottaa yhdeksän vuoden, neljän vauva-taapero-pikkulapsi-ajan, kolmen koiran, viiden kissan (+8 pentua) ja kahden muuton jälkeen? Sydän silti halajaa vaaleaa sisustusta, mutta aikaansaavuus onkin sitten ihan toinen kuvio. ;)

  Olipa löytö Lidlistä! Ainakin kuvasta tuo on kivan näköinen matto aaltoilevanakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hengästytti pelkästään lukea tuota litaniaa! :D Saapa nähdä mitä kaikkea tämä meidän vaalea saa vielä kokea..

   Poista
 4. Teillä se tapahtuu heti, eikä vasta myöhemmin, jos jotain haluatte tehdä.=) Sohvalainen on kyllä kivan näköinen! Ja tuo Ikean matto, sopii kyllä hyvin kiikkusen alle. Tuo teidän olkkarista otettu kuva kaunis, ja ruusut tuo kivan lisän sisustukseen.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, riippuu kai vähän asiasta.. siivoukset sun muut ankeammat jutut ei suinkaan tapahdu heti..! Joo kyllä se selvä kiikkumatto on, tosin Lidlistä. ;)

   Poista
  2. Lauralla on tainnu jäädä tuo Ikea päälle ihan kunnolla ;) Teidän olkkari näyttää tuossa kuvassa jotenkin suuremmalta! Mahtaa johtua järjestyksen vaihosta. Edukseen on muuttunut tuo puusohva.

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.