perjantai 20. heinäkuuta 2012

IRENE

Tuntemattomasta syystä hairahduin joskus Eurokankaassa leikkauttamaan mukaani palan mustaa kukkapuuvillaa, joka on oikeastaan kyllä aika mummomaista. Enkä nyt puhu itsestäni, vaan niistä toisista mummoista.

Ensiksi ajattelin, että teen siitä sillä omalla vanhalla perusmälsällä kaavallani ihan tavallisen hihattoman mekon, mutta sitten ajattelin toisen kerran, ja päätin käyttää tuon palasen itseni kehittämiseen. Ottobre Womanin vanhassa numerossa (5/10) oli Irene-niminen tunika, jossa oli yksityiskohtia, jollaisia en ollut aikaisemmin tehnyt, ja päätinpä nyt harjaantua sellaistenkin ompelussa.


Olalla on hauskat kaarrokkeet, ja miehustassa on syvä halkio, joka suljetaan ylhäältä kahdella isolla napilla.



Kangas on sellaista, ettei tuo malli tässä pahemmin erotu, mutta kerrotaan vielä, että halkion alla on rypytys, minkä vuoksi tällainen tunika soveltuisi vaikka mammamekoksikin.


Ehkä siinä onkin se syy, miksi tämä ei nyt tunnu oikein omalta. Liikaa tilaa vatsalle, mikä tekee olosta jotenkin telttamaisen. Tiedän - ei tämä kuvissa näytä teltalta, eikä peilistäkään, mutta se tuntuu siltä.

Takana on pätkä framilonnauhaa keräämässä leveyttä, vaikka sellaista ei kaavassa ollutkaan. Ilman sitä tämä vasta teltalle tuntuikin, ja siksi sen sinne lisäsin.


Vaikka alunperin oletin tekeväni tämän itselleni, niin en tiedä.. uskoisin, etten tätä tule pahemmin käyttämään. Jos joku tuntee tarvetta Irene-nimiselle kukkatunikalle koossa 36/38, niin laittelee ihan rohkeesti vaan sähköpostia. Tätä voi pitää pitkähihaisen trikoopaidan kanssa, tai sitten ihan ilman pitkiä hihoja:


Tapanani ei ole myydä valmiskaavalla tehtyjä vaatteita, mutta sallitaanko tällä kertaa poikkeus? Tai ehkä pidän tätä muutaman tunnin ja myyn vähän käytettynä, niin ei rikota kenenkään oikeuksia. 

Alunperin tämän piti olla kyllä omaan käyttööni, mutta kun en osaa. En kertakaikkiaan ole tottunut tunikoihin, jotka eivät laskeudu, vaan ovat tällaisia ilmavampia. Paremmin tällainen tuota entistä pyykkilautaa peittäisi kuin ne istuvammat yläosat, vaan kun ei tunnu minulta.


Koditon Irene-parka.

21 kommenttia:

  1. Hih,tuo viimeinen lause nosti hymyn huulille:)

    Kaunis tunika ja aiemmat ompeluksesi myös niin kivoja!Siellä ollaan ahkerana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. =) Voi olla ettei Irenen enää tarvitse itkeä tihrustaa kodittomuuttaan, ainakin sitä on kyselty. =)

      Poista
  2. Voihan koditon Irene :D Sie jaksat kokeilla tuolaisia uusia kaavoja, mie taidan olla kaavoihin kangistunut.. :D En viitsi kokeilla mitään mikä pitäisi tehdä joustamattomasta kankaasta, trikoiset kun on niin helppoja, kun ne venyy ja paukkuu! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla se on osaksi ihan sitäkin, että on pidettävä ammattitaitoa yllä. Jos on vuosikausia pois työelämästä eikä tee sinä aikana yhtä ainoaa halkiota tai joustamatonta vaatetta, niin itkuhan siinä tulee jos joskus taas töissä sellaisten eteen joutuu. :D

      Poista
  3. Tämä on niin kaunis! Ostaisin pois jos olisi hieman isompi.. Ja ihastelen edelleen rouvaa kun on iin taitava :)

    VastaaPoista
  4. Kerro nyt salaisuutesi mistä tuota inspiraatiota ja aikaa ompeluille löydät, kun täältä se nyt taas puuttuu kokonaan. Me tultiin juuri superpitkältä kierrokselta kun kaikille lapsille olisi pitänyt löytää mustat vaatteet huomisiin hautajaisiin. Siis kyllähän sitä jotakin muutakin väriä voi lapsilla olla mutta kun kaupoista löytyy vaan kirkkaita kesävärejä, ei ne oikein mene mitenkään hautajaisteemaan kun ei ole kiva pukea lapsia ihan niinkään kuin olisivat synttäreitä juhlimassa. Totesin siis taaas (kuten joka ikinen kerta mutten vaan näköjän opi) että kotiin on tultava ompelemaan ja seuraava yö meneekin sitten niissä merkeissä. Pitäisi vain keksiä millaista mustaa ompelisi että niitä voisi hyödyntää myöhemminkin, vaikeaa.. Tuo tunika olisi ollutkin tosi kivan tumma mutta ei mikään liian synkkä ja olisin ollut jo teidän ovenkahvassa jos se olisi ollut vaikka sellainen 134cm tai 74cm..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin piti vielä sanoa että tuo samainen malli on minulla ollut jo leikattuna talvesta asti, milloinhan se ihan oikeasti olisi valmis.. onneksi itse ei kasva niin ei mene hukkaan vaikka ei heti valmistuisikaan..

      Poista
    2. Ei ihme jos puuttuu, just ootte muuttaneet ja kai se pitää joskus hengähtääkin! =) Sieltä se taas ilmaantuu kunhan hetken huilailet..!

      Tuo Marimekon Muija-kangas olis aika ihanaa lasten hautajaisvaatteisiin - olis jatkokäyttöäkin esim. liivareille, ja silti sopivan hillitty kuosi. Sen metrihinta taitaa tosin olla jo aika suolainen, mutta toisaalta pieniin mekkoihin ei paljon menekään. Ja halvemmaksi taitaisi kuitenkin tulla kuin ne valmiit vaatteet (joita ei koskaan löydä, samaa mieltä siitä)!

      Poista
    3. Niin ja vielä - melkein saisit kasvaakin tuohon kaavaan, kun olet niin hentoinen että liekö se pieninkään koko sulle sopiva? Toki sen kuuluu tietty ollakin väljä. =)

      Poista
    4. No joo, otan siitä 34 kaavasta 5 senttiä pois niin saan sopivia. Siksi onkin niin kiva tehdä itse, kun muutoin sopivassa vaatteessa olisi sitten liian lyhyet lahkeet/hihat ja joudunkin noihin ottobren kaavoihin lisäämään toistakymmentä senttiä hihanpituuteen, taidan olla vähän kummallisen mallinen :D

      Poista
  5. Mutta täähän on hieno! Ei tippaakaan mummomainen, siis sillä mummomaisella tavalla.

    VastaaPoista
  6. Tää ON hieno ja hyvältä näytti päälläsikin eikä yhtään mummomaiselta. Vaan taitaapa olla jo menossa uuteen kotiin ;)

    VastaaPoista
  7. Voi kun olisit "ihan vahingossa" tehnyt sillä kaikkein isoimmalla kaavakoolla - olisi ollut tosi kiva ;)

    VastaaPoista
  8. Tosi kaunis tunika, eikä kangas ole yhtään mummomainen, tai sitten täällä kirjoittaa myös se toinen mummo..

    VastaaPoista
  9. Tosi nätti malli,siis mekon malli ja mekon alla oleva mallikin ;)
    Eikä minustakaan tuo kangas ole yhtään mummomainen! Miten musta tuntuu että vaikka laittasit säkin päälle niin se istuis sulle hyvin ja vieläpä näyttäis hyvältä? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! =) Äitini sanoi joskus ihan samalla lailla, tuosta säkistä siis.. Minä kyllä vähän epäilen sitä säkkiasiaa edelleen.. :D

      Poista
  10. Minustakin tuo on tosi nätti ja kaukaa katsottuna luulin aluksi marimekon muija kankaaksi, kangas siis ihana myös, mutta suotta sitä kaappiin jättää jos ei itse pidä :) -kaiku-

    VastaaPoista
  11. Kiva nähdä tämä kaava käytössä. Olen itse katsellut tuota kaavaa jo siitä asti kun tuo lehti tuli. Sopiva kangas vain on puuttunut.

    VastaaPoista
  12. Hieno! Eikä minunkaan mielestä näytä yhtään teltalta. Kivan näköinen malli. :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.