maanantai 23. heinäkuuta 2012

Ohi käsikirjoituksen

Joskus tulee tehneeksi hankintoja, joita ei harkitse kovin kauan.Eilen teimme yhden tuollaisen hankinnan. Olemme pitkään jo aikoneet teettää joensuulaisella Romuritarilla lankkupöydän ja ostaa sen ympärille Ikean Ingolf-ristiselkänojatuolit, mutta nyt jotenkin lipsahti lapasesta.


Sisko tiesi suunnitelmistamme, ja odotteli niiden toteutumista siksikin, että oli ilmoittautunut meidän aikaisemman ruokailuryhmämme ostajaksi. Vinkkasipa siitä huolimatta kuitenkin nettikirpparilla näkemästään ryhmästä, ja muutamaa tuntia myöhemmin tuo ryhmä olikin jo meillä, ja se aikaisempi siskon keittiössä.


Kun näin ryhmän myynnissä, ajattelin heti, että onpa se kaunis, mutta varmasti liian pieni. Ajattelin kuitenkin varmuuden vuoksi kysyä myyjältä pöydän mitat, vaikka yleensä kaikki valmispöydät, joita olen löytänyt, ovat olleet liian pieniä. Mutta tämä sattuikin olemaan juuri sellainen yksikertaakaksimetrinen, jollaisen olisimme teettäneetkin.  Minkäs sille sitten mahtaa - onhan se ostettava!


Nyt olemme iloisia avaramman tuntuisesta keittiöstä - valkoinen ryhmä tosiaan tekee keittiöön helposti muutaman lisäneliön, vaikka pöytä on reilusti isompi kuin edeltäjänsä!

Tästä löydöstä huolimatta on hyvin paljon mahdollista, että teetämme sen lankkupöydän vielä joskus - joko lähiaikoina tai myöhemmin tulevaisuudessa.. olen sitä lankkupöytää visioinut jo vähän kuin seuraavan talon keittiön värimaailmaa ajatellen, joten ehkä sen aika on sitten jonkun vuoden päästä, kun mahdollisesti suunnittelemme uutta kotia. Jos niin käy, tämä ryhmä on sitten joskus myytävänä. Mutta ei nyt - nyt asutaan tässä ja tehdään tämä torppa valmiiksi ihan rauhassa.

Siskon vanha ruokapöytä, neljän hengen valkoinen nelijalka, muutti puolestaan meille - melkoista pöytäkarusellia, vai mitä! =D Minä tarvitsin peitetikkikoneen saapumista silmälläpitäen pöydän, jossa on jalat nurkissa, ei päädyssä niin kuin aikaisemmassa pöydässä oli, ja iskinkin heti silmäni siskon pikkupöytään. Nyt se on jo ompelukoneiden alla, ja hoitaa hommansa mainiosti.

... Josta pääsemmekin aasinsiltaa pitkin seuraavaan aiheeseemme - siihen, että kaikki koneet eivät toimi kuten pitäisi. Tuossa äskettäin saumurilla ajellessani sieltä jostain koneen sisältä kuului metallinen kolahdus, ja kohta toinen. Kun avasin sen etuluukun, jouduin toteamaan, että homma tyssää nyt kokonaan. Siellä heiluu joku sellainen metallitappi johon lankalenkki muodostuu, ihan hervottomana. Äääääks! Saumurin hankinnan piti tulla ajankohtaiseksi vasta joskus vuosien kuluttua, kun peitetikkikoneen hinta on lakannut kirvelemästä. Toivottavasti puoliso tai viimeistään konekauppiaani saa vanhan, uskollisen palvelijani vielä pelittämään. Trikoo-ompelukset ovat nyt tauolla, olosuhteiden pakosta. Viheliäinen tunne! 

Oma hempeänromanttinen pitsitunika jäi pahimmoilleen kesken.8 kommenttia:

 1. Ruokailuryhmä on kyllä kaunis! Tykkään hirveästi tuon muotoisista / mallisista tuoleista!

  VastaaPoista
 2. Kaunis ruokailuryhmä! Ja voi höh kun saumuri meni semmosen tempun tekemään, toivottavasti olis helpolla (ja halvalla) korjattavissa. :D

  VastaaPoista
 3. Ompas kaunis ryokailuryhmä. Pari kuukautta sitten minulle kävi vähän samanmoisesti. Tosin näin itse ruokailyryhmän netissä myynnissä *soitin äidille että apua* ja sitten tein varauksen puhelimitse. Kahden tunnin päästä uusi ryhmä oli kotona. Harvoin näin nopsaa isoja ostoksia, saati hommannut kuomukärryä lainaan jne. Oli siinä myös miehellä vähän ihmettelimistä kun töistä kotia saapui. :) Hups* Mutta olen todella tyytyväinen ostokseeni.

  VastaaPoista
 4. Kaunis on ruokailuryhmä! :) Tykkään erityisesti tuolien muodosta.

  VastaaPoista
 5. Voi ei, nyt mä oon kateellinen :D meki tarvittas uus ryhmä, vähä normaalia 6 hengen pöytää isompi. Juur tuon tyyppistä, valkosta ollaan suunniteltu!!! :)
  Onnea löydöksestä :)

  VastaaPoista
 6. Pystytkö kertoon minkä levyinen pöydän jalka on yläosasta? Me suunnittelemme lankkupöytää just tuollaisilla jaloilla ja pähkäilen jalkojen vahvuutta...että kestäisivät! :) Tooooosi ihana blogi sulla, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hui, tämä sinun kysymyksesi on totaalisesti jäänyt elämän jalkoihin ja unohtunut! :( Jos tästä vastauksesta myöhemmin jollekulle olisi apua, niin vastataan että jalat ovat yläosastaan 8,5cm paksut ja kapenevat siitä alaspäin johonkin 4cm:iin saakka.ü

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.