tiistai 17. huhtikuuta 2012

Koruja ja kunnon kahvia

Kammarissamme on vielä puolen vuoden asumisen jälkeenkin melkoinen kaaos, ja samasta syystä se on toistaiseksi vielä myös ahdas. Kunhan ullakko ja vaatehuone valmistuvat, ahtaus hellittää, ja voisin alkaa suunnittelemaan huoneeseen jopa jonkinlaista kampauspöytää. Korutelineen nappasin AmandaB:n myymälästä mukaani viime viikolla, ja se saa jo nököttää lipaston päällä siellä sekasorron keskellä. Siihen saan ripustaa sotkeutuvimmat korut roikkumaan, ja tietysti ne elämän tärkeimmät sormukset.


Muu sälpä on lasikannellisessa puurasiassa, ja lisääkin sinne vielä mahtuisi...


Pikkuneidin pieneksi jääneet juhlapopot on eksyneet tuohon vähän kuin vahingossa. On ne niin somat, että olkoot sitten vaikka siinä.Kuvissa näkyvä piianpeili on vuosia sitten ostettu männynvärisenä ja maalattu Empirellä valkoiseksi. Sekin olisi itsestäänselvästi siellä kampauspöydällä, jos sellainen joskus meille muuttaisi. Hmmm.. se voisi olla vaikka niitä puolipyöreitä kauniita pöytiä, ei veisi paljon tilaakaan..


Kahvinkeittimen uusiminen on ollut myös suunnitteilla jo pitkään, ja sitä valkoista mokkamasteria olen katsellut sillä silmällä. Se on kuitenkin melkoinen palapeli käytössä monine irto-osineen, ja kun bongasin Kotipalapelin matamilla uuden keltaisen Kenwoodin, päässäni naksahti. Näin se naksahdus näkyy nyt meidän keittössä:


Ulkonäön puolesta minäkin olisin halunnut tuon kuuden kupin keittimen, mutta käytännöllisyyden vuoksi ostimme kuitenkin isomman, 1,25 litran vetoisen version. Niin soma on tämä pienempi, kun kylkien väri on yhtenäinen:


Mutta hyväksi on todettu tuo isompikin, ja on sekin vaan aika nätti. Aikalailla samat ominaisuudet (valmistusnopeus, -lämpötila jne) on kuin vanhassa tutussa mokkamestarissa, mutta se palapelin kokoaminen jää tuossa vähemmälle. Samaan sarjaan kuuluu myös aika komea vedenkeitin, oikeastaan tätäkin ihan selvästi tarvittaisiin meillä. Tämän vuoksi voisin ryhtyä vaikka ahkerammaksi teenjuojaksi.


No vatkainhan meillä on ollut rikki jo ainakin vuoden, joten sen uusiminen olisi ihan aiheellistakin.Harmi kun muuten nuo kodinkoneasiat on aika hyvin järjestyksessä, olishan noita vaikka mitä nättejä... ;)

Nyt on vielä pakastinasiatkin asianmukaisella tolalla, kun vaihdoimme arkkupakastimen pystymalliseen kylmettimeen, ja saimme siten lisää tilaa työhuoneeseen.


Mutta kyllä se kovin kaipaa edelleen sitä ullakkoa, johon mahtuisi nuo tsiljoona rojulaatikkoa -  ja tuo rojulipasto, joka nyt makoilee tuolla pakastimen takana selkä seinää vasten, ja joka repäisi takalevynaulallaan lempparifarkkuihini reiän, kun sitä uuteen paikkaansa ähräsin. Mokomakin tuholainen!

Ja kun nyt ollaan näin konekeskeisiä ja materialistisia, niin laitetaan tämäkin tänne. HALUAN jauhesammuttimen. Mutta en mitä tahansa sammutinta, vaan tämän:


Poika sanoi kuvan nädessään, että "Äiti, tuolla saa tulituksen pois!" Niin saa, mutta mieluiten antaisin tämän roikkua tuulikaapin paneeliseinällä ihan tyhjänpanttina.

Niin, ja kun sitä kuitenkin joku miettii, niin tytär pääsi eilen illasuussa sairaalasta kotiin, ja viime yö meni jo paremmin. Kauhea kiukku on nyt se, mikä ääntä käheyttää. On meinaan aika voimallista tuo reagoiminen kaikkeen muutokseen tuolla temperamentilla (ja äiti on nyt ihan tyhmä). Eikä sairastaminenkaan tunnu tähän loppuvan. Vauva sai jo kertaalleen kadonneet oireet takaisin, minkä vuoksi epäilen korvia, ja neljävuotiaskin kuumeilee. Minen jaksa ennää!!!

10 kommenttia:

 1. Kauheen ärsyttävää tuo sairastelu :/ meillä keskimmäinen yski yli 4vk..vauveliki sai taudin ja tänään korvatulehdus paljastui. Voimia sinne ja pikaista paranemista <3 Ihanat nuo pikkuset kenkulit ja kuvat muutenkin suloisia!

  VastaaPoista
 2. Olen kans ihaillu sellaista Kenwood keitintä lehdestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee hyvää kahvia, suosittelen. =) No jos kyse oli vedenkeittimestä niin en osaakaan sanoa mitään, paitsi että tahtoisin. =)

   Poista
 3. Tsemppiä sairastuvalle! Täälläkin käyty jo monet flunssat läpi tälle vuodelle ja parit korvatulehdukset. Meillä kakkonen on se, jolle tulee joka flunssassa myös kurkunpääntulehdus. Vuosia sitten eka kerralla käytiin henkeä haukkovan lapsen kanssa lääkärissä, ja saatiin ohjeeksi antaa aina jotain kylmää kun tulehdus iskee. Sillä opilla onkin pärjätty sen jälkeen, yöllä vaan ylös sängystä ja jätskiä naamaan. Onneksi ei ole koskaan mennyt pahemmaksi. On se vaan kurja tauti! Tosiaankin ihania nuo uudet kodinkoneet, sopivasti retrohkoja mutta ihan modernin näköisiä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on lapsesta varmaan ihan mukavaa vaan kun saa syödä jätskiä monta kertaa yössä... ;) Tähän asti meilläkin on pärjätty kotikylmillä, ei aikaisemmin ole tarvinnut sairaalaan lähteä. Ja toivottavasti en tarvii enää!

   Poista
 4. Kyselit takin vetoketjust miten toimii molemmin puolin.
  Vaihdoin tavis vetskariin kaksipuolisen vetimen ja hyvin toimii :)
  Näit ratkaisuja olen tenyt useampaankin takkiin ja hyvin toimineet käytännössä.
  Tietty ihan valmiinaki saa kaksipuoleisia vetoketjuja :D

  Tsemppiä sinne sairasteluihin ja toivotaan pikaista paranemista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä just ihmettelinkin kun olin näkevinäni kuvista, että ketju on tavallinen yksipuolinen, että mites tuo pelaa.. =) No nyt sekin asia selvisi!

   Poista
 5. Voi tsemppiä sairastamisen kanssa! Kerropa sitten, mitä olette tykänneet tuosta Kenwoodin kahvinkeittimestä. Meillä on tuota kmix sarjaa muuten ja uuden kahvinkeittimen osto alkaa kohta olla edessä ja tuota olemme harkinneet mutta se vaikuttaa jotenkin epäkäytännölliseltä. Siksi kaipaisin käyttökokemuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tää on vähän aikaista vastata parin päivän käytöllä, mutta ainakin nyt on sanottava, että en keksi tuosta mitään epäkäytännöllistä tai muutakaan haukuttavaa. Aikaisempi termoskeitin sen sijaan oli epäkäytännöllinen - aina ensiksi oli lämmitettävä pannu ettei kahvi ole kylmää, ja lisäksi meni hermot siihen ahdassuisen rosterikannun pesuun joka ikinen päivä. :D

   Tuossa avataan luukku, kaadetaan vesi luukusta säiliöön, avataan toinen luukku, ladotaan suodatinpaperit ja pöönit suppiloon, suljetaan luukku ja napsaistaan masiina päälle. Kätevää mutta totta. ;D Ja pannu lähtee puhtaaksi huuhtaisemalla, joka kerta ei tarvitse jynssätä tiskiaineella kuten rosteripannua, joka kaikesta pesemisestä huolimatta aina pinttyi sisäpuolelta tummaksi.

   No jos jotain huonoa pitää keksiä, niin vesisäiliössä erottuu aika himmeästi ne mitta-asteikot (montako kuppia nääs) kun ne on harmaina kohokuvioina harmaalla pohjalla. Tosin asia korjaantuu luultavasti sillä, kunhan joskus saadaan keittiön välitilaan valot.. ;)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.