torstai 19. huhtikuuta 2012

Kaksi viikkoa vanha kuume

Olen noin kahden viikon ajan tiennyt tarvitsevani kipeästi istutuspöytää. Sellaista somaa, sopivasti kulahtanutta, hyllyllistä pöytää, jossa voi duunailla kaikenlaisia kivoja pikku pihahommia, kuten istuttaa vaikka kesäkukkia ruukkuihin. Onhan se ihan toista tehdä sellaisetkin askareet ergonomisesti suorana seisten kuin portailla kyyköttäen, niin kuin tähän asti on joka kesä tehty. Sitä paitsi nyt meillä ei edes ole portaita, pelkkiä trukkilavoja vain. 

Ja voisihan sitä ihan pienesti sisustellakin, laitella siihen kaikenlaista somaa ja ruosteista näkösälle.. niin, ja säästyisihän siinä kodinhoitohuoneen kaappitilaakin, kun istutuslapiot ja muut pihasysteemit olisivat valmiiksi ulkona. Tosi fiksua ja tuikitarpeellista, vai mitä? Että minä olenkin järkevä nainen!

Kun sitten äkkäsin Puutarha.net -sivustolla palikkaohjeen moiseen pöytään, roihahti istutuspöytäkuume samantien ainakin seitsenkertaiseksi. Se Minun Pöytäni on juuri tällainen - mistä ne tiesi!?Tuo on niin Se!!  

"Kokonaisuus voidaan viimeistellä hyllyn alle ruuvattavilla koukuilla - - - Niihin voi myös ripustaa amppeleita tai kukkien hoitoon tarvittavia välineitä." 

Juuri tuollainen, koukkuja myöten! Sitten sen vielä voisi vanhentaa jollakin sopivalla mönjällä, eivätkä sään ja ajan tuomat muutokset pöydän ulkomuodossa haittaisi kokonaisuutta lainkaan. Päinvastoin. Kasvakoot vaikka jäkälää!

Kuvittelenkohan minä vain, vai oliko puolisoni ilmeessä sanat "voi ei, ei taas!", kun hän kuuli uusimman nikkarointi-ideani...?

Terveiset isäukon verstaalle, minäkin tarvitsisin tämän sarjakuvan! Ja sen verstaan...


Meillä taitaa mennä nuo osat vähän toisinpäin. Minä olen se, johon iskee tuo miehinen nikkarointitarve, mutta miehinen mies on kuitenkin se, joka nuo minun nikkarointini lopulta usein hoitaa, ja tekee takuulla parempaa jälkeä kuin itse tekisin. Voiko jopa olla, ettei se minua vaivaava epänaisellinen tarve koskekaan nikkarointia, vaan sitä valmista tuotosta?

Niin tai näin, mutta ei auta siipankaan huokaista helpotuksesta, että kun tuon teen, niin perhesopu on taattu. Samalla sivustolla oli monenlaista muutakin ihanaa - milloin tehdään lapsille leikkimökki? Entä roskikselle oma koirankoppi? Voi ei, on siellä terassinkin ohje, ja kasvihuoneen!

Joskus luin jostain ohjeen, jossa kehotettiin nukkumaan yön yli, jos polttavasti tuntee tahtovansa jotain asiaa. Jos seuraavana aamuna vielä tuntee samalla tavalla, voi mennä ja hankkia tahtomansa. Olen nukkunut jo neljätoista yötä tässä kuumeessa - joko saan mennä rautakauppaan?

21 kommenttia:

 1. Noh, varmaan riippuu siitä, mitä muuta tuiki tarpeellista on jonossa? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuikitarpeelliset ei kesken lopu tekemälläkään, kun kyseessä on uusi talo jossa kaikki on vielä kesken, mutta jos kuitenkin? =)

   Poista
  2. Menee mun mielestä samalle asteikolle sen kans, että mun piti eilen saada eteiseen penkki paikalle, jossa pidetään lastenvaunuja, ja nyt vaunut eivät mahdu mihinkään. Eli anna mennä? ;)

   Poista
  3. Hmm, varsin loogista toimintaa! ;D

   Poista
 2. Tämä istutuspöytähän pitää tehdä jo valmiiksi harmaaksi kuluneesta ladonlaudasta, jos sellaista onnistuu saamaan! ;-) Ja roskiskopin seinät voipi vaikka tehdä vanhoista heinäseipäistä.. (kröhöm.. oma mieheni, joka ei todellakaan ole mikään innokas nikkari, kokosi sellaisen meille viime tai edelliskesänä..) ja samalla jäin haaveilemaan monesta muustakin asiasta, jossa voisi hyödyntää kyseisiä seipäitä! :)

  Ja voi ie, niin ruoste kuin sammalkin ja kivet ja ja ja.. ihania juttuja puutarhassa.. paappa hieman ihmettelee kun käyn joka kesä kiertelemässä vanhoja liivereitä ja vedän ruostunutta kärrynpyörää ym. ihanaa nurkkiini.. ;-)

  Ai joo, ja onni suosi sinua arvonnassa, kuopus kiskaisi nimesi kulhosta kangaspaketin kohdalla, eli sulle on lähdössä pari mulle "ei niin mieluista!!!" kangasta jahka ilmoittelet osoitteen, jonne voin postittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kehtaa kenenkään latoa lähteä pilkkomaan.. :D Ja isäukko poltti heinäseipäitäkin satapäin täsä joku aika sitten, arvaa sainko sätkyn kun kuulin.. tosin sen roskiskopin haluaisin samanlaisesta laudasta kuin talokin, samanväriseksi maalattuna. Ei oteta huomioon sitä, että taloa ei olekaan vielä maalattu.. :D

   Kivaa kun kerrankin tuuri osui kohdalle, laitoinkin jo sähköpostia sulle!

   Poista
 3. Voi mummo!! se on se jokavuotinen kevätkukkaistustuskuume!! ihan normaali asia :-) ja saat toki mennä nyt rautakauppaan ja ostaa sen pöydän. Kuume varmasti laskee heti. hihi

  VastaaPoista
 4. Meillä on ainakin tuolla "talon takana" edelleen iso kasa sekalaista puutavaraa raksan jäljiltä, niistähän voisi tuollaisen pyöräyttää... :-) Eikö teillä ole lautakasaa? Jos perustelisit pöydän nikkaroinnin sillä että saisitte hukkalaudat hyvään käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä pahemmin ole joutolautakasoja, niitä puolen metrin pätkiä on käryytetty leivinuunissa sitä mukaa kun niitä on raksa-aikana tullut, ja pidempää pätkää Kastellin taloainespaketista ei juuri jääkään. Tosin on tuolla nuo ullakkotarpeet jotka ei tulleet talopaketin mukana, niistä vois irrota.. ja lumen alla odottaa smyygilaudat sun muut, olis valmiiksi pohjamaalattuakin.. ;D

   Poista
 5. Voi että tykkään lukea blogiasi! Ehdoton lemppari!! :)) Huippu kirjoittaja olet! :)

  VastaaPoista
 6. Se on tosiaan jokavuotinen kuume joka iskee vääjäämättä joka ainua kevät. Ja laskee hiljalleen ennen syksyä, että sato uhkaa jäädä maahan ja hyödyntämättä kokonaa.

  Aina yllätyn siitä kuinka samankaltaisia haaveesi ovat kuin täälläkin. Sinä vaan olet monin verroin aikaansaavampi ku tämä täällä. Innostusta pihan laittoon ja pöydän tekoon, johan se on sen arvoinen asia. ja eikö tosiaan teiltä löytys tavarat tontilta tuohon? kysyppä siipaltasi joutilasta lautapinoa ja muutamaa naulaa, koukut voi olla, että joutuu hakemaan kaupasta, mutta eiköhän muuten sieltä jo jotain löydykkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sulla on moninverroin enempi huollettaviakin, ehkäpä sillä on vaikutusta asiaan. ;) Niin tai sitten vain puhun paljon ja puolet jää tekemättä..!

   Joo on mullakin loppukesästä kyllä jäänyt orvokkien kuihtuneet kukinnot nyppimättä ja loput rapanterit keräämättä, kai kesästäkin voi saada tarpeekseen? Ainakin sen töistä?

   Poista
 7. minä myös tykkään lukea blogiasi :) .. ja tuo kukkapöytä on kyllä kiva idea...hmmm vaikka itellekki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vaan kukkapöytähommiin! Lähdenkin tästä tulostamaan sen ohjeen..

   Poista
 8. Ei voi kun hymyillä aina kun sun tekstejä lukee =)(hyviä uutisia, ne kurjat sairastelut ei hymyilytä mutta kai nekin on elämässä vaan otettava vastaan)

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus :) Kurkis mun blogista nimittäin mulle miekkonen teki viime keväänä aikalailla samantyylisen istutuspöydän :)

  VastaaPoista
 10. Iso lupa istutuspöytään!=)Voin jo kuvitelmissani nähdä sun vanhan näköisen istutus/ruukutspöydän. Siitä tulee hieno,jahka joku sen nikkaroi.=) Keväällä tuppaa tulemaan kaikenlaisia kuumeita.=) Mitähän mie meen ehdottamaan omalle puoliskolleni, ehkä käyn myös tulostamassa ohjeen. Paitsi että suunnittelijana puolikoni löytää siitä kuitenki vikaa, ettei suostu semmosta tekemään. Vaan istuu koneen ääreen ja suunnittelee itse ja valmistaa sitten. Ehkä täytyy lähtä hiillostaan.=) Vaikka tiedän, että suunnitelmissa ois jotain paljon järkevämpää rakentelua..Ainahan voi yrittää.=) Että ku osaiski ite nikkaroida hyvin, tahi ylipäätänsä nikkaroida.

  VastaaPoista
 11. Kyllä! Nyt ohjeet tulostukseen ja täällä myös! :) Mulle tulee mokoman pöydän kanssa vain ongelma, että minne mä sen isken? Tahtoisin ehdottomasti vasten punamultamaalattua piharakennusta tms, mutta meillä ei ole sellaista! Räystään puolelle piharakennusta sen sais, mutta kun rännit puuttuu, niin pöytä tulvisi aina sateen sattuessa. Sitä paitsi isäntä alkaa kumminkin avautua puolikkaasta suulista, joka on varattu meikäläisen harrasteille. Mutta kuka niitä kukkia siellä sisällä tahtoo istuttaa?!

  Tunnustan olevani myös syksyä kohti hiipuva puutarhaihminen. Eilen ihastelin juuri lumen alta paljastuvaa purjo- ja juuripersiljasatoa. Joku oli jättänyt ne maahan. Oho.

  VastaaPoista
 12. Huhhuijakkaa! minäennähnytätäpostausta,minäennähnymitäänmielenkiintoista,nytunohankaikenmitänäinPIM! =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.