torstai 1. maaliskuuta 2012

Vaatetta velourista

Esikoinen on päättänyt venähtää eskarilaisen mittoihin, vaikka onkin loppuvuoden lapsia ja aloittaa esikoulun jo viisivuotiaana. Ja koska jalat venyvät pidemmiksi, täytyy myös vaatteiden kasvaa.


Kasvavaa kangasta ei ole taidettu keksiä vielä, joten tehdäänpä uusia. Mikä ihana tekosyy ommella!


Nämä pöksyt tein ihan suoraan Ottobren Minnie-kaavalla, joka löytyy numerosta 6/2010. Lahkeissa on lehtiversiossa rypytykset ja rusetit, mutta laiska äiti rypytti lahkeet vain ihan pienesti ja jätti rusetit pois kokonaan. Ne käyvät hienosti yksivärisestä kankaasta tehtyihin housuihin, mutta minusta nämä tähdet vaativat yksinkertaisempaa toteutusta.

Kuopukselle löysin kangaskaapista tätä ihanaa leijonavelouria vielä haalareihin riittävän palan, ja nämä olivatkin todelliset hätähousut, sillä ompelin nämä pojan päiväunien aikana ja koitin pitää kauheata kiirettä, että ehtisin saada nämä valmiiksi ennen heräämistä ja pojan Suurta Nälkää.


Sain valmiiksi! Jälleen kerran nostan hattua joillekin esiäideille tai mille liekään, jotka keksivät nukuttaa vauvoja ulkona. Heti piteni päiväunet meidänkin miehekkäällä, kun pääsi ulos tutimaan. Sisällä nuorimies herää kaikkeen äkkimeluun, mutta ulkona nukkuessa ilakoivien sisarusten metelikään ei tunnu samalla tavalla haittaavan.

Hyvin tuntuu pomppufiilis iskevän uusissa ärtsyn värissä haalareissa!
Meidän perheellä ei ole varsinaista hiihtolomaa, tai talvilomaa, mikä se nyt onkaan, koska isukin vapaat on kaikki pidetty jo aikoja sitten, siinä ruuhkaisessa elämänvaiheessa (nythän on niin kauheen seesteistä). Mutta viikonlopuksi ajattelimme irrota kotomaisemista ja lähteä tapaamaan harvemmin nähtyä siskon perhettä satojen kilometrien päähän. Tämä mummelsson on lähdössä vähintäänkin innoissaan, ja toivonkin hartaasti, ettei enää ehdi tulla mitään sairastumisia tai muita esteitä. Siskon lapsille ompelin tuliaisiksi nuken peittoja, toivottavasti pääsevät tositoimiin serkusten leikeissä jo tulevana lauantaina!


9 kommenttia:

 1. Niin iso tyttö jo! Kauheeta vauhtia kasvavat. Muistan kun kävin teillä kylässä Kuopiossa kerrostalossa jossa silloin asuitte ja nuori neiti oli vauva silloin. Ei siitäkään tunnu kovin kauaa olevan aikaa.

  Siinä saa äiti paahtaa ompelukoneella menemään että pysyy perässä :D

  Ihania ompeluksia taas.

  VastaaPoista
 2. Haalarit vievät voiton, upeat!!! Eskarivuosi aloitettaan myös täällä, pituutta tulee ja hampaita lähtee, hehhh;)

  VastaaPoista
 3. Onneksi on ompeleva äiti kun lapset venyy. :) Kivoja olet ommellut.

  VastaaPoista
 4. Riemukasta ja turvallista reissua! Ei kerkiä enään entisiä ompeluksia kommentoimaan,kun uutta jo pukkaa =)

  -mepudi

  VastaaPoista
 5. Voi kiesus että tuo teidän poju on suloinen, just sellanen joka anopin unelma hymy =D Ai niin ja haalaritkin on ihanan pirtsakat! =)

  VastaaPoista
 6. Voi ei sentään, aavistit vissiin tuon sairastelun!! :((
  Ihania peittoja, takuulla ovat tositoimissa heti kun perille pääsevät! ;)
  -Sanna-

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs onkin kivan näköistä kangasta tuo velour. Olen ihan samoilla linjoilla että yksinkertainen malli on paras tuollaiseen kuviolliseen kankaaseen, silloin molemmat pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

  Muistan kun oma esikoinen lähti kouluun. Silloin huomasin itse eläväni jotakin uuteen sopeutumis-aikaa ja ajan kulku tuntui uskomattomalta. Eihän tuo enää nykyään kovin paljoa kotona ole, kuvioihin on tullut kaverit ja harrastukset. Tuntuu niin oudolta että vastahan äiti oli kaikki. Kai se on sitä kasvamista molemmin puolin.....

  Haalaritkin ovat sellaiset että jos minulla olisi poikavauva, juuri tuollaiset ompelisin pienelle. Jostain syystä minulla menee niin, että pojalle tykkään käyttää retroa, tytöille mennään hempeällä linjalla, vaaleanpunaisen sävyjä, sydämiä, "prinsessaista"... vain muutama poikkeus löytyy tästä mieltymyksestä.

  Pienestä mallista haalarihousuissa en sano mitään, juurihan ajattelin että kohta tuo oma nousee vihdoin pystyyn ja vauva-aika jää taakse jolloin pääsee touhuamaan taaperoikäisen juttuja, tässä mitään vauvaihailuja enää pitänyt tulla... ;)

  VastaaPoista
 8. Teillä on aivan söpöläinen pienimmäinen. :)

  En voi ku ihastella näitä sun ompeluksia, ne vaan on niin kivoja.

  Lapset kasvaa ja vähän väliä saa olla ostamassa uutta kaupasta, ompelutaitoa kun en omista... ja hei, laitan tässä joku kerta spostia jos vaikka jokusen vaatteen saisin sulta tilattua lapsille. :)

  VastaaPoista
 9. Ihania vaatteita taas! :) ja nuo nukenpeitot myös :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.