tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kadonnutta vyötäröä etsimässä

Juu ei tekis laihduttaminenkaan pahaa, mutta tällä kertaa sitä vyötäröä etsittiin mekkoon. Vai tunikako lie, kuka noista tietää, kaikenmaailman kotkotuksista. Ellokselta sen kuitenkin napsautin, kun oli mukavan näköinen sen mallin päällä. Kun puin tuon itselleni, se oli matkalla kokenut muutoksen, eikä näyttänyt enää ollenkaan niin hyvältä. Tai ehkä tunika näytti, mutta minä en. Näytin paksulta. Niinpä tarvittiin vyötärö.Viihdyn parhaiten kotioloissa juuri tällaisissa kotimekoissa, joten palauttaakaan en tätä tahtonut. Framilonia kierros vyötärölle, ja nyt se kelpaa.


Nämä vaan on niin mukavia - leggarit, pitkät sukat ja mekko. Eikä hävetä, vaikka naapuri sattuisi piipahtamaan ovella - pelkissä leggareissa on joskus ennen vanhaan hävettänyt... tai ainakin tullut kiire pukemaan ennen oven avaamista.


Saksasta Janan kimpassa tilattu tähtivelour oli pakko saada ommella haalaripöksyiksi, vaikka nämä ovatkin minun makuuni liian tyttömäiset meidän pojalle. Niinpä ne menevät huutikseen. Koko on 62/68.


Samalla kun ompelin näitä, ajattelin huvikseni katsoa kellosta, kauanko tällaisia tekee. Vastaus: noin kolme vuorokautta. Joskus ei mene ihan niin kuin on suunnitellut - ehkä katson sitä kelloa joskus toiste.


Sovittaa piti kuitenkin, kun piirtelin kaavaan taas vähän muutoksia. Hyvin sopii, ja näitä pitää tehdä meillekin. Älkää olko näkevinännekään alla olevia huonosti kokonaisuuteen sopivia sukkia sun muita! 


Ja pojalle yksi yömi lisää, kun aikaisemmista oli tullut caprimittaisia. Pöllötrikoo on Royal-tuotteelta.

 

Eilen täällä porailtiin tosissaan, ja yhtä ikkunaa vaille kaikki on nyt ihan oikeasti valmiita! Voi että olikin ihanaa saada makkariin viimein verhot. Pimennysverhoista puhumattakaan. Mutta sisustusaiheesta lisää omana postauksenaan paremmalla ajalla, nythän puhuttiin ompeluksista!


Ps. Jofotex-tilaajat, laittakaahan loputkin tämän päivän aikana tilauksenne tulemaan, niin hyvällä tuurilla voisin ehtiä tekemään tilauksen jo tänä iltana!

Ja käykäähän ihmeessä allekirjoittamassa myös kotihoidontuen lyhentämistä vastustava adressi, en taas ymmärrä mihin tällä muutosehdotuksella pyritään. Päivähoito tulee yhteiskunnalle paljon kotihoitoa kalliimmaksi, ja minä ainakin mielelläni hoidat pienet kotona kolmevuotiaaksi, jos mahdollista. Onko pienten lastenkin jo oltava osa ylitehokasta koneistoa? "Lapset eivät kykene puolustamaan itseään poliitikkojen ikäviltä suunnitelmilta. Siksi meidän aikuisten tulee tehdä se." (lainaus adressisivulta)

9 kommenttia:

 1. Onpa hyvän näköinen tuot tunika. Mulla on kaapissa samanlainen ja oon miettiny, että mihin sen nakkaisin kun ei enää oikein silmää miellytä. Ehkäpä saattaisi nyt olla ratkaisu keksittynä sillekin...
  Edelliseen postaukseen kijoitin pitkän kommentin, mutta sitten se hävisi taivaan tuuliin.. ihana mekko siinäkin. Nauratti ihan sikana sun kirjoitus. Päiväni oli pelastettu!
  Kangaskauppoja ja kirppuja oon tässä kierrelly.. palaan asiaan ku kangas on hankittu.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on aivan pöllö suunnitelma. Ja mistäs niitä työpaikkojakaan tempaistaan nuorille äideille - päivähoitopuoleltako, että saadaan kaikki lapset mahtumaan hoitoon?! Grrh, näen punaista, vaikka oikea mummo olen ikänikin puolesta.

  VastaaPoista
 3. Minäkin kävin allekirjoittamassa ja unohdin melkein kommentoida tänne...
  Loistava tuunaus! Usein tuo vyötärön puuttuminen tekee sen, että se vyötärö oikeasti katoaa täysin jonnekin. Itse olen ratkaissut ongelman samalla tavalla tai laittamalla jonkin nauhan rintojen alle vyötärölle.

  VastaaPoista
 4. Kivasti tuunattu tunika =) Ja mä repesin ääneen nauramaan ton haalarin kellotuksen tuloksen kohdalla, aina joo ei kaikki mene ihan putkeen tai sitten oot ommellu käsin tosi pientä piperrystä ;)

  VastaaPoista
 5. Eevamaija: eipä panniikkia, palataan asiaan kunhan sulla on kankaat - tai jos ei nyt löydykään, niin katastrofi ei ole sekään. Siis ainakaan mulle! ;D

  Tuije: Niin sanos muuta, päiväkotiin töihin hoitamaan omia lapsia.. saisihan siitä enempi kuin kotihoidossa. ;)

  NorppaStiina: niin, ja mun tapauksessa se vähäinenkin vyötärö olis ihan kiva saada näkyviin.. :D

  Kirsi: ei mennyt putkeen ei, tai oikeastaan olis mennyt jos olis saanut tehdä, mutta pojalla oli sylivauvavaihe päällä. Ja kaksoisneulankin katkaisin.

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä toi punainen haalari näyttää kyllä oikein kivalle pojankin päällä! :)

  VastaaPoista
 7. Tahtoo tuollaisen tunikan, olisi juuri mieleinen..

  Katselin tuota pöllökangasta tuossa lähikangaskaupassa kun siellä sitä oli mutta jäi vielä ostamatta..

  VastaaPoista
 8. Allekirjoitettu :) ...jospa tuolla ois jotain merkitystä. Kovasti sitä Raahen synnärin lakkauttamista vastaankin allekirjoitettiin, mutta ei ollu sillä ainakaan mitään painoarvoa päättäjille.

  VastaaPoista
 9. Kivasti oot saanu ostopaitaa muokattua sopivaksi! Pitää varmaan iteki alkaa katteleen vyötärölle armollisia vaatteita, ja heittää romukoppaan haaveet mahanseudun kutistumisesta, äh.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.