tiistai 21. helmikuuta 2012

Värikato

Teelmät ovat näemmä muuttuneet yhtä värittömiksi kuin sääkin. Mikä viheliäinen lumipyry ja ainainen harmaus, ärh! Tuollainen tekee kiukkuisia mummoja.

Ompeluihin värittömyyden puolestaan sai aikaan se, että Kontista ostin halvalla harmaata collegea, jonka tylsyyttä kokeilin vähän piristää nurinpäin ommelluilla saumoilla ja sekopäisillä taskuilla. Kaava on joku oma, iänikuinen, koko 104/110cm. Lahkeiden harmaa-valkoinen raitaresori on kymmeniä vuosia vanhaa, äidiltä saatua.


Taskut ei oikein iske, mutta nuo nurinperinsaumat tuskin jäivät viimekseksi laatuaan! Tuovat aika hauskan ilmeen muuten tylsiin peruspökiin.


Jatkossa voisi tosin tehdä niin, että ompelisi nurinpäin pelkät ulkosivut, ja sisäsivujen saumanvarat suuntaisi perinteiseen tyyliin sisäpuolelle.


Vaikka taskutkin kertoisivat, kuinka päin housut jalkaan kiskaistaan, varmemmaksi vakuudeksi ompelin taakse vielä merkin - tällaisia ihania saa Royal-tuotteelta:

 

Poika on vielä avoin kaikelle uudelle ja erilaiselle, ja on aina yhtä iloinen uusista tamineista. Toivottavasti tätä jatkuu vielä pitkään!



Saumojen ulkomuoto varmaan vähän muuttuu kun housut pestään ja rumpukuivataan, mutta uskoisin suuntauksen olevan vain positiivinen. Laitan kuvaa pesun jälkeen, jos muistan!

 

Lisää väritöntä: kuukausi sitten pidetyissä kuopuksen ristiäisissä tarjolla oli ystävän taidokkaasti leipaisema täytekakku, jonka korvaukseksi lupasin tikutella toiveiden mukaista vaatetusta. Kesävaatetta toivottiin mustavalkoisena tai retrona, ja tämä pallotrikoo tuli mustavalkoisesta välittömästi mieleen. Aika yllättävää.


Palloisen kesämekkosen pariksi tarvitaan tietysti leggarit, jotka ompelin hitusen vajaamittaisina Royal-tuotteen mustasta, napakasta trikoosta.


Lahkeisiin napsautin kam-nepit koristeiksi, ja hauskaa kyllä, nuo napit ovat täsmälleen saman kokoisia kuin pallotrikoon kuviot.


Ei muuten voi olla kehaisematta tuota KAM-neppipressiäpihtejä (toimitus korjailee erään harvapään sanavalintoja)! Miksi kummassa ja ihmeessä en ole hankkinut sitä aikaisemmin?! Kai olen kuvitellut, ettei muovinappeja ole kuin kestovaipoissa ja nukenvaatteissa. Jatkossa niitä tulee olemaan kyllä vähän joka puolella, sen verran mukavampia ne on käyttää, jos vertaa Prymin kenguruneppareihin. Kenguruiksi nimitän niitä siksi, että ne hyppivät pihdeistä aina ennen kuin ehdin painaista pihtien leukoja yhteen, ja seurauksena on vinot nepparirivistöt ja epäsäännölliset nappivälit. Lisäksi metallinepparien piikit tekevät monta reikää nepparin reunoille, ja trikoovaatteessa sellaisesta lähtee herkästi reikä kasvamaan kun nappia revitään auki, mutta noissa Kamin nepeissä tulee ainoastaan yksi reikä keskelle, ja sekin voidaan tehdä nätisti piikillä, neuloksen silmukoita katkomatta. Miksette ole aikaisemmin kertoneet kuinka paljosta olen jäänyt paitsi?! =)

Sekä mekkoon että leggareihin ompelin nauhanpätkät apumerkeiksi pienelle pukijalle. 


Koska meillä asuu samaa vaatekokoa käyttävä tyttönen kuin tämän setin loppusijoituspaikassa, ja koska kyseessä on ystäväperhe eikä vieras tilaaja, uskaltauduin kuvaamaan vaatteet oman tyttären päällä.


 

 

 

Toivottavasti setti on yhtä mieleinen omistajallaan kuin täällä! Meidän neiti olisi huolinut tämän itselleen samantien, vaikka vaatekaapista ei kyseisiä värejä entuudestaan löydy juuri lainkaan.

Onnistuin pätkimään taas kerran kaksoisneulan atomeiksi, joten resoriompelut ovat katkolla, kunnes kiltti siippani käy töistä tullessaan ostamassa minulle uuden tilalle.


Mahtaa se olla myyjän silmissä hauskan näköistä, kun raavas mies tulee työvaatteissaan pieneen hienoon ompeluliikkeeseen kyselemään pientä hienoa kaksoisneulaa. Yhtä kummalliselta varmaan näytti se, kun minä kävin vuorokautta ennen kuopuksen syntymää K-raudan rakennuspuolella haalimassa jotain merkillisen muhviputkia sun muita LVI-tarvikkeita raksalle (paitsi ettei se ollut silloin enää raksa, koska siellä oltiin asuttu jo kokonaiset kaksi ja puoli vuorokautta). Hyvä välillä vähän jakaa näitä rooleja. ;)

21 kommenttia:

  1. Hauskat pojun housusaumat ja pidän myös tyttösen asusta!

    Mä kuvittelin, että nepparien laittaminen helpottuu, kun voin vaihtaa vasaran prymin pihteihin, mutta olen kyl samaa mieltä sinun kanssasi, voisi ehkä päästä helpommalla kamien kanssa!! :)

    Niin, ja mukava huomata, että olet saanut työpisteesi tyhjäksi, silläkin uhalla, ettei pakkaseen enää pääse! ;-)

    VastaaPoista
  2. Mukavan näköiset noi nurinperinsaumat :) Ja tuo pallomekko-leggarisetti on aivan tosi ihana :)

    VastaaPoista
  3. Mukavat asut, ilmeistäkin päätellen istuuvat kivasti päälle! :)
    Tuo rautakaupassa käynti on ollut itsellenikin tuttua. Tunsin lähes aina itseni aivan "blondiksi" kysellessäni ja roudatessani mitä milloinkin mieheni raksahommiinsa tarvitsi ;)

    VastaaPoista
  4. Hauskan näköiset housut! :) Ja aivan ihana asu tuo mustavalkoinen :)

    VastaaPoista
  5. KAM-nepit ovat loistokeksintö! Itse sinnittelen neppipihdeillä, mutta kovasti harkitsen sitä pressiä, etenkin, jos se kerta saa noin vuolaita kehuja :) Ja väärinpäin saumat tulevat varmasti käyttöön jossain meidänkin Lirpin housuissa, helppo ja kiva idea!

    VastaaPoista
  6. Tosi kivan näköinen tuo mustavalkoinen kesäsetti! Ja nurinperinsaumat ovat aika vinkeä idea. :)
    Olen myös tykännyt kovasti kam-pihdeistä ensimmäisten epäonnisten kokeilujen jälkeen. Tosi helpot, kun taas prymeillä en ole tainnut ikinä saada aikaan kaunista ja kestävää neppariviritystä.

    VastaaPoista
  7. Oikein hauska idea nuo saumat! Ja tosiaan, varmaan muuttuvat vielä vinkeämmiksi pesun ja rummun jälkeen.

    Aivan ihana tuo pallosetti!! Ois just meinkin tyttöjen näköinen.

    Neppipressistä täysin samaa mieltä. Miulla on ollu neppipressi n. 8 vuotta. Keskimmäisen vaippa-aikaan ostettu, enkä myy pois, vaikka enää käyttöä ei niin paljon olekaan. Viehän tuo rohjake tilaa, mutta mitä siitä, niin vie vähän kaikki ompeluun liittyvä :-D

    VastaaPoista
  8. Hanna: tuon pakastimen peittämisen jälkeen on tuntunut, että sinne on asiaa monta kertaa päivässä. Jätskiäkään ei ole syöty aikoihin ja tänään piti saada. ;) Pitäisi jemmata sinne pelkkiä keittojuurespusseja, niin ei houkuttelisi samalla lailla. ;)

    T: minä vielä ihmettelin, kun ei palvelua saanut.. eivät varmaan uskaltaneet lähestyä, kätilöksi joutumisen pelossa. ;)

    Salla: minä ja minun lahopääni, pressistäkö minä tosiaan olen selitellyt.. pihdit minulla on, ja ne ansaitsivat nuo kehut. Pserriä en ole käyttänyt sitten kouluaikojen, ja siellä oli niitä ammattimaisia, paineilmalla toimivia, vähän tujumpia kavereita..

    Manda: pihdeillä saa pari hyvin, mutta kymmenen rivissä menee takuulla joku vähän väärään kohtaan.. kamit on paljon helpompi kohdistaa eikä kiinnittämisen kanssa ole kiirettä, osat ei karkaa minnekään.

    Mirka: ks. ylempänä minun lahopäiset viritykseni.. mulla mitään pressiä ollu! ;D

    VastaaPoista
  9. Ihana tuo tunikaleggari-setti! Mulla on tuommosesta samanlaisesta kankaasta paita, tosin ei mahdu päälle nyt ;) Meinasinkin että jos muokkaisin neitokaiselleni mekon siitä :)

    VastaaPoista
  10. Löysinpä ihanan blogin! Jään seurailemaan. Itse harkitsen juuri kaksoisneulan kiinnittämistä eka kertaa ompelukoneeseen... Kaikkea teen, mutta sillä en ole ommellut, nyt olis ehkä aika :)

    VastaaPoista
  11. Ajatukset on jo hieman kääntyneet tulevan kesän vaatemuotiin ja tuo tytön asu on juuri sellaista linjaa jota meille tarvitaan: nättiä, käytännöllistä ja toimivaa. Ihana setti.

    Minä liputan ihan Kamin neppejä. Niitä tuli hommattua vähän joka värissä kestovaippa-aikaan ja nyt niitä on iso pussillinen, niin isompaa kuin pienempää kokoa. Ja varsinkin pienelle tytölle on ihana laittaa tähti/sydän tms. neppareita, pojalle raikkaan värisiä tähtiä ym. jotka ovat mukava yksityiskohta vaatteessa (esim. haaveissa musta vaate jossa värikkäät tähdet edessä, turkoosia limeä...)

    Minä pyysin miestä hakemaan lähikangaskaupasta tukikangasta, mutta jostain syystä se olin minä joka sitä kangasta sitten haki (ehkä miehen kertoma mielikuva tukikankaan ostosta vaikutti asiaan ;D ) mutta eipä toisaalta haittaa kun kangaskaupan omistaja vaihtui vuoden vaihteessa ja nyt sieltä löytyy paljon enemmän vaatetuskangasta lapsille ja jopa itselle..

    VastaaPoista
  12. Monesta blogista olen lukenut näistä kam-neppareista, mutta mulle ei silti ole ihan selvinnyt mitä / minkälaisia ne on? Ja ennen kaikkea mistä niitä saa hankittua? Mä olen tosi kyllästynyt naputtelemaan vasaralla niitä metallisia neppareita ja noita muovisia saisi niin paljon hienomman värisinäkin!

    Jaksatkos joskus pistää kuvaa miltä se neppi siis näyttää ennen kiinnitystä / millaiset osaset siinä on ja millä vehkeellä sä kiinnittelet niitä? Katselin Liandlon sivulla jotain värikkäitä neppejä ja mietin olisikohan nämä nyt niitä kehuttuja KAM neppejä? :)
    ( http://shop.textalk.se/shop/9498/art98/h2796/10652796-origpic-bf919d.jpg )

    VastaaPoista
  13. Leea: pienelle tytölle saa kivasti oman kokoisesta muokatuksi, hommiin vain! =)


    Peppi: tervetuloa!! Ja kaksoisneulaan jäät todennäköisesti koukkuun..

    onnnekas: jaajaa, nyt musta alkaa kyllä tuntumaan että samalla paikkakunnalla asutaan. Minä en ole itse vielä uudistuneessa kangaskaupassa selvinnyt käymäänkään, mutta ehkä piakkoin. =) nettisivuja yritin tiirata tuossa joku päivä, mutta olivat suljettuna, uudistumisen vuoksi.

    sarita: joo nuo just on niitä kamin neppejä, ja tässä niistä lisäinformaatiota:

    http://www.youtube.com/watch?v=6ThHOltF5eE&lr=1

    voin tietty itsekin tehdä niistä kuvajutun, mutta tuostakin hyvin selviää. Lisäksi Royal-tuotteen sivuilla, neppipihtien yhteydessä on linkki kuvalliseen, suomenkieliseen ohjeeseen. =)

    VastaaPoista
  14. Oijoi, nyt mä olen jo paljon viisaampi, kiitos! Kyllä mä varmaan taidan sortua tuollaiset pihdit ja neppejä hankkimaan, ompeluohjelmaan kun on tulossa piakkoin bodeja. ;)

    VastaaPoista
  15. Pakko oli liittyä lukijaksi tänne. :) oon jo pitkään seurannu sun blogiasi ja tykkään ihan mielettömästi kaikista sun jutuista. :) sun ompelukset on niin ihania ja sitä taitoa kadehdin! niin siistiä jälkeä! teekö töitä tilauksesta? mulla on noita pikkuisia 5 kipaletta ja kuudeskin on tulossa... ihana olis heille saada joskus vähän jotain erilaista. ite en osaa ommella juuri mitään ja se harmittaa.

    VastaaPoista
  16. Tosi kivat housut ja ihana setti kesäneidolle. KAM-nepit on mahtavia, mutta aika paksu tulee kyllä siitä neppikohdasta.:/

    VastaaPoista
  17. Sen verran piti vielä tulla sanomaan, että kyseisen kangaskaupan pitäjä on kysellyt josko löytyisi ompelusta innostuneita ihmisiä sillä ajatuksena olisi pitää jotakin yhteistä tapaamista jossa voisi vaihtaa vinkkejä, kokemuksia, kysyä neuvoja yms. mitä ihmiset haluavat (ymmärsin että melko lastenvaatepainotteista porukkaa voisi olla..) joten jos tämmöinen kiinnostaa, kannattaa vinkata omistajalle (Ninni tai jotain.. ??? ) (en tiedä onko nämä muut sitten missä roolissa siellä, siellä kun aina on eri myyjiä jotka ovat käsittääkseni sieltä ompelimon puolelta tai jotain..)

    VastaaPoista
  18. Sarita: ei se sortumista ole, halpojahan nuo on verrattuna Prymin metallisiin. Saat sata kappaletta kuudella eurolla, kun Prymejä saa sillä hinnalla enintään 20kpl. Ekkai sää vauvalle bodeja, siis omalle? Heti nousi tuntosarvet tuosta silmäniskusta.. ;)

    Satu: Tervetuloa mukaan!! Joskus satunnaisesti teen toivetöitäkin (en puhu tilauksista kun en tee sitä työkseni) joten laittele spostia niin katsotaan pystyisinkö toteuttamaan mitä olet ajatellut. =)

    Nunu: Se on totta, Prym on hiukan litteämpi. Selkäpuolelle en vauvalle laittaisi tuollaisia.

    onnekas: Sehän oliskin hauskaa! Jos Inni käy täällä nykyään (niin siis se kauppias on Inni ja ainakin joskus on tätä blogia lukenut) niin ei muuta kuin iltaa pystyttämään, varmasti löytyy innokkaita osallistujia jo pelkästään alueen blogisteista ja tästä tuttavapiiristä myös.. ;)

    VastaaPoista
  19. Ihan ensimmäisenä tekemislistalla on kolmelle kaverille vauvalahjat, mutta kyllä tuo omakin kumpu näyttää sitä tahtia kasvavan että sen jälkeen onkin parasta aloitella jo omalle vauvelille ompeleminen. :D

    ps. Oletko muuten ajatellut Jofotexin kimppaa missään välissä taas? Mua kovasti kiinnostaisi, ne ihanat yksiväriset luomutrikoot alkaa pian olla lopuillaan...

    VastaaPoista
  20. Voi tuo pilkullinen setti on ihana! ♥

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.