tiistai 25. lokakuuta 2011

Kauniita unia ja mielenrauhaa


Ensimmäistä lapsille, jälkimmäistä äidille.


Päivälleen vuosi sitten esittelin teille kaamean ruman kapistuksen, jonka raahasimme kömmänäämme. Vaivauduimme hakemaan sen oikein pitkänkin matkan päästä, ja kyllä naureskelimme samana iltana itsellemme, että kaikkeen sitä ryhtyykin. Rumempaa sänkyä sai hakea!

Mutta hiomakone, kunnollinen maali ja muutama hiljainen iltatuokio tekevät ihmeitä rumallekin.


Kyllä helpotti esteetikon elämää, kun pääsi viimein eroon tuosta joulunpunaisesta möykkyhirvityksestä.  Tiedättekö sellaista vanhaa maalia, joka muuttuu hiomalaikan alla sitkeäksi, kuumaksi purkaksi ja tarttuu kiinni kaikkeen mihin osuu? Sellaista oli ilokseni tuo punainen maali tuossa sängyssä, ja jos sitä alkoi hiomaan yhdestä kohden, joutui hiomaan paljaalle puulle koko käsiteltävän pinnan, ettei johonkin kohtaan olisi jäänyt sellaista puolisenttistä korkeuseroa hiotun ja hiomattoman välille. Puistattaa ajatuskin!


Muutos vanhan ja uuden pinnan välillä on suurempi kuin yhdessäkään aikaisemmassa maalauskohteessani, mutta siitä huolimatta vanhat möykyt kummittelevat osittain uudenkin pinnan alla, eikä tuo todellakaan ole mikään täydellinen ilmestys vielä nytkään - syyssateissa, muuttosuunnitelmakiireessä ja raskausvaivoissa on mentävä siitä, mistä aita on matalin. Mutta on tuo punkka nyt kuitenkin eri valoisa kuin aikaisemmin.


Maaleina käytin tuttuja, turvallisia Otexia ja Empireä. Otex on ihanan sileäksi tasoittuva ja sopivan napakka pohjamaali, suosittelen!! Empire taas on minun makuuni ehkä alkuun hiukan turhankin kiiltävää, mutta laadultaan silti niin hyvää ja sävyttämättömänä kauniin valkoista, että mielelläni käytän sitä huonekaluissa. Pari vuotta sitten vesiohenteisella Helmillä maalattu keinutuoli saa ensi kesänä olla taas maalauslistalla, kun vesivärit eivät kestä lapsiperheen elämää. Empire haisee eri pahalle maalattaessa, mutta kovettuu kestävämmäksi kun on alkydimaali.

Yksi päätylevykin oli uusittava, kun joku valopää oli leikannut levyn kulmista palat pois. Onneksi isäukon verstaalta löytyi palanen tarkoitukseen sopivaa ohutta vaneria, ja sain uuden päätylevyn vanhan tilalle mittojen mukaan leikattuna ja kotiin kannettuna. Kiitos!!

Lelulaatikko sängyn alla on jo kesällä tuunailtu mäntyisestä sängynaluslaatikosta, ja se onkin varmaan suurimmalle osalle tuttu kapistus jo entuudestaan. Päiväpeitot ompelin uutta valkoista punkkaa silmällä pitäen tässä viikkojen aikana pikkuhiljaa, ja lopputulos on kyllä mieleinen.


Laiskuuttani en millään jaksanut alkaa värkkäämään tilkkupeittoja, vaikka sellaiset niin hyvin tyyliin kävisivätkin, joten tilasin Ompelun ihanuudesta kauniit kankaat ja ompelin niistä paksut peitot, joissa on välissä paksua levyvanua muhkeuttamassa kokonaisuutta.


Reunat kanttasin valkoisella vinonauhalla.


Pääpuoleen ompelin koristeeksi puuvillapitsinauhaa, joka helpottaa siinä mielessä tuota joka-aamuista petaamisurakkaa, että nyt päiväpeitot eivät kaipaa kaverikseen koristetyynyjä.


Samassa ahtaassa lastenhuoneessa majailee myös hiljattain hankittu penkkisänky, jonka kuopus on ottanut hyvin omakseen ja nukkuu siinä suurimman osan öistä ihan aamuun saakka. Toisinaan neiti hippaisee meidän väliin aamuyöstä, ja saa siihen jäädäkin. Nauttikoon nyt vielä, pikkuressu, hetken ajan kuopuksen etuoikeuksistaan. Tähänkin sänkyyn on haaveissa uusi päiväpeitto (nykyinen on ommeltu esikoiselle vuosia sitten, uusista ja kierrätetyistä sävysävyyn-tilkuista) ja monta suurta tyynyä päätypuolta koristamaan.


Mummelin mielenrauhaa lisää myös eilinen velipoikien vierailu. Sohva sai lähtöpassit Pohjanmaalle, ja olohuone avartui kerralla melkein kaikuvaksi. Uusi koti odottaa uutta sohvaa, tämä koti ei odota sohvaa lainkaan, vain muuttoa. Sori vieraat, saatte istua lattialla käydessänne. Kiikkutuoli on mummon paikka! ;)



Muutenkin oloni on kerrassaan tyytyväinen, vaikka edessä oleva työn määrä muuton kanssa saisi vähintäänkin vetää matamin hiljaiseksi. Mutta nyt iloitaan: minä sain kuin sainkin tehdyksi kaiken sen, mitä heinäkuun kuumilla listasin tehtäväksi ennen muuttoa! Ainoastaan muuttosiivous on noista toteutumatta, ja sekin on tapahtumassa lähiaikoina. Ei kylläkään minun toimestani, vaan ammattisiivoojan. Ehkä olen ansainnut sellaisen helpotuksen tähän touhuun, ja jäähän minulle silti puunattavaksi tämä toinen, paljon likaisempi asunto! ;)

25 kommenttia:

  1. Kerrossängystä tuli kaunis! Penkkisänky on ihana myöskin :)

    VastaaPoista
  2. Tutulta kuulostaa tuo maali, sitä oli justiin hoitopöydässäkin se entinen, jonka maalasin. Siklillä lähtikin parhaiten.

    Nätiltä näyttää nyt lastenkammarissa! Tuolla tuvassa tutunnäköinen sähkötaulu, ihan ku meidän vanhassa mökissä:)

    VastaaPoista
  3. Tutustunut olen minäkin "purkkamaaliin",ush!

    Mut kyllä on ahkera rouva saanut aikaan hienon kerrossängyn!Tuollasessa sitä iteki lapsena öitä nukuin.:)

    VastaaPoista
  4. Hieno tuli! Tuollaisessa yläsängyssä minäkin nukuin lapsuuteni.

    VastaaPoista
  5. Kuniit pedit kerrassaan. Mun vanhempien kotona on mun ja veljen vanha samanlainen kerrossänky. Valkea on, mutta vaatii vähän kunnostusta. Ehkä se päätyy meidän kotiin sitten joskus.

    VastaaPoista
  6. Hieno sänkysarja!

    Kolahti heti tuo punainen "purkkamaali" olen sitä kaikin mahdollisin keinoin irrotellut valkoisten ikkunanpokien pinnalta, uskomatonta mikä työ, vähän helpotti kuumailmapuhallin...

    VastaaPoista
  7. Minulla on juuri sama projekti menossa. Siskoni kyllä toteuttaa sitä ja vielä puuttuu maali pinnasta.

    Mutta saanko kysyä mistä olet löytänyt sopivat patjat sänkyihin, kun sängythän on mahdottoman kapeat?

    VastaaPoista
  8. ihana sänky, mutta penkkisänky vei minun sydämen <3

    VastaaPoista
  9. Ihanat tuli! Mekin juuri kasattiin yläsänky lastenhuoneeseen,nyt se odottelee pinnoja ja patjaa. Mietin vain että tohtiikohan tuota 4-vuotiasta ihan vielä laittaa yläsänkyyn,vaikka eihän se korkea kyllä olekaan.
    Hantta, me on Oulusta käyty siitä kärkkäisen lähellä olevasta liikkeestä ostamassa patja. Sieltä saa mittatilauksena minkä kokoisen vain haluaa. Siis se liike joka on Prisman liikennevalojen jälkeen toinen oikealla. :)

    VastaaPoista
  10. siis ihan mieletöntä :) tekis mieli tunkeutua ruudun kautta teille nukkumaan :D

    VastaaPoista
  11. Hienolta näyttää sängyt ja peitot. Kyllä noissa nyt kelpaa nukkua. Meilläkin pinnasängyn reunoista kului Helmi pois lasten siinä nuohotessa. Eipä käynyt tuolloin mielessäkään, että vesiohenteinen ja lapset ei sovi yhteen. Aina oppii uutta kun täällä käy.:)

    VastaaPoista
  12. Voi että tuommoinen kerrossänky olis just niin pakko-saada-listalla, että! :) itsekin nukuin pienenä tuommoisessa! :) siitä tuli tosi kaunis ja ai miten ihana tuo puinen sänky, jossa teidän kuopus nukkuu! Ihanat päiväpeitot, passaa niin hyvin tyyliin! :) Varmasti oot semmoisen helpotuksen viimeisilläsi ansainnut, ettei kahta taloa sentään tarvitse siivota! :)

    VastaaPoista
  13. Oi ja voi, ihana sänky ja peitot!! Juurikin meinasin, että joku päivä pakkaan penskat kyytiin ja köröttelen retkelle ompelun ihanuuteen, näyttäisi olevan aikasta ihania kankaita siellä(kin).

    VastaaPoista
  14. Olet uskomattoman tehomummo! Itse en saanut listaani tehtyä samassa tilassa. Viikon päästä 1v juhlat ja toivonmukaan kaikki valmista :) Siivooja saa meilläkin laitta paikat juhlakuntoon.

    -Mertsi-

    VastaaPoista
  15. Sulla on (kohta)enemmän ja pienempiä lapsia kuin mulla, näyt ompelevan enemmän kuin minä ja silti teillä on lasten(kin) sängyissä PÄIVÄPEITOT. En ole katkera mutta kuitenkin. :D

    VastaaPoista
  16. Aivan mahetsun pähee lopputulos! Hyvä mummo! Ja totisesti, olet siivoojan ansainnut. :)

    VastaaPoista
  17. Ihana sänky - ja myös tuo penkkisänky! Kiitokset maalivinkeistä myös, maalattiin hiljattain Helmi-maalilla keittiön pöytä ja eihän se hyvänä kestänyt kuin pari viikkoa. Empireä siis (nokkasuojuksen kanssa) kehiin seuraavaksi.

    VastaaPoista
  18. Kiitokset kaikille kommentoinnista! <3 Aika moni tuntuu tällaisessa nukkuneen, nostalgiaa siis ilmassa! =) Meilläkin oli kotona joku tummansininen pieni kerrossänky joskus, mutten yhtään muista, oliko se tämä pinnamalli vai joku muu. Itse en siinä tainnut koskaan nukkua.

    Anna, tarjah: totta, tuollaiseen purisi parhaiten sikli ja kuumailmapuhallin, harmi kun ei aika ja voimat siihen riittäneet. Sähkötaulu onkin melkoinen joulukuusi.. nyt kun siihen tuli etäluettava mittari, siinä vilkkuu jo törkeä määrä valoja yötä päivää.. ;)

    Hantta: me tehtiin niin, että ostettiin Jyskistä ihan vakiokoon patjat, siis 80x200, ja leikattiin niistä sopivat. Patjoissa oli irrotettava kangassuojus, joka laitettiin vain takaisin paikalleen reunojen leikkuun jälkeen. Taitaa tulla kaikkein halvimmaksi tuolla tavalla, mittatilauspatjoille kun tuppaa tulemaan usein isosti hintaa!

    Nanni: meillä tuohon pinnakerrossänkyyn meni poika nukkumaan jo aikanaan vajaa kolmevuotiaana. Hyvin on petissä pysynyt, ja osasi alusta saakka itse kulkea sänkyyn ja pois. =)

    Carovarium: ahdasta saattais olla, tosin 120-senttinen pinnasänky on tällä hetkellä kokonaan vailla nukkujaa.. ;D

    Hanna: siellä tosiaan on tällaiseen sisustusmakuun paljon kaikkea kaunista.. <3

    Mertsi: siivoojaa tarvittaisiin täälläkin, pakkaajasta puhumattakaan.. miten en jotenkin osaa aloittaa sitä pakkaustouhua ollenkaan?!!

    Pilvi: :D sait mummolle naurukryppyjä naamaan! ;) Kauanhan niitä lasten sänkyjä ei aamuisin petaa, mutta sitten kun päiväpeittoja laittaa sänkyihin toista tai kolmatta kertaa saman päivän aikana, miettii kieltämättä, onko mitään järkeä edes yrittää. ;D

    Dooda: mummo kiittää kannustuksesta ;)

    Hannaliini: sisko ei ollut tyytyväinen ruokapöydän maalaukseen Empirelläkään, sillä taisi alla oleva vanha lakka puskea maalin läpi keltaisina läikkinä. Toivottavasti teillä onnistuu paremmin! =)

    VastaaPoista
  19. Uskomattoman hienoja tuunauksia olet tehnyt kammotuksille kuten tämä sänkykin! :) Tosi kaunis tuli!

    VastaaPoista
  20. Meillä oli lapsena tuollaiset kerrossängyt keltaisena (2kpl) ja valkoisena (2kpl). Maalin lohkeillessa alta paljastui muun muassa turkoosia ja punaista. Mikä lie ollut ALKUPERÄINEN väri kun oli maalattu useasti päälle.

    VastaaPoista
  21. Meillä on lapsilla ihan tuo sama kerrossänky, myös valkoiseksi maalattuna.Tosin vain toinen käytössä kun pienin nukkuu vielä pinnasängyssä. Kiitos maalivinkistä, mä en oikein ikinä jaksa miettiä mikä maali olisi parasta juuri siihen kohteeseen mikä työnalla vaan kauheassa kiireessä haen vaan "jotain".
    Tosi nätit peitot, niiden ompelu mulla vielä edessä...

    VastaaPoista
  22. Toi sänky on prikulleen sitä mitä oon ettiny tähänki taloon, mutta mistäpä niitä sillon sais ku tarvii...
    Ihan mielettömän hienoks oot saanu sen kyllä, ja toi toinenki sänky on ihana!!!
    Onnea muuttoon sekä raskauden loppuajalle, meillä on päivälleen 3viikkonen tuhisko tässä vieressä...ja siitä ollaan taas niin onnellisia että on ihmettelemistä <3

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.