torstai 29. syyskuuta 2011

Pussia ja pissipatjaa


Pääsin vaihteeksi toteuttamaan pussukkamaniaani, kun sain "käskyn" ommella läppärille suojapussin. Mittojen ja toiveiden perusteella tuo ruskea pallopuuvilla ja vaaleanpunainen kirppislakana kehittyivät yhdessä bambipussiksi. Päällisen kangas on tilattu joskus Michasilta Janan tilauskimpassa. Kokoa pussukalla on n. 30x40cm, eli on isompi kuin kuva antaa ymmärtää. Pohjaan ompelin viiden sentin kulmat, jotta kone matkustaisi pussissa mukavammin.


Toiselle sivulle ompelin huvikseni pätkän bambin väristä vinonauhaa, sulkimena toimii vetoketju ja kyljestä näkee, että mummo teki. Sisäpuolelle oli toiveena saada tasku minihiirelle ja jollekin asiaankuuluvalle piuhalle, mutta arvatkaapa tietääkö mummo-parka, minkä kokoinen on minihiiri! Ja piuhat nyt ainakin vievät aina tilaa, joten tein sen kokoisen taskun jotta mahtuu varmasti. Menis varmaan rottakin, joten eipähän tarvitse sulloa.
Ja siirtykäämme täten tuunauspuolelle. Hoitoalustan olin ehtinyt myymään, kuten puolet kaikesta muustakin omaisuudestamme - muuttopäivän kauhuja silmällä pitäen! Ja kun tarvetta sellaiselle pissipatjalle kaikesta päätellen pian taas on, oli tarkkailtava myyntipalstoja. Turhaan ostaisin uutta nallepatjaa, kun vanhat ja uudet ovat ihan samanlaisia, eivätkä kelpaa sellaisenaan kuitenkaan. Ja löytyihän se rumilus - kolmella eurolla sain kasan koirankuvia ja keltaista muovia. Hökötyksen päälle ompelin hupun Pikku-Auringosta aikoja sitten tilaamastani patjaraitakankaasta.
Koska ainakin meidän vauvoilla on paha tapa pissata aina silloin, kun vaipan ottaa pois, oli päällisestä tehtävä irrotettava ja konepesua kestävä. Kirppisnappeja ja napinläpiä pitkä rivi jalkopäähän, ja sekin vaatimus oli täytetty.


Ja tämä hoitoalustahan tulee pötköttelemään meidän uuden kodinhoitohuoneemme valkoisella tasolla, somasti siinä pesualtaan vieressä. Toivottavasti ainakin. Jos tuo kyseinen kodari ei valmistu ennen kuin vauva valmistuu, on tätä kai kuljeteltava pitkin rintamamiestaloa sopivan paikan puuttuessa. Välillä se olisi varmaan ruokapöydällä, välillä puuhellan päällä, ehkä joskus lattiallakin... toivokaamme siis, että tuo itsepäinen kodinhoitohuone tajuaa olla valmis marraskuuhun mennessä!Haluaisin myös täysin valkoisen päällisen, mutta juuri nyt ei valkoista puuvillaa löytynyt riittävästi. Jahka joku sopiva lakana asettuu tielleni Kontissa tahi muualla, isken siihen kiinni ja silppuan sen toiseksi päälliseksi.

Ja yksi juttu vielä... mistähän saisin kahden miehen voimat tähän hätään? Tekisi niin mieli kantaa tämä sisälle...
 

Perheautomme peräpää on tällä hetkellä täynnä tällaista kaappia, jolla on ulottuvuutta pystysuunnassa 180cm, leveyssuunnassa 140cm ja syvyyttäkin löytyy 40cm. Emme vain ole vielä osanneet päättää, kannetaanko tämä kumpaan taloon. Toisaalta ei viitsisi tuoda enää tännekään, ahdasta kun on, eikä se kauan täällä ehtisi olemaankaan, mutta toisaalta ei viitsisi viedä raksallekaan ennen kuin jokaisessa huoneessa on valmis lattia. Ja pian sotkisivat tämän siellä, ne ahertavat mustanäpit! Pitäisi ihan selvästi olla vielä kolmaskin talo, sellainen välivaiheratkaisu.

Tuota voisi äkkiä luulla astiakaapiksi, jollaisena tämän myynyt rouvakin tätä oli erehtynyt pitämään, mutta ihan selvä kangaskaappihan tuo on. Ja kaiken muunkin ompeluroinan säilytystila. Vetimet on vaihdettava vähän vetävämmiksi, kun närästää nuo valkoiset puukahvat, mutta muuten tälle ei tarvitse tehdä mitään. Ei mikään sydäntä pysäyttävä löytö, mutta jämäkkä ja uudenveroisessa kunnossa, ja saa toimittaa kaiken harrastesälän piilottajan virkaa niin kauan, että törmään siihen unelmieni umpipuiseen, sopivasti kuluneeseen, valkoiseen astia(eikun kangas)kaappiin, joka maksaa vain satasen. Onhan se jossain, onhan?!

7 kommenttia:

 1. Ihana kangaskaappi ja huipputuunaus tuo houtoalusta! Myös bambi on söpö :)

  VastaaPoista
 2. Toi on aivan täydellinen. Juurikin mun ja mun koneen näköinen. :) Mies tosin tossa vieressä ihmetteli, että miksi mä tarvitsen pussia koneelle, ku kone kerran kulkee mun uudessa nahakalaukussa. Höh, noi ei ymmärrä mitään. ;)

  Ja voi vitsi kun mäkin oisin tajunnut että tollasen suojan voi tehdä pissipatjalle. Tosi kivan näkönen!

  Ps. Minihiiri on tätä luokkaa: http://www.tietokoneopas.com/kuvat/tuotekuvat/33651a.jpg :)

  VastaaPoista
 3. Söpö läppäripussi ja patjaraidat! ja älä ainakaan ala kaappia itse minnekään kiskoa, ettet joudu etukäteen synnärille! ;-) Tunnustusta löytyy blogistani.

  VastaaPoista
 4. Nappiompeluita taas sinulla :)

  Me muuten etitään samaa kaappia, kumpihan sen ekana löytää ;) Tosin meillä siihen laitettaisiin toisenlaisia kankaita, se tulisi ruokasaliin liinavaate- ja kattaustarvikekaapiksi, samoin kriteerein kylläkin...

  VastaaPoista
 5. ihana koti läppärillä! <3

  Ja toi kaappi! Mäkin tarvin tommosen, ihan oikeesti. Mun kaikki kankaat on joko mun tai miehen vaatekaapissa tai sitten lattialla. Tai korissa. Tai pöydällä. Oikeestaan vähän kaikkialla!

  VastaaPoista
 6. Läppärilaukku on sitten söpönen!

  ja oi miten hieno kangaskaappi...

  VastaaPoista
 7. Upea läppäripussi! Toi bambi on tosi hienosti tehty (:

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.